back

Іван Ващенко: Молодь – рушійна сила відновлення області вже зараз

26-06-2024 | 17:05

Студенти Чернігівської політехніки, громадські активісти, та фахівці в галузі сучасних рішень та архітектури сьогодні зібрались, щоб обговорити можливість застосування інноваційних технологій у відбудові області.

Форум CITY MAKERS є фінальним етапом проєкту, що реалізовували ГО «Еко місто» та НУ «Чернігівська політехніка» за підтримки USAID.

До панельної дискусії долучився заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко.

«На правду, сьогодні один з моїх найулюбленіших форматів заходів: форум за участі молоді та сучасних технологій. Адже за цим переможне майбутнє, яке творимо вже сьогодні, – наголосив Іван Ващенко. – Молодь залучена до всіх процесів: від банального допомогти розібрати завали та розібратися з «Дією» до розробки проєктів».

Заступник голови ОДА акцентував і на міжнародній співпраці. У рамках підписаних Меморандумів ОДА співпрацює з архітекторами Чилі та Франції. Розроблено і проведено презентацію проєктів дизайн-концепції ревіталізації будинків культури сіл Іванівка та Ягідне. Важливо – враховано бачення місцевих мешканців.

До слова, архітектор з Чилі Крістіан Альфредо Віттігом Греллом проведе лекції “Чернігівській політехніці”.

У рамках форуму студентська молодь презентувала власні проєкти та мала змогу поспілкуватися з представниками відомих ініціатив. Серед спікерів –Ірина Дасюк, менеджерка проєктів та партнерств Міжнародного благодійного фонду “SavED; Костянтин Леоненко, лідер мобільної майстерні «Толокар»; натхненниця проєкту «Співоча майстерня» Ната Жижченко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації