17-04-2018 14:25

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про вартість наборів продуктів для харчування донорів»

Управлінням охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації підготовлено проект розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про вартість наборів продуктів для харчування донорів», згідно з яким пропонується затвердити вартість набору продуктів для харчування донора в день дачі крові та (або) її компонентів у сумі 50 гривень.

Зазначений проект розпорядження голови облдержадміністрації розроблено у відповідності до ч. 7, 8 ст. 9 Закону України «Про донорство крові та її компонентів», наказу Міністерства охорони здоров'я України від 27 квітня 1998 року № 101 «Про затвердження Норм харчування і рекомендацій щодо складання наборів продуктів донорам в день здавання крові та (або) її компонентів» та середніх роздрібних цін на продовольчі товари в Чернігівській області в лютому 2018 року, визначених Головним управлінням статистики у Чернігівській області.

Попередня грошова норма на харчування донорів в день дачі крові та (або) її компонентів була встановлена розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 29 грудня 2007 року № 508 «Про встановлення грошових норм на харчування в обласних медичних закладах» і становила 14 гривень.

Враховуючи збільшення вартості продуктів харчування, в тому числі і тих, які входять до обов’язкового набору для донора, діюча на сьогодні грошова норма відшкодування не дає змогу забезпечити належну енергетичну цінність харчування донора. Тому виникла потреба розглянути питання щодо збільшення вартості набору на харчування донорів.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність обласної державної адміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект розпорядження проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 17 квітня до 16 травня 2018 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту розпорядження надсилати в письмовому вигляді до 16 травня 2018 року (включно) до Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 1-б, тел. 4-03-04, 4-01-82, E-mail: [email protected]).

Контактна особа: Здор Алла Іванівна, заступник начальника Управління охорони здоров’я – начальник відділу економіки, моніторингу та виконання загальнодержавних і регіональних програм.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті Чернігівської обласної державної адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації
«Про вартість наборів продуктів  для харчування донорів»

Додаток

ГО Активне Суспільство України