17-04-2018 11:07

На захист професійних прав журналістів та свободи слова

Робоча група з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова створена розпорядженням голови облдержадміністрації у березні 2018 року.

До її складу увійшли представники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських журналістських організацій та професійних спілок, правоохоронних органів. Очолює робочу групу заступник голови ОДА Наталія Романова.

Цей консультативно-дорадчий орган створено з метою моніторингу та аналізу стану забезпечення безперешкодної професійної діяльності журналістів та свободи слова на території області, а також для підготовки відповідних узгоджених пропозицій, напрацьованих в результаті ефективної взаємодії місцевих державних органів, інститутів громадянського суспільства та ЗМІ у даному напрямку.

Крім того, робоча група інформуватиме про ситуацію в цій сфері області Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова при Президентові України.

Отже, про випадки порушення професійних прав журналістів та свободи слова робочу групу можна поінформувати через таких контактних осіб:

Бушай Наталія Вікторівна, член правління обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор Чернігівської районної газети «Наш край»; телефон (093) 117-54-30; e-mail: [email protected] ;

Народенко Наталія Олександрівна, начальник відділу інформаційної та видавничої діяльності Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації; телефон 675-372; e-mail: [email protected] .

ГО Активне Суспільство України