back

Відбулося засідання Громадської колегії при голові облдержадміністрації

27-11-2008 | 16:40

Розглядалися питання про ефективність роботи влади та громадськості щодо протидії розповсюдженню алкоголізму та наркоманії серед молоді, про державні програми та благодійництво в сфері соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, багатодітних сімей. У засіданні взяли участь члени Громадської колегії, керівники низки обласних управлінь, закладів охорони здоров’я.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, сьогодні ці питання мають виразний соціальний характер і порушують найболючіший пласт суспільних проблем. Тож цілком закономірно, що громадськість спрямовує свої зусилля на захист молоді від згубних звичок, а також на створення кращих умов для життя й розвитку дітей, які потребують особливої уваги.

Він також наголосив: з боку виконавчої влади докладаються значні зусилля по соціальному захисту дітей та молоді, але шлях до покращення ситуації – у консолідації і координації спільних зусиль влади, громадськості, благодійних фондів.

У результаті зацікавленого обговорення Громадська колегія прийняла низку пропозицій та рекомендацій, серед яких, зокрема, вивчення та сприяння втіленню в життя досвіду роботи Вінницької області в напрямі посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення; розробка та впровадження оперативного моніторингу виявлення серед молоді осіб, що мають алкогольну та наркотичну залежності, впровадження комп’ютерної системи їхнього обліку, а також постійне проведення в усіх містах та районах рейдів для виявлення молоді кризових категорій.

Члени громадської колегії ініціювали створення обласної та районних рад меценатів з представників влади, соціально активного бізнесу, некомерційних організацій та громадян з метою забезпечення благодійної діяльності, спрямованої на солідарне розв’язання проблем та реалізацію важливих соціальних проектів на Чернігівщині.