back

«До України з любов’ю»: родині з Новоселівки американці подарували модульний будинок

22-04-2024 | 14:49

У Новоселівці Киселівської громади родина Строгих, яка втратила свою оселю під час активних бойових дій у 2022 році, відтепер з новим будинком. Він з усіма зручностями, обладнаний меблями, технікою, навіть є постіль та посуд. А головне – дім зведений на їхньому власному подвір’ї. Втілити ініціативу через Благодійний фонд «До України з любов’ю» допомогла американська сім’я Джона, Марти та Шарлі Шовер, яка свого часу теж залишилася без житла внаслідок великої пожежі у Каліфорнії.

Загалом це вже 31 будинок, який завдяки підтримці небайдужих  громадян США передав мешканцям Чернігівщини БФ «До України з любов’ю». Заснувала його українка Світлана Міллер одразу після початку повномасштабної війни. Крім того, Фонд забезпечує жителів Чернігова гарячими обідами, а це близько тисячі порцій щодня.

Минулими вихідними родини звичайних американців, які збирають кошти на згадані ініціативи, відвідали обласний центр та передмістя, аби на власні очі побачити наслідки тероризму росії та висловити свою підтримку українському народу, мешканцям Чернігівщини зокрема.

«У нашого Фонду два головних напрями – допомога з житлом родинам, які його втратили під час війни, і допомога людям з гарячими обідами на Чернігівщині і Харківщині. Від інших фондів та організацій ми відрізняємося тим, що намагаємося об’єднувати американські родини, організації, підприємства з людьми в Україні, яким вони допомагають. Для американців важливо знати, кому вони допомагають, спілкуватися з родинами та залишатися з ними в контакті», – розповіла засновниця БФ «До України з любов’ю» Світлана Міллер.

Мешканка Південної Каліфорнії Сюзен Вебер – серед тих, хто допомагає українцям попри власну трагедію:

«Те, що ми бачимо тут, нагадує нам нашу історію у 2021 році, коли вигоріли цілі міста. Але дуже сумно усвідомлювати, що з нами це сталося через природні умови, а тут – за наказом однієї людини. Я бачу, що українці, як і ми, теж хочуть відбудовувати, мати свої домівки, але їм набагато складніше, бо вони роблять це під час війни, війни за демократію і свободу. Тому коли ми почали допомагати Україні, ми зрозуміли, що відродження наступає тоді, коли ти щось робиш для інших».

Зі свого боку, перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем подякував уряду та громадянам США за всебічну допомогу Україні у цій жорстокій війні.

«Ця підтримка – неоціненна. Зокрема для Чернігівщини, яка дуже постраждала у 2022 році і продовжує зазнавати ворожих атак. Гинуть цивільні, руйнується інфраструктура, житлові будинки. Лише ракетний удар по обласному центру 17 квітня забрав життя 18 людей. Під постійними обстрілами – прикордонна зона, що межує з рф (а це більш ніж 200 км). Проте ми не втрачаємо віру в перемогу, коли поруч такі потужні партнери, – наголосив Костянтин Мегем і вручив відзнаки ОДА делегатам: – Величезна подяка за допомогу мешканцям Чернігівщини. Це дає віру людям залишатися на своїй землі попри всі негаразди».

Подяку голови ОДА за благодійну діяльність та вагомий внесок у відновлення Чернігівщини оголошено благодійній організації «To Ukraine With Love», її засновниці Світлані Міллер та керівниці Тетяні Рябоволовій, компаніям «MarketStar», «Atlas Disposal» та громадянам США:

  • ­ The Brandon and Sharlene Nielson Family,
  • ­ The Debbie and Ron Harrison Family,
  • ­ The Kathryn and Ron Larsen Family,
  • ­ The Samuelian Family,
  • ­ The Wheeler Family,
  • ­ Holley Family and Friends,
  • ­ Michael and Heather Bailey,
  • ­ John, Marty and Charlie Shower,
  • ­ Curtis and Martha Anderson.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації