Інформаційне повідомлення про педення електронних консультацій з громадськістю                                                          щодо проєкту внесення змін до обласної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 роки

     Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації підготовлено проєкт змін до обласної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 роки (далі – Програма), затвердженої розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 21 квітня 2023 року № 196.

     Головною метою Програми є забезпечення дотримання конституційних гарантій та створення умов для всебічного розвитку і функціонування української мови як державної, сприяння опануванню нею населенням Чернігівської області та підвищення престижу використання, посилення її ролі в українському суспільстві як засобу зміцнення державної єдності, захисту національного мовно-культурного та мовно-інформаційного просторів.

     На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 (зі змінами) з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт внесення змін до Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 04 грудня по 18 грудня 2023 року включно.

     Зауваження та пропозиції до проєкту внесення змін до Програми прийматимуться Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації по 18 грудня 2023 року за адресою: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 70 тел. (0462) 676263,
е-mail: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проєкту внесення змін до обласної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 роки».

     Контактна особа: Марина Деркач, головний спеціаліст відділу культурного розвитку Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, тел. (0462)676562.

Програма

Додатки 1, 2, 3.

                                                                     

ГО Активне Суспільство України