back

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко взяв участь у колегії головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини

18-02-2011 | 11:32

18 лютого 2011 року виступаючи на засіданні колегії головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини ОДА, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зауважив, що в 2010 році управлінню вдалося зосередити чималі ресурси на вирішенні нагальних проблем.

«Минулий рік був знаковим для вітчизняної культури. Був прийнятий Закон «Про культуру», окремий розділ якого присвячений соціальному захисту працівників у сфері культури. Обласна державна адміністрація підтримуватиме діячів культури і творчі колективи, які здатні презентувати українському суспільству та світовому співтовариству модерний образ української культури.» - зазначив він.

Віктор Тканко переконаний, що саме оновлена та цілісна культурна політика може стати гарантом входження України в європейський культурний простір. І консолідація зусиль влади, громадських організацій, меценатів і міжнародних організацій дозволить сформувати в Україні єдиний гуманітарний, культурний та інформаційний простір.

Він також наголосив, що головною подією 2011 року є 20-річниця незалежності України. Основними заходами повинні стати творчі звіти районів та міст області «Живи, незалежна і сильна, і слався, єдина в віках!», які розпочинаються 26 лютого у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка. Урочистості та святкові концерти проходитимуть в районах та містах.

Заступник голови облдержадміністрації подякував всім присутнім за активну участь у розбудові держави і вручив відзнаки Кабінету Міністрів України та облдержадміністрації кращим працівникам.

На засіданні колегії начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Сергій Мойсієнко підбив підсумки роботи установ культури та мистецтв у 2010 році.

За його словами протягом року установи культури і мистецтв області забезпечили належний рівень культурного обслуговування населення.

Проведено 97 централізованих культурно-мистецких заходів. Репертуар театрально-видовищних підприємств поповнився 19 новими виставами та 65 концертними програмами, створено капелу бандуристів ім.Остапа Вересая, 10 аматорських колективів отримали почесні звання «народний аматорський».

Значна увага приділялась збереженню та розвитку музейної мережі. Тривали роботи з розбудови історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», музейно-меморіального комплексу «Лісоград», який перетворено на філію обласного історичного музею імені В.В.Тарновського.

За 2010 рік обстежено понад 300 пам’яток археології, історії та монументального мистецтва. Взято на державний облік 180 нововиявлених пам’яток культурної спадщини.

З метою поліпшення стану та подальшого розвитку туристичної інфраструктури області продовжено на 2011 рік дію «Програми розвитку туризму в Чернігівській області на 2002-2010 роки» зі змінами та доповненнями. Розроблені Програма оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2011-2015рр. та обласна програма поліпшення кінообслуговування населення Чернігівської області.







Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації