back

Розпочався візит Міжнародного Трейд-клубу до Чернігівської області

16-10-2008 | 13:42

Сьогодні за підтримки Міністерства економіки України, Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівської регіональної торгово-промислової палати розпочався візит Міжнародного Трейд-клубу до Чернігівської області.

У його роботі беруть участь представники посольств та підприємств Австрії, Канади, КНР, Індонезії, Індії, Іспанії, Литви, Мексики, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Хорватії.

Під час зустрічі в облдержадміністрації з членами Трейд-клубу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що Чернігівський регіон – це не лише земля з тисячолітньою історичною та культурною спадщиною, а й територія, що має великі перспективи економічного розвитку. Гордістю області є значні запаси корисних копалин, великі сільськогосподарські угіддя й ліси, досить розвинена транспортна інфраструктура, багаті рекреаційно-туристичні ресурси, прикордонне розташування регіону і близькість до столиці України, наявність вільних виробничих площ, значний інвестиційний потенціал.

Це – четвертий візит членів Міжнародного Трейд-клубу на Чернігівщину. Керівник області відмітив, що після попередньої зустрічі у 2004 році в економічному, соціальному і культурному житті області відбулося багато змін. Зокрема, нарощуються обсяги промислового виробництва і будівельних робіт. Значно зросли інвестиції в основний капітал, збільшився і зовнішній товарообіг. Є певні здобутки у розвитку сільського господарства – цього року зібрано найбільший урожай зернових за всю історію області.

«Ми добре розуміємо необхідність розширення міжнародних зв’язків, зміцнення старих та започаткування нових відносин з партнерами з інших країн. Особливу увагу приділяємо формуванню інвестиційного клімату, створенню умов, що сприятимуть інтеграції економіки нашого регіону в світове економічне співтовариство», - наголосив Володимир Хоменко. Під час спілкування з представниками засобів масової інформації, перший віце-президент Міжнародного Трейд-клубу в Україні, радник посольства Фінляндії в Україні Пуллолі Лаурі висловив переконання у тому, що цей візит сприятиме налагодженню і зміцненню взаємовигідних економічних, наукових і культурних зв’язків між Чернігівщиною та країнами-учасниками Трейд-клубу.

Голова облдержадміністрації конкретизував наміри і очікування області: «Ми б хотіли залучити інвесторів до розробки наших корисних копалин, у сільське господарство і переробну промисловість, у розвиток інфраструктури машинобудування, хімічну промисловість. Потік інвесторів в область – наших та іноземних – постійно збільшується, і це говорить про те, що нами обрано вірний шлях. Подальший ріст надходження інвестицій обов’язково буде, незважаючи на кризові ситуації у світовій економіці», - підкреслив Володимир Хоменко.

Учасників Трейд-клубу чекає насичена програма – в рамках перебування в області вони відвідають виставку промислових підприємств Чернігівщини «Сіверські контракти - 2008», проведуть переговори з представниками ділових кіл області, відвідають ряд провідних підприємств регіону, а також візьмуть участь у роботі IV Міжнародного інвестиційного форуму.

Довідка. Міжнародний Трейд-клуб є громадською організацією, яка з 1992 року працює в Україні, створена за сприяння та підтримки Мінекономіки України та об’єднує співробітників з торговельно-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Основною метою діяльності Трейд-клубу є ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом України, областей, окремих промислових підприємств, надання сприяння українським центральним та місцевим органам державного управління у залученні іноземних інвестицій, встановленню ділових контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями.

За роки діяльності Трейд-клубу дипломати неодноразово відвідували регіони України, де мали зустрічі з керівництвом областей, знайомилися з роботою підприємств різних форм власності, зустрічалися з представниками ділових кіл регіонів.

Результатами роботи Трейд-клубу є позитивна динаміка зростання зовнішньоторговельного обороту регіонів, збільшення надходження до областей іноземних інвестицій, створення спільних підприємств та відкриття представництв іноземних компаній.