back

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад

22-04-2024 | 13:00

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

Про це повідомив міський голова Семенівки Сергій Деденко.

«Багато питань під час війни. Безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики, розвиток регіонів. Як представника прикордонної громади, мене цікавить майбутнє 20-кілометрової зони, бо я живу на кордоні з ворогом. Сподіваємося, що нам вектор руху намітять. Куди ми рухаємося, що робити з людьми і як взагалі держава бачить кордон України», – підкреслив він.

Також Сергій Деденко окреслив теми, які є ключовими саме для Семенівки. Зокрема, це безпека та евакуація населення, забезпечення необхідних умов проживання та майбутнього розвитку.

На думку міського голови Семенівки, майданчик Конгресу сприяє не лише комунікації між представниками органів влади різних рівнів, але й вирішенню актуальних питань.

«Дуже важлива комунікація між органами самоврядування і державною владою. Ми бачимо, що вона є, діалог відбувається. І для нас, представників органів місцевого самоврядування, це дуже важливо. Можна поставити питання, які цікавлять міських голів, громади, зокрема прикордонні, яку я представляю. А також озвучувати і розв’язувати актуальні проблеми, які нас цікавлять саме як органи місцевого самоврядування», – зазначив Сергій Деденко.

Офіційний вебсайт Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України