back

Туризм

Розвиток туристичної галузі Чернігівської області здійснюється відповідно до Обласної цільової Програми розвитку туризму в Чернігівській області на 2021-2027 роки, основною метою якої є формування на території області конкурентоспроможного туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби внутрішнього і міжнародного туризму.

Враховуючи введення в Україні режиму воєнного стану з 24 лютого 2022 року, проведення активних бойових дій та постійну небезпеку зі сторони російської федерації реалізацію заходів вищезазначеної програми, запланованих на 2022 рік, було обмежено. Регіональні та міжнародні спеціалізовані туристичні заходи у 2022 році в країні не проводились та були перенесені на невизначений час. Проведення промотурів територією області в умовах воєнного стану також під забороною.

Проте забезпечено роботу та наповнення обласного туристичного порталу «Чернігівщина туристична» (chernihivregion.travel), який має понад 380 тисяч переглядів за 2022 рік. Створено «VR-музей пам’яті війни», де у форматі 3D-турів відображені наслідки руйнувань, які зазнала Чернігівська область під час окупації. Також на сторінках «Чернігівщина туристична» у соціальних мережах постійно публікуються статті та новини, що популяризують регіон.

З метою залучення грантових коштів для розвитку галузі організовано семінари-консультації «Отримання мікрогрантів» для представників туристичної сфери та інших видів бізнесу у Куликівській, Батуринській та Бахмацькій громадах. Також проведено навчальний вебінар для туристичного бізнесу з питань правильного заповнення документів на отримання грантових коштів.

Взято участь у тренінгу, організованому Державним агентством розвитку туризму спільно з Google«Цифрові можливості відновлення туристичної сфери» (22 червня), під час якої представники туристичної сфери змогли ознайомитися з основами та нюансами використання гугл-карт, визначення локацій, захисту діяльності в Інтернеті, залучення туристів через онлайн-ресурси та інше.

Також для обговорення питань безпеки туристів  23 червня 2022 року проведено зустріч з туристичним активом області під час якої розглядалися питання про можливі укриття для туристичних груп під час сигналу повітряної тривоги в місті та області, про навігацію до найближчих бомбосховищ міста та проведення безкоштовних екскурсій для ЗСУ.

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода