back

Стартував Pro-ART — проект підтримки художників Прилуччини

12-10-2015 | 11:19

У п’ятницю, 9 жовтня,  в рамках відкриття нового мистецького проекту  Pro-ART, у приміщенні тютюнової фабрики ПрАТ «А/Т Тютюнової компанії «В.А.Т.-Прилуки» з працівниками підприємства зустрілися майстри пензля, — і заслужені прославлені митці, і ті, що лиш починають свій шлях.

У програмі заходу було знайомство працівників підприємства зі знаними і маловідомими художниками Прилуччини, презентація деяких робіт художників, а найголовніше — це підписання Меморандуму про співпрацю в рамках проекту Pro-ART, започаткованого Бритіш Американ Тобакко Україна.

Проект Pro-ART — це ідея тютюнової компанії Бритіш Американ Тобакко Україна, задумана для того, щоб підтримати художників Прилуччини у нинішні непрості часи.

Мета Pro-ART проекту полягає в тому, щоб об’єднати живий талант мистецької когорти із буденним комп’ютерним життям офісних працівників та робітників на фабриці. Популяризувати Прилуки як культурно-мистецький центр, багатий на імена, відомі по всій Україні і за кордоном.

Адже протягом більш ніж півроку, художні твори на підприємстві  представлятимуть Петро Мироненко, Катерина Кантур, Юрій Шевченко, Анатолій Риженко, Степан Вербещук,  Павло Бережний, Петро Бойко, Сергій Ступаченко, Олег Чучупа, Володимир Соловей. Ці великі люди поділяться з усіма часточкою себе і об’єднаються для спільної роботи.

З боку  ПрАТ «А/Т Тютюнової компанії «В.А.Т.-Прилуки» Меморандум про співпрацю митців і бізнесу підписував Директор з виробництва Артем Скрипка. У супутній промові він наголосив, що навіть виробничому підприємству зовсім неважко стати майданчиком для презентації художніх робіт. І особливо у нинішні скрутні часи взаємоперетин цих двох світів є вкрай необхідним. Адже він допомагає підтримати один одного.

«Мій син зараз почав відвідувати школу мистецтв, і коли своїм друзям він сказав слово „мастихін“, вони подумали, що це якесь дуже погане слово... А так не має бути. Мистецтво мусить бути у житті кожного», — резюмував Артем Скрипка.

Володимир Соловей — нове ім’я у художньому колі Прилук, оскільки пензлик в руки взяв уже тоді, як вийшов на заслужений відпочинок. Він із власного досвіду знає, що ніколи не пізно вчитися і братися за щось нове. Адже в кожному з нас може проявитися талант у будь-який момент його життя.

Серед художників участь у проекті також бере Юрій Шевченко, що спеціально прибув із київської майстерні. Він бідкався, що один із нещодавніх лауреатів Нобелівської премії сам є із українського Харкова родом, а «нобелівку» виграв для Америки. Тому що в Україні поки що немає належних умов для життя і роботи геніїв.

Також художники майже одноголосно погодилися, що цей проект є чудовою можливістю знайти прихильників своєї творчості і навіть учнів у свою майстерню. Бо чим більше нація має творчих людей, тим більший вона має потенціал для розвитку серед інших держав.

Продовжилася подія оглядом виставки робіт художника Петра Мироненка, експозиція яких виставлена на першому поверсі адмінбудівлі тютюнової фабрики Бритіш Американ Тобакко Україна. По завершенні естафету перейме Анатолій Риженко.

Запрошеним гостям була проведена екскурсія по музею тютюнової фабрики та по виробництву. А також невеличка гостина. Враження від заходу  у працівників підприємства просто зашкалювали.








За повідомленням
«Бритіш Американ Тобакко Україна»