back

Володимир Хоменко ознайомився з ходом будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу

05-04-2011 | 17:09

В рамках року освіти та інформаційного суспільства, проголошеного Президентом України Віктором Януковичем, в області проводяться заходи, спрямовані на створення системи доступної і якісної освіти: ремонт, облаштування шкіл, забезпечення навчальних закладів сучасним обладнанням, продовження програми «Шкільний автобус» тощо. Для учнів, що навчаються у районах, постраждалих від Чорнобильської аварії, передбачено підвищення оплати на щоденне харчування.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час ознайомлення з ходом будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу у Чернігівському районі.

Приміщення Седнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчаються діти середньої та старшої ланок, розташоване в історичній будівлі – садибі Лизогубів, якій понад 300 років.

Будівництво навчально-виховного комплексу у складі загальноосвітньої школи на 240 місць та дошкільного навчального закладу (ясла-садок) на 35 місць розпочато в 2007 році та призупинено у 2009 році через невиконання зобов’язань попереднім складом Кабінету Міністрів.

Після виборів Президента України торік будівництво комплексу було відновлено, виконавцем робіт визначено ВАТ "Домобудівник".

Після завершення будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу підвіз дітей буде здійснюватись шкільним автобусом із сіл Черниш, Клочків та Нове. Крім того, організованим підвозом буде забезпечено дітей дошкільного віку із сіл Черниш і Клочків, у яких дитячі садки відсутні.

Під час огляду будівництва, яке ведеться згідно із затвердженим планом, голова облдержадміністрації цікавився у виконавців робіт строками введення в дію котельні, утеплення будівлі, розташуванням класів, їдальні, спортивного та танцювального залів та багатьма іншими питаннями.

Як зазначив Володимир Хоменко, після відкриття школи 1 вересня 2012 року, буде створено єдиний комплекс разом з відновленою парковою зоною та приміщенням садиби Лизогубів, де планується облаштувати краєзнавчий музей. За його словами, це створить сприятливий туристичний клімат та дасть змогу дітям вивчати історію рідного краю, який надихав на творчість багатьох видатних постатей.

Адже стежками седнівського парку ходили видатні українські митці, серед яких Тарас Шевченко, Леонід Глібов, Микола Глущенко, Тетяна Яблонська. Вже традиційним стало щорічне проведення у Седневі Всеукраїнського літературно-мистецького свята „ Седнівська осінь”, яке з 2003 року об’єднує мистецьку еліту України.









































Прес-служба облдержадміністрації