back

Селекторна нарада обласної міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2010 року

27-05-2010 | 10:14

Стан підготовки до оздоровлення і відпочинку дітей області влітку 2010 року розглянули на обласній селекторній нараді 26 травня члени обласної міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей, заступники голів з гуманітарних питань райдержадміністрацій та міськвиконкомів, начальники відділів у справах сім’ї та молоді міськвиконкомів та інші. Провів нараду заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Як повідомив у своєму виступі Віктор Тканко, в області проживає майже 103 тис. дітей та підлітків віком від 7 до 17 років. Планується надати оздоровчі та відпочинкові послуги більше 52 тис. дітей шкільного віку, що складає 51% від їх загальної кількості. З них 1759 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (96%); 942 дітей-інвалідів (52%); 3777 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (32%); 7013 дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей (65%); 7467 дітей працівників агропромислового комплексу (51%), 4268 обдарованих і талановитих дітей (71%) та 109 дітей шкільного віку з прийомних сімей та з дитячих будинків сімейного типу, що складає 51%.

Він також наголосив, що найголовнішим є завдання стовідсоткового забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Віктор Миколайович звернув увагу присутніх на оздоровлення дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей і зазначив, що кожен район та місто повинні забезпечити оздоровлення і відпочинок 70% дітей з цих родин.

Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Марія Кальпета поінформувала, що передбачається функціонування 553 закладів відпочинку та оздоровлення, у яких відпочинуть та оздоровляться 32723 дитини і 524 пришкільні заклади з денним перебуванням дітей (29355 учнів), 11 закладів праці та відпочинку (332 чол.), 6 наметових закладів (128 чол.) та 12 стаціонарних позаміських закладів, у яких оздоровляться близько 3 тис. дітей.

Підсумовуючи селекторну нараду, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко наголосив на головних завданнях оздоровчої кампанії 2010 року. Це, зокрема, першочергове оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей; надання якісних оздоровчих послуг (харчування якісними продуктами, належний рівень педагогічного та лікувального процесу, охорона життя та здоров’я); безумовне забезпечення безпеки перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку; використання у повному обсязі місцевої оздоровчої бази.