Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Обласної програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2023-2024 роки

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розроблено проєкт Обласної програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2023-2024 роки.

Виконання Програми забезпечить реалізацію державної інформаційної політики на території області, краще задоволення інформаційних потреб населення,  сприятиме удосконаленню інформування жителів Чернігівщини через усі медійні канали про роботу обласної державної адміністрації, обласної ради, хід відновлення області та забезпечення нагальних потреб мешканців, відбудову України у цілому та і основні напрямки впровадження реформ. Програма сприятиме зміцненню інформаційної безпеки на території області, консолідації жителів та їхній інтеграції у загальноукраїнський інформаційний контекст.

Результатом Програми також стане створення і поширення місцевого культурного продукту: регулярний випуск суспільно значимих друкованих видань «Сіверянський літопис» та «Літературний Чернігів», а також відбір та випуск друком суспільно значущих творів місцевих авторів та надання доступу до них потенційній аудиторії.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт змін проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 14 до 28 жовтня 2022 року.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться до 28 жовтня 2022 року включно за адресою: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, 14000. тел.: (0462) 67-86-94, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Сорокін Валерій Володимирович – заступник директора Департаменту - начальник управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту, тел.: (0462) 67-86-94.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт Обласної програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2023-2024 роки

ГО Активне Суспільство України