back

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації

25-04-2024 | 15:51

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності». Наразі вже обрано та орендовано приміщення, яке підходить під основні критерії донорів – це приміщення вже непрацюючої лікарні у Михайло-Коцюбинській громаді. З пошуком благодійному фонду допомогла Агенція регіонального розвитку області.

У планах – надання безоплатних реконструктивних і косметичних послуг, фізичної реабілітації постраждалим від війни. Звернутися за допомогою можна буде і до кваліфікованих психологів.

Сьогодні ж представники «Місії солідарності» з командою ОВА обговорили, як спільними зусиллями втілити ініціативу в життя. 

«Ми сприятимемо максимально швидкій реалізації проєкту. Тим паче, ми вже бачимо від вас певні кроки та реальний потенціал. А реабілітація та лікування жителів Чернігівщини і, зокрема, ветеранів війни – це наше пріоритетне завдання», – наголосив Іван Ващенко, заступник голови ОДА.

За словами Поліни Кручиніної, директорки благодійного фонду, організація допомагає всім, хто постраждав від війни: як військовим, так і цивільним. 

«До реалізації проєкту ми залучаємо кошти іноземних організацій. Наш головний хірург Антоніо Торо вже отримав лізенцію на медичну діяльність в Україні. Ще 7 іноземних хірургів, які спеціалізуються на реконструкційній сфері та мають великий досвід у цьому, виявили бажання працювати в клініці. Наразі вони працюють над отриманням ліцензії. Антоніо Торо буде постійно на місці, можливо ще  хтось із лікарів. Інші ж хірурги будуть приїжджати на планові операції», – пояснює Поліна Кручиніна.

Інна Чистенко, радниця начальника ОВА, координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», запропонувала Фонду співпрацювати у сфері психологічної реабілітації.

«Якщо у вас є спеціалісти, які надають якісні послуги такого характеру, то їх дані можна внести до сервісу «Швидкодопомога». Там можна знайти інформацію про надавачів соціально-психологічних послуг. А також ці спеціалісти можуть долучитися до проєкту «Відновлення» для ветеранів та їхніх родин», – зазначила психологиня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації