28-03-2018 09:05

Цьогорічні громадські проєкти реалізовані в повному обсязі

У 2019 році фінансову підтримку з обласного бюджету в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» отримали шість громадських ініціатив. Які ідеї вдалося втілити у життя — розповіли громадські активісти вчора, 27 грудня, на засіданні конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Протокол № 3 засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році

*****

Підсумкові висновки за результатами моніторингу реалізації проєтків

«Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади»

«Оцінка ефективності використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ за 2016-2018рр.»

«Домашнє насильство: соціологічний аналіз явища в Чернігівській області»

«Літературні родинні читання «Словограй»

«Поетична платформа «Світ жіночими очима»

«Соціологічне дослідження громадської думки з актуальних соціально-політичних проблем Чернігівської області»

*****

Склад конкурсної комісії з розгляду проєктів оновлено


З інформацією про її членів можна ознайомитися за посиланням.

*****

В області триває реалізація проектів інститутів громадянського суспільства

*****

Загалом цьогоріч шість конкурсних пропозицій п’яти інститутів громадянського суспільства реалізовуватимуться в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету. У березні розпочата підготовча роботу з виконання заходів п’яти проектів.

*****

У рейтингу громадських проектів на 2019 рік вкотре лідирує «Чернігів Європейський»

Другий і третій етапи конкурсу громадських проектів, які фінансуватимуться з обласного бюджету у 2019 році, відбулися сьогодні, 21 грудня.

Представники інститутів громадянського суспільства презентували свої ініціативи конкурсній комісії. Під час захисту увага акцентувалася на визначених завданнях та цілях розроблених проектів. Також були окреслені основні шляхи і методи їх реалізації. Крім того, члени комісії розглянули кошториси, розроблені громадськими організаціями заходи та їх заплановану результативність. Враховувався рівень кадрового і матеріально-технічного забезпечення, попередній досвід конкурсантів, можливість продовження проектів після закінчення їх фінансування. Загалом кожна заявлена програма оцінювалася членами комісії за чотирма критеріями.

*****

Анонс. Засідання конкурсної комісії з оцінки проектів ІГС

21 грудня, у п’ятницю, відбудеться четверте засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році.

Початок заходу: 11:00 год.

Контактний телефон: (0462) 67-86-94.

*****

Оновлено склад конкурсної комісії

Новий склад затверджений у зв'язку із кадровими змінами та рішенням конкурсної комісії від 25 жовтня поточного року. З інформацією про членів комісії можна ознайомитися за посиланням.

*****

Конкурсна комісія схвалила громадські проекти на 2019 рік

Проектні заявки інститутів громадянського суспільства погоджені на першому етапі конкурсу з визначення програм, проектів, заходів, що частково фінансуватимуться коштом обласного бюджету наступного року.

Відповідне рішення прийняла конкурсна комісія на засіданні сьогодні, 25 жовтня.

Загалом цьогоріч надійшло 6 пропозицій від 5 громадських організацій.

*****

До уваги представників інститутів громадянського суспільства!

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» звіти про реалізацію проектів необхідно подавати за новими формами:

форма підсумкового звіту про виконання договору

форма фінансового звіту про обсяг використаних коштів

*****

ОГОЛОШЕННЯ
про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів),
розроблених інститутами громадянського суспільства,
для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка
за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету
в 2019 році.

Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються в обласному бюджеті для фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 10.09.2015.

Конкурс проводиться відповідно до: 

постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами та доповненнями),

- постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 № 426 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049»,

- розпорядження голови облдержадміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»,

розпорядження голови облдержадміністрації від 01.04.2016 № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» (втратило чинність 25.07.2018),

наказу директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації від 13.03.2018  № 22 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету в 2019 році». 

Склад конкурсної комісії
Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році

Проекти (програми, заходи) для участі в конкурсі можуть подавати інститути громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі в конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

1.1.  Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань та інших заходів з визначення основних проблем територіальних громад області (область, район, місто, селище, село) та ступеня їх вирішення місцевими органами влади.

1.2.  Організація аналітичного дослідження щодо суспільних потреб певної соціальної групи жителів територіальних громад області.

1.3.  Оцінка стану співпраці місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства (обласний, міський, районний рівні) та вироблення пропозицій щодо їх покращання.

1.4.  Оцінка стану виконання в області заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

1.5.  Оцінка стану запровадження механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації політики (консультацій з громадськістю, роботи громадських рад, сприяння проведенню громадської експертизи).

1.6.  Підготовка пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку (обласний, міський, районний рівні) на основі вивчення потреб соціальних груп жителів області.

1.7.  Вироблення критеріїв та методології оцінки ефективності діяльності місцевих органів влади щодо вирішення проблем територіальних громад області (область, район, місто, селище, село).

2.     Організація процесу інформування жителів області щодо здійснення реформ.

2.1.  Проведення інститутами громадянського суспільства інформаційно-роз’яснювальних заходів з реформування галузі ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, державних закупівель (в тому числі запровадження електронних державних закупівель), аграрного сектору, державного управління, державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, сфери надання адміністративних послуг; з реалізації антикорупційного законодавства; з питань проведення децентралізації влади та забезпечення регіонального розвитку територій; дерегуляції підприємницької діяльності.

