back

Оздоровлення та відпочинок дітей – у центрі уваги

10-07-2009 | 14:04

З метою якісного проведення оздоровчої кампанії 2009 року головою облдержадміністрації було видане розпорядження „Про підготовку та проведення відпочинку та оздоровлення дітей області влітку 2009 року”, яким затверджено відповідний обласний план заходів.

Згідно з розпорядженням, у районах області створені міжвідомчі комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей, які контролюють відкриття і роботу кожного оздоровчого закладу.

Сьогодні на Чернігівщині працюють 572 заклади відпочинку та оздоровлення, які мають суворо дотримуватись вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, протипожежної безпеки, правил охорони життя людей на водних об’єктах та охорони праці.

Стан виконання цих вимог у дитячих та інших оздоровчих закладах розглянула 9 липня регіональна рада з питань безпечної життєдіяльності населення, очолювана заступником голови облдержадміністрації Олександром Шанойлом.

Про роботу, проведену в цьому напрямку, учасників наради інформували представники управління у справах сім’ї та молоді ОДА, обласної санітарно-епідеміологічної станції, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, ГУ МНС України в області. Головним її результатом можна вважати відсутність надзвичайних ситуацій в місцях організованого відпочинку та безпеку їх функціонування.

Підсумовуючи результати засідання Олександр Шанойло зазначив, що питання життя та здоров’я дітей завжди перебувають серед пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації та відповідних служб, тому суворий контроль за створенням безпечних умов відпочинку й оздоровлення здійснюватиметься й надалі.

Довідково:

У поточному році на Чернігівщині функціонують 572 заклади відпочинку та оздоровлення: 22 заміських дитячих заклади оздоровлення та відпочинку, 525 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 12 профільних наметових таборів.

Новою цікавою формою організації дозвілля дітей цьогоріч стали табори праці та відпочинку старшокласників, наметові містечка, де не лише популяризують серед молоді активний та здоровий спосіб життя, а й пропагують українські національні надбання: козацький вишкіл, повагу до праці, патріотизм.