back

Інформація — це зброя

11-04-2016 | 09:50

Конфлікт на сході України, це не просто фізичне вбивство людей, це знищення національної самоідентифікації. Для того, щоб перемогти у цій війні, потрібно збудувати потужну свідомість громадян. А зробити це можливо, навчившись правильно доносити інформацію.

Про це говорили 8 квітня на прес-конференції «Комунікаційна, контентна безпека в умовах гібридних, місіанських агресій», яка пройшла у місті Чернігові.

Григорій Любовець, кандидат історичних наук, доцент кафедри військової журналістики вважає, що звинувачувати Росію чи її народ не можна. Адже терор здійснюють «путіністи», які вміло користуються інформаційно-психологічним впливом. Вони занурюють весь світ у неправдиву інформацію, щоб залякати та показати свою силу. Також він наголосив на тому, що перемогти можливо, якщо пропагувати мир у «режимі щастя», адже нація, яка не боїться планувати, мріяти та розвиватись — завжди перемагає.

— В Україні немає війни, є гібридна, місіанська агресія сусідньої держави. Гібридна — бо поєднує принципово різні типи і способи ведення війни, а місіанська — бо Росія завжди вважала себе визволителями інших народів, — зазначив Валерій Король, доцент кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Шевченка, полковник запасу.

До слова, Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує на безкоштовну форму навчання 14 абітурієнтів, на відновлену кафедру військової журналістики. Такий журналіст висвітлює хід бойових дій, як правило безпосередньо знаходячись у зоні збройного конфлікту.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації