back

Про проведення освітньо-патріотичної акції «Гетьманські столиці» в Чернігівській області

11-09-2008 | 17:18

Національно-патріотичне виховання молоді з урахуванням досвіду і досягнень минулого, сучасних реалій та проблем, прищеплення поваги до історичної спадщини власного народу, виховання духовних цінностей молоді – на сьогодні пріоритети загальнодержавного масштабу.

Розуміючи необхідність збереження для нинішнього та майбутніх поколінь українців історичної спадщини Президентом України підписано низку указів щодо збереження пам’яток історії, зокрема: “Про деякі питання розвитку Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця” та селища Батурин”; “Про відзначення 300-річчя подій, пов'язаних з воєнно-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько-шведського союзу”; “Про збереження історико-культурної спадщини та розвиток туристичної інфраструктури міста Глухова”.

До запланованих Урядом дій в цьому році долучилась всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний колорит», яка за сприяння управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації провела в Чернігівській області освітньо-патріотичну програму «Гетьманські столиці», направлену на підвищення рівня обізнаності молоді, залученню молоді до збереження історико-культурних надбань українського народу.

Учасники програми відвідали історичні пам’ятки козацько-гетьманської доби в Чернігівській області, зокрема, Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», музей «Будинок Генерального судді В.Кочубея», ознайомилися з історією м. Ніжина, м. Батурина та м. Чернігова.

У ході реалізації програми розповсюджено збірку «Гетьманські столиці України», в якій викладено різноманітні сторінки історії козацько-гетьманської доби, що сприяють кращому розумінню та осмисленню молоддю цього періоду історії та викликала особливе зацікавлення у учнів старших класів та студентів.