2.2.  Інформаційний супровід практичної діяльності інститутів громадянського суспільства щодо реформування галузі ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, державних закупівель (в тому числі запровадження електронних державних закупівель), аграрного сектору, державного управління, державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, сфери надання адміністративних послуг; реалізації антикорупційного законодавства; проведення децентралізації влади та забезпечення регіонального розвитку територій; дерегуляції підприємницької діяльності.

2.3.   Проведення експертизи проектів актів органів виконавчої влади, метою яких є виконання Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

3.     Організація навчальних форумів, семінарів, лекцій, для громадських рад при районних державних адміністраціях, виконавчих комітетах міських рад та їх структурних підрозділах.

4.     Забезпечення захисту інформаційного простору Чернігівської області.

5.     Проведення інформаційних кампаній, спрямованих на розвиток патріотичного і волонтерського рухів на території області, а також заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни.

6. Організація заходів гуманітарної політики та політики національної памяті щодо відзначення видатних подій, вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію країни та області.

7. Популяризація літератури та читання, гуманітарної ролі книги.

Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

1. Організація спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок тощо.

2. Випуск книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок.

3. Розробка та друк методичних матеріалів.

4. Підготовка та друк аналітичних матеріалів.

5. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.

6. Проведення інформаційних кампаній.

7. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

Фінансування програм (проектів, заходів) здійснюється безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, через суб’єкти господарської діяльності (на підставі договорів).

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі в конкурсі, становить 25 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми (проекту, заходу). Решта 15% необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі: оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Програмою сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» на проведення конкурсу проектів у 2019 році передбачено 350 тис. гривень. Загальний фонд конкурсу визначатиметься після затвердження обласного бюджету на 2019 рік.

До участі в конкурсі не допускаються інститути громадянського суспільства, які:

- зазначили в конкурсній пропозиції інформацію про інститут громадянського суспільства, що не відповідає даним у відкритих державних реєстрах;

- зареєстровані в установленому порядку пізніше ніж за 6 місяців до оголошення проведення конкурсу;

- перебувають у стані припинення діяльності;

- відмовилися від участі в конкурсі шляхом надсилання офіційного листа Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації;

- подали конкурсні пропозиції після закінчення встановленого строку подання заявок та/або не в повному обсязі;  

- щодо яких встановлено факт порушення вимог бюджетного законодавства, крім попередження, протягом одного або двох попередніх бюджетних періодів.

Крім того, конкурсна комісія прийматиме рішення стосовно можливості допущення конкурсної пропозиції до участі у конкурсі в разі, коли інститут громадянського суспільства не виконав (не реалізував) програми (проекти, заходи), для виконання (реалізації) яких надавалася фінансова підтримка за рахунок бюджетних коштів у попередньому бюджетному періоді, а також в разі встановлення факту порушення інститутом громадянського суспільства вимог бюджетного законодавства у формі попередження протягом одного або двох попередніх бюджетних періодів.

Для участі в конкурсі інститути громадянського суспільства подають конкурсну пропозицію, що має бути складена державною мовою і повинна містити:

1. Заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що додається, за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (в разі наявності). Зразок заяви.

2. Опис програми (проекту, заходу). Зразок опису проекту.

3. Розрахунок витрат (кошторис), необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та інформація про джерела фінансування. Зразок кошторису.

4. Листи-підтвердження від органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій, залучених до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

5. Інформацію про діяльність, досвід виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування, матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (у довільній формі).

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься в конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Рейтинг конкурсних пропозицій буде сформований до 24.12.2018. Переможці конкурсу визначатимуться після затвердження обласного бюджету на 2019 рік.

Конкурсні пропозиції приймаються з 29.03.2018 до 01.08.2018 включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 2, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Конкурс проводиться трьома етапами.

На першому етапі конкурсу члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють конкурсні пропозиції за такими критеріями:

1. Відповідність запланованих заходів визначеним цілям і пріоритетним завданням, а також Програмі сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», затвердженій рішенням Чернігівської обласної ради від 10.09.2015.

2. Відповідність адміністративно-територіальному рівню виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

На другому етапі конкурсу проводиться відкритий захист конкурсних пропозицій.

На третьому етапі конкурсу члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють шляхом проставляння балів від 0 до 5 конкурсні пропозиції за такими критеріями:

1. Відповідність програми (проекту, заходу) її (його) меті.

2. Реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

3. Очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та очікуваних результатів виконання (реалізації) програми (проекту, заходу).

4. Рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

Рішення конкурсної комісії розміщуються протягом трьох робочих днів на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.

Учасникові конкурсу на його вимогу видається копія протоколу засідання конкурсної комісії.

Виконання (реалізація) проектів (програм, заходів), що подаються для участі в конкурсі, має відбуватися протягом березня-жовтня 2019 року.

За додатковою інформацією звертатися до головного спеціаліста відділу інформаційної та видавничої діяльності управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретаря конкурсної комісії Легейди Олени Вікторівни, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 2, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., тел. (0462) 67-86-94 або за адресою електронної пошти: legeyda040477@gmail.com.

У разі потреби для представників інститутів громадянського суспільства Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації буде проведено навчання щодо особливостей підготовки та реалізації конкурсних програм (проектів, заходів). Відповідні заявки необхідно надати на вказану вище електронну адресу або телефон до 10.04.2018. Навчання відбудеться за умови участі в ньому представників не менше 7 інститутів громадянського суспільства.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України