09-01-2024 15:15

Інформаційне повідомлення
про проведення електронних консультацій щодо проєкту Обласної програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року

     Чернігівська обласна державна адміністрація повідомляє про проведення електронних консультацій Обласної програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року (далі – Програма).

     Програма є документом, основним завданням якого є здійснення комплексу заходів щодо розвитку в області ефективної системи з надання здобувачам освіти якісних і безпечних харчових послуг відповідно до прийнятих на державному рівні сучасних норм порядку організації харчування та вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, відновлення або створення модернізованих харчоблоків із сучасним обладнанням.

     У Програмі визначено подальший розвиток реформи шкільного харчування з урахуванням здобутих за попередні роки напрацювань, розв’язання невирішених проблем, у тому числі наслідків повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, неналежних умов організації якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти, відсутності у більшості дітей звичок здорового харчування.

       Програма буде виконуватися в один етап з терміном її реалізації протягом 2024 року.

     У результаті впровадження заходів Програми очікується, що, у порівнянні з існуючим станом, буде позитивний вплив на організацію повноцінного, збалансованого харчування учнів у закладах освіти, яке відповідає затвердженим нормам, збільшення кількості дітей, які харчуються у закладах освіти, кількість модернізованих комплексних харчоблоків, підвищення рівня професійної компетентності працівників закладів освіти та підприємств, що надають послуги з організації харчування, покращення умов безпечності харчування у закладах освіти.

      Програма підлягає затвердженню Чернігівською обласною державною адміністрацією.

      Громадське обговорення Програми розпочинається 09 січня та завершується 23 січня 2024 року.

      Способом участі громадськості є надання зауважень і пропозицій у письмовій формі та в електронному форматі. Громадські слухання не заплановані. Зауваження i пропозиції до проєкту Програми просимо надсилати до Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації на поштову адресу: вул. Шевченка, 34, м. Чернігів, 14013 або на електронну адресу:  [email protected].

       Контактна особа - Наталія Дягло  (к.т.: ((0462)  95-21-91).

      Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядатимуться.

Проєкт розпорядження

Проєкт Програми

Пояснювальна записка

Аналітична довідка

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

 

ГО Активне Суспільство України