back

Зустріч з нагоди Міжнародного дня студента

17-11-2010 | 15:41

«Студент сьогодення – це розумна, енергійна, цілеспрямована людина. Але головне – ваше прагнення до власної самореалізації та використання своїх знань та вмінь на користь суспільства і держави. Справжній студент – той, хто сумлінно ставиться до навчання, хто прагне досягти своєї мети та максимально реалізувати власні здібності», - звернувся голова облдержадміністрації Володимир Хоменко до студентів - іменних стипендіатів під час зустрічі з ними з нагоди Міжнародного дня студента.

У зустрічі також взяли участь керівники окремих вищих навчальних закладів. Сьогодні студентство 25-ти вищих навчальних закладів області налічує понад 24 тисячі молодих людей (тільки денної форми навчання).

Голова облдержадміністрації наголосив, що саме воно складає той кадровий потенціал, завдяки якому найближчим часом може істотно поліпшитись економічне та соціальне становище суспільства, відродитися національно-духовні традиції українського народу.

Володимир Хоменко підкреслив, що Чернігівщина пишається студентами, які отримують іменні стипендії: Президента України, Верховної Ради України, імені М.С.Грушевського, обласної державної адміністрації та інші.

Голова облдержадміністрації зауважив, що стан системи освіти є визначальною складовою соціально-економічного розвитку нашого регіону. Органи влади різних рівнів приділяють значну увагу подальшому розвитку освітньої галузі, зокрема вищої освіти, та створенню належних умов для професійного і творчого зростання кожного студента. У свою чергу учасники зустрічі поділилися з керівником області враженнями від студентського життя – навчання та дозвілля, висловили свої думки стосовно розвитку сучасної вищої освіти.

Вислухавши виступаючих Володимир Хоменко зазначив, що сьогодення потребує створення ефективної системи комунікації між студентством і владою, яка б продуктивно працювала на користь обох сторін та додав, що робота у цьому напрямку вже ведеться.

Він наголосив: спільне завдання влади і освіти – зробити так, щоб студент не лише отримав диплом про закінчення інституту, але й знайшов собі роботу за фахом на Чернігівській землі. Саме тому навчальний процес повинен бути адаптований під особливості регіону, Програми соціально-економічного розвитку області.

«Вищі навчальні заклади Чернігівщини мають випускати таких фахівців, яких потребує економіка нашої області», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації