back

«Сонячні кларнети» поезії Павла Тичини звучать на Чернігівщині

27-01-2011 | 18:31

27 січня 2011 в рамках заходів до 120-річчя від дня народження Павла Григоровича Тичини на будівлі колишнього Чернігівського оціночно-статистичного бюро, де працював поет, відкрито меморіальну дошку, в обласному молодіжному театрі відбувся урочистий вечір.

Відкриваючи меморіальну дошку, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко наголосив на необхідності вшанування видатних особистостей Чернігівщини. «Ім’я Павла Григоровича Тичини по праву належить до тих безсмертних імен, які вічно житимуть у пам’яті українського народу, а незгасний вогонь його чарівного слова продовжуватиме зігрівати людські серця. Вони потрібні людям, як хліб душі, як гірське повітря, як джерельна вода.» - зазначив Віктор Тканко.





На урочистому вечері з нагоди вшанування видатного земляка заступник голови облдержадміністрації зазначив, що ми по-новому відкриваємо для себе поета – Павла Тичину. Дізнаємося і усвідомлюємо, що через усю творчість поета проходить і тема єдності, яка знову набуває колосальної ваги. Про важливість єдності особливо сьогодні наголошував у своєму виступі на урочистому зібранні, присвяченому Дню Соборності України, Президент України Віктор Янукович.

«Чернігівську літературну палітру неможливо уявити без цього видатного українського поета, перекладача - одного з тих письменників, чиє поетичне слово чарує душу та возвеличує помисли» - наголосив заступник голови облдержадміністрації. На завершення виступу він побажав, щоб древня і завжди молода Чернігівська земля – така щедра на талановитих митців, енергійних і далекоглядних будівничих Української держави і надалі славилася здобутками своїх синів.

Поезії П.Г.Тичини і власні вірші, присвячені Павлу Григоровичу, читав лауреат Національної премії ім.Т.Г.Шевченка Дмитро Іванов. Артисти обласного молодіжного театру, обласного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка і обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм декламували вірші, виконували музичні твори на поезії Тичини, вперше звучали його «Панахидні співи».

Ведучий і автор програми – заслужений артист України Володимир Банюк.









Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації