back

Черговий виїзд мобільної бригади: медики відвідали Сновськ

12-09-2023 | 08:59

Приїзд медиків з Чернігова – часто єдина можливість для мешканців громад області побувати на прийомі у кваліфікованого вузькопрофільного спеціаліста, здати деякі аналізи та отримати вичерпну консультацію щодо подальшого поводження з хронічною хворобою.

Так, 7 вересня вузькопрофільні спеціалісти з медичних закладів обласного центру відвідали Сновськ.

Загалом протягом робочого дня лікарі прийняли понад 180 людей. Зокрема, офтальмолог проконсультував 38 пацієнтів, невропатолог – 37, ревматолог – 37, ендокринолог – 29, гастроентеролог – 19, отоларинголог – 17. З метою профілактики серцево-судинних захворювань 154  громадянам проведено вимірювання артеріального тиску, 63 – вимірювання цукру у крові.

Крім того, за ініціативи заступника начальника Чернігівської ОВА Жанни Шерстюк до мобільних медичних бригад  долучились психологи, які консультують дітей та дорослих.

Разом з тим, проводилась робота з профілактики захворювань. Так, співробітники Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України поширювали серед населення друковані матеріали щодо симптомів соціально значущих хвороб, необхідності щеплень проти низки вакцинокерованих інфекцій та інші рекомендації щодо дотримання здорового способу життя.

Також досліджено 73 проби питної води з колодязів, яку кожний громадянин міг принести з собою. В 10 з них виявлено перевищення по вмісту нітратів, які негативно впливають на здоров’я людини, особливо дітей до одного року.

 
За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України