back

Про безлактозні та безглютенові продукти

01-10-2015 | 09:27

Молоко є унікальним продуктом по своїй живильній цінності і при цьому воно прекрасно засвоюється в організмі людини. Молочні продукти – незамінна їжа в житті кожної людини, і з цим не посперечаєшся. Проте, інколи люди відчувають певний дискомфорт при споживанні молочних продуктів, тому що страждають на лактозну непереносимість і целіакії. В таких випадках необхідна спеціальна дієта.

Довідково: непереносимість лактози — медичний термін для стану, при якому у кишечнику не виробляється достатня кількість ферментів, які перетравлюють лактозу (молочний цукор).

Целіакія (глютенова ентеропатія) - порушення травлення, викликане пошкодженням ворсинок тонкої кишки деякими харчовими продуктами, що містять глютен.

ПАТ «Чернігівський молокозавод» входить до складу ДП «Мілкіленд Україна» - єдина українська компанія, яка виробляє безлактозні молочні продукти в Україні.

Молочний холдинг «Miлкіленд - Україна» в 2015 році вивів на ринок нову торгову марку «LatteR», під якою випускаються унікальні молочні продукти, що не містять лактози і глютен. Чернігівський завод випускає безлактозні йогурт та кисломолочний сир.

До речі, саме ці два вироби ПАТ «Чернігівський молокозавод»: йогурт термостатний безлактозний по-грецьки 2,5% жирності ТМ «Latter» у стакані вагою 200 г та сир кисломолочний безлактозний нежирний ТМ «Latter» у стакані вагою 150 г вибороли перемогу у конкурсі «Чернігівська якість».

Безлактозна і безглютенова молочна продукція ТМ ««LatteR» спеціально створена для дієтичного споживання і допомагає легко засвоювати всю користь молока. А також чудово підходить для здорового харчування всієї сім’ї.

З метою гарантувати безпечність молочних продуктів ТМ «Latter» для споживачів з особливими потребами, холдинг «Мілкіленд-Україна» запровадив жорстку процедуру лабораторної перевірки продукції на відсутність в ній лактози, а також глютену.

Взагалі схвально, що нові лінії впроваджуються на виробництві, зокрема, і на Чернігівському молокозаводі – це дає змогу підприємству отримувати додаткові доходи, а люди споживають вітчизняні продукти.

«Технології, що дозволяють виробляти безлактозні продукти дають можливість багатьом людям повернутися до нормального здорового раціону, - коментує заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний, - Здавна молоко і його похідні вважалися джерелом сили і здоров'я. А тим більше для дітей. Що подати на сніданок дитині? Звичайно, молочну кашу, а на полуденок бутерброд з сиром і маслом. Сучасна харчова промисловість робить це реальністю, навіть якщо у дитини лактозна непереносимість».


За інформацією Департаменту АПР облдержадміністрації