2022 рік

25 липня 2022 року

І сесія навчання за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади державної служби категорії «В» розпочалась у Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації 25 липня 2022 року.

Учасники навчання – державні службовці апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій. Протягом першої сесії учасники вивчатимуть антикорупційне законодавство України та корупційні ризики в діяльності публічних службовців, традиції публічного управління в Україні, електронне урядування в інформаційному суспільстві тощо.

"Нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування" - така тема навчання для начальників юридичних відділів апаратів виконкомів рад територіальних громад, апаратів районних державних адміністрацій та спеціалістів, на яких покладено обов’язки юридичного супроводу діяльності органу державної влади чи місцевого самоврядування, що відбулося 01 липня 2022 року в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Упродовж дистанційного навчання в режимі реального часу учасники зокрема обговорили питання практики застосування антикорупційного законодавства в умовах воєнного стану.

16 червня 2022 року Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації розпочато друге заняття за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Особливості служби в органах місцевого самоврядування, управління персоналом та організація роботи виконкому ради громади» для керуючих справами апаратів виконкомів рад територіальних громад, районних рад області. 

Під час навчання посадові особи місцевого самоврядування обговорили тематику, щодо практики застосування антикорупційного законодавства в умовах воєнного стану.

Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни.

Ці та інші питання застосування антикорупційного законодавства розглядалися 19 травня 2022 року під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели» в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни. 

Ці та інші питання застосування антикорупційного законодавства розглядалися 18 травня 2022 року під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели» в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Про практику застосування антикорупційного законодавства в умовах воєнного стан йшлося 17 травня 2022 року в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели».

«АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВ`ЯЗАНІ З КОНФЛІКТОМ ІНТЕРЕСІВ» –

навчання такої тематики за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації для державних службовців місцевих державних адміністрацій, посадових осіб органів місцевого самоврядування області проведено 8 лютого 2022 року.

Які декларації необхідно подати суб’єкту декларування?

26 січня 2022 року у рамках підвищення кваліфікації державних службовців Чернігівської районної державної адміністрації та посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Чернігівської районної ради Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації провів навчання за загальною короткострокової програмою підвищення кваліфікації на тему: «Фінансовий контроль як інструмент антикорупційної політики. Електронне декларування».

13 січня 2022 року відбулося навчання з працівниками апарату обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, за участі голови комітету з питань етики та формування і реалізації державної політики Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації, президента Антикорупційної Громадської Спілки "СОВІСТЬ" - ДЕМИДЕНКА Володимира Юрійовича на тему "Знищення корупції в Україні напрямки та шляхи подолання"

ГО Активне Суспільство України