back

Чернігівський та Корюківський центри гемодіалізу приймуть пацієнтів уже восени 2010 року

10-08-2010 | 17:02

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з директором ТОВ "Фрезеніус Медікал Кер Украина" Володимиром Подворним та керівником проекту Дмитром Михайлівським.

За їх словами, будівництво Чернігівського центру гемодіалізу для хворих з нирковою недостатністю, яке почалося у квітні цього року, ведеться з випередженням строків, тому цілком реально відкрити його не 1 жовтня, як було заплановано, а 21 вересня у подарунок до Дня міста.

У Корюківці під філію центру гемодіалізу відведено частину терапевтичного відділення Корюківської ЦРЛ. Центр, відкриття якого заплановане на кінець жовтня, обслуговуватиме жителів північної частини області.

Загальний обсяг інвестицій центру гемодіалізу у м.Чернігові становить 23 мільйони гривень, обладнання – 9,5 мільйони гривень, у Корюківці – 4 мільйони гривень.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що створення в області спеціалізованих центрів, оснащених найсучаснішим обладнанням, де надання спеціалізованої медичної допомоги здійснюватиме висококваліфікований медичний персонал — це значний крок на шляху наближення якісної медичної допомоги до населення віддалених районів Чернігівщини.

Він зазначив, що районні відділення гемодіалізу дозволять не лише підвищити якість лікування, але й розширити його доступність, оскільки хворий не буде змушений їхати через всю область до Чернігова для проходження необхідних процедур 3-4 рази на тиждень. Так, у відділенні гемодіалізу на базі Прилуцької ЦМЛ вже майже півтора роки отримують постійне лікування хворі як з міста Прилуки, так і з п’яти південних районів області незалежно від місця проживання та соціального статусу.

Керівник області подякував за співпрацю ТОВ "Фрезеніус Медікал Кер Украина", яке має унікальний досвід надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю та власні технології в цій сфері. Він зазначив, що останнім часом до надання якісної медичної допомоги активно долучається приватний капітал, а витрати населення на отримання допомоги при цьому не збільшуються. Наприклад, з початку року на охорону здоров’я залучено 83 мільйони гривень інвестиційних коштів – в основному це обладнання.

Лише у Чернігові за останні два місяці на території міських лікарень №1 та №2 відкрито відділення магнітно-резонансної томографії, які суттєво підвищують рівень надання медичної допомоги населенню області за помірною ціною та допомагають діагностувати захворювання у неврології, нейрохірургії, судинній хірургії на ранніх стадіях.

Послуги на такому обладнанні для окремих категорій населення проводяться за пільговими тарифами, а деякі з них оплачуються за державний кошт у повному обсязі.

Прес-служба облдержадміністрації