back

Відкрито підприємство «Папернянський кар’єр скляних пісків»

12-10-2010 | 15:14

12 жовтня у Ріпкинському районі відбулося відкриття підприємства «Папернянський кар’єр скляних пісків». У заході взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, Посол Болгарії в Україні Дімітар Владіміров, Посол України в Республіці Болгарія Віктор Кальнік.

Вітаючи присутніх з цією визначною подією, Володимир Хоменко сказав, що відкриття нових виробництв, модернізація діючих, інвестування та технічне переозброєння засобів виробництва – це один з головних пріоритетів роботи органів виконавчої влади області.

Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на необхідності впровадження у нашій державі інноваційно-інвестиційної моделі розвитку економіки.

«Одним із позитивних прикладів виконання програми Президента та Уряду України на території Чернігівської області є введення в експлуатацію підприємства «Папернянський кар’єр скляних пісків». Це – черговий крок до комплексного використання потенціалу області, створення додаткових робочих місць, фінансової спроможності відповідної території», - зазначив голова облдержадміністрації.

Користуючись нагодою, він висловив вдячність болгарським партнерам за участь у цьому важливому для регіону проекті.

«Сподіваюся, що наше співробітництво буде розширюватись в подальшому і в інших галузях», - сказав Володимир Хоменко.


Довідка:

ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків»

ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» було створено 17.11.1998 року. Основним видом його діяльності є видобуток піску кварцового для скляної промисловості та будівельних сумішей.

Дане підприємство здійснює промислову розробку на двох родовищах – Папернянському та Грибово-Руднянському, які належать до розряду найбільших в Україні. Розвідані запаси родовищ складають 6,7 відсотка загальнодержавних, а забезпеченість запасами складає близько 30 років. Скляні піски характеризуються високою якістю та хорошою збагачуваністю і використовуються заводами України.

Згідно з планами розробки родовищ, по мірі видобування кварцового піску проводиться робота з рекультивації земель під посадку лісу з подальшою передачею цих земель спеціалізованим лісогосподарським підприємствам для подальшого використання їх за цільовим призначенням.

На сьогодні підприємство має інвестора - болгарське Акціонерне товариство «КаолінАД», провідну компанію на ринку виробництва збагаченого піску.