Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту про внесення змін до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2021-2025 роки (надалі – Програма)

Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації підготовлено проєкт про внесення змін до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2021-2025 роки.

З метою забезпечення якості та доступності послуг з оздоровлення та відпочинку, збереження, удосконалення та розвитку обласного комунального закладу оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт Чернігівської обласної ради необхідно внести зміни до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2021-2025 роки (надалі – Програма).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 „Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами) з урахуванням протиепідемічних заходів дитячі заклади оздоровлення та відпочинку області у 2020 році не працювали. Обласна Програма оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2021-2025 роки була затверджена 26 січня 2021 року № 27-2/VІІI» тому кошти на придбання послуг з оздоровлення та відпочинку в обласному комунальному закладі оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» не передбачені.

У зв’язку із внесенням змін до вищезазначеної постанови Кабінету Міністрів України заклади оздоровлення та відпочинку мають право працювати, якщо в усіх працівників буде документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Тому пропонується внести зміни до п. 3.1 «Утримання обласного комунального закладу оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» Додатку 2 Програми «Напрями діяльності та основні заходи» збільшивши щорічне фінансування на 5 років з 8416,8 тис. грн. до 30009,1 тис грн.. Це надасть можливість щорічно забезпечувати оздоровчими послугами 720 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Калькуляція вартості оздоровлення у 2022 році додається.

Також необхідно внести зміни до п. 3.2 «Проведення заходів, спрямованих на зміцнення-матеріально-технічної бази, ремонту обласного комунального закладу оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» Додатку 2 Програми «Напрями діяльності та основні заходи» збільшивши щорічне фінансування на 5 років з 6177,6 тис. грн. до 11490,0 тис грн. Збільшення фінансування пов’язане з капітальним ремонтом спального корпусу №4, який заплановано провести протягом 2022-2023 років та капітальним ремонтом спального корпусу №3 протягом 2024-2025 років. Це надасть змогу в перспективі щорічно протягом 4 змін забезпечувати оздоровчими послугами 960 дітей області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт напрямів діяльності та заходів обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 12  по 26 листопада 2021 року.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться по 26 листопада 202року включно за адресою: Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, 14000. тел.: (0462) 675-443, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Cеменченко Сергій Михайлович – начальник відділу з питань молоді та організації оздоровлення дітей управління у справах сім’ї та молоді Департаменту, тел. (0462) 774-448 або в електронному вигляді за адресою: [email protected].

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт рішення Чернігівської обласно ради про внесення змін до Програми

Пояснювальна записка

Паспорт Програми

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Калькуляція вартості оздоровлення дітей в дитячому закладі "Дивосвіт"

 

ГО Активне Суспільство України