back

Засідання регіональної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення

04-10-2010 | 16:24

4 жовтня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів чергове засідання регіональної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Під час засідання розглядалися питання:

- стан травматизму виробничого та невиробничого характеру на території Чернігівської області за І півріччя 2010 року;

- робота Прилуцької районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення щодо запобігання дитячого травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод у 2010 році;

- причини нещасного випадку на КП «Прилукитепловодопостачання» та заходи щодо запобігання таких випадкам;

- заходи по запобіганню загибелі і травмуванню людей від пожеж в осінньо-зимовий період 2010-2011 років;

- організація навчання населення основам безпеки поводження у побуті в навчально-консультативних пунктах житлово-експлуатаційних організацій.

Начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Чернігівській області Микола Штанько повідомив про зменшення кількості випадків виробничого травматизму. За його словами, за перше півріччя цього року травм зазнали 74 особи, загинуло – троє, а за відповідний період минулого року – 78 та 5 осіб відповідно. Він також підкреслив, що більша частина подібних випадків сталася через причини організаційного характеру.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Дейнека повідомив про зниження рівня смертності населення від зовнішніх причин у побуті. За його словами, якщо у І півріччі 2009 року ця цифра становила 145,9 осіб на 100 тис. жителів, то у І півріччі 2010 року – 114.

Учасники засідання розглядали причини нещасного випадку на КП «Прилукитепловодопостачання», де внаслідок вибуху сірководню загинуло чотири працівника підприємства. Станіслав Прокопенко піддав жорсткій критиці роботу директора підприємства, особливо наголосивши на тому, що засоби індивідуального захисту для працівників були закуплені лише після того, як сталося нещастя.

З метою запобігання таким випадкам регіональна Рада ухвалила рішення доручити районним та міським радам з питань безпечної життєдіяльності населення скласти переліки підприємств, на яких виконуються газонебезпечні роботи, провести на таких підприємствах комісійні перевірки щодо забезпеченості працівників засобами індивідуального захисту та здійснити аналіз технічного стану обладнання, що використовується при проведенні газонебезпечних робіт.

Станіслав Прокопенко також повідомив про відновлення розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації щодо створення на кожному підприємстві посади інспектора з охорони праці.



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації