back

Чернігівський район: значні можливості та невикористаний потенціал

20-04-2011 | 20:21

Змінити підходи до організації роботи, налагодити постійну співпрацю між Чернігівським районом і містом Чернігів та робити конкретні кроки по використанню потужного людського та природного потенціалу району – таку вимогу поставив сьогодні перед його керівництвом голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час зборів активу району за підсумками виїзного дня-приймальні.

Метою цього заходу очільник області визначив налагодження діалогу між владою і людьми, вивчення їх життєвих потреб, надання допомоги у вирішенні щоденних проблем.

Протягом дня керівництво облдержадміністрації та начальники її структурних підрозділів займалися вивченням ситуації, проблемних питань у населених пунктах, відвідували підприємства, установи та організації району, проводили прийом громадян з особистих питань.

Жителям Чернігівського району, що звернулися особисто до Володимира Хоменка, він пообіцяв сприяння у вирішенні порушених проблем. Це і допомога багатодітній матері, і забезпечення санаторно-курортним лікуванням ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, і придбання слухового апарату, і багато іншого.

Під час зборів активу керівник області особливий наголос зробив на тому, що, незважаючи на окремі позитивні результати, недоліків і недопрацювань у районі багато, а динаміка розвитку району свідчить про те, що його потенціал та можливості залишаються невикористаними.

За результатами комплексної оцінки на основі виконання Програми соціально-економічного розвитку області, район за усіма сферами діяльності торік посів 7 місце, піднявшись у порівнянні з 2009 роком на 14 сходинок.

Проте у районі, для якого розвиток тваринництва є питанням номер один, стабільно демонструє скорочення кількості великої рогатої худоби, у тому числі і корів – їх поголів’я зменшилося на 283 одиниці – на 7% проти минулого року.

Негативна тенденція намітилася і у зростанні боргу із заробітної плати – за перший квартал цього року він зріс від нуля до 248 тисяч гривень.

За рівнем заробітної плати Чернігівський район посідає 22 місце серед районів області: вона становить 1356 гривень проти 1711 гривень по області.

Володимир Хоменко підкреслив, що чекає від керівництва району предметного аналізу існуючої ситуації з відповідним реагуванням і наслідками.

Серед найважливіших питань, над якими треба працювати – повернення позитивної динаміки, забезпечення стабільної роботи промислового комплексу та відновлення будівельної галузі.

З метою досягнення визначених пріоритетів соціально-економічного розвитку, впровадження в життя положень Програми економічних реформ Президента України, необхідно консолідувати зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, господарюючих суб’єктів і зосередитися на усуненні стримуючих розвиток чинників та використанні у повному обсязі існуючих резервів. В економічній сфері це стосується, перш за все, створення привабливого інвестиційного середовища, диверсифікації господарського комплексу зі створенням нових робочих місць з гідною оплатою праці, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

«Люди чекають від нас та від реформ, що проходять у державі, конкретних результатів, які приведуть до покращення їхнього життя. І цю роботу повинні робити ми з вами, об’єднавши зусилля, визначивши пріоритети та системно працюючи над вирішенням нагальних питань», - підсумував керівник області.













Прес-служба облдержадміністрації