back

На Чернігівщині готуються до обласного етапу ініціативи «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

14-05-2024 | 16:15

Третій районний етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» в області завершився 10 травня.

Про його результати та підготовку до наступного обласного етапу змагань говорили сьогодні на засіданні організаційного комітету.

«Це дуже гарна ініціатива. Хочу подякувати всім її учасникам та організаторам. Завдяки цим змаганням ми мали можливість бачити щасливі очі наших дітей. Це дійсно те, чого вони  давно були позбавлені», – наголосила заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк.

Учасниками районних змагань стали 165 команд закладів загальної середньої освіти області – це понад дві тисячі юних спортсменів.

Загалом проведено 226 відбіркових та фінальних ігор із таких видів спорту, як баскетбол, волейбол та футзал. За їх результатами 23 команди вибороли можливість змагатись на обласному рівні. Також участь у цьому етапі ініціативи візьмуть 14 команд з ще одного виду спорту, якого не було на попередніх – спортивного орієнтування. Тож за вихід до всеукраїнського етапу в області боротимуться 37 команд.

Читати також: Третій етап «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» на фінішній прямій: з футзалу змагались команди Новгород-Сіверського району

Як розповів начальник Управління освіти і науки ОДА Юрій Музика, обласний етап «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» на Чернігівщині відбудеться орієнтовно 27-29 травня. Наразі визначаються із локаціями проведення, вже продумали безпекову складову та підвіз учасників. Порядок участі команд в іграх визначать шляхом онлайн-жеребкування наступного тижня.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації