07-11-2019 14:39

В наш час все більше людей страждають від синдрому емоційного та професійного вигорання, що є наслідком постійного стресу, з яким людина стикається у своїй професійній діяльності. Питанням запобігання та подолання професійного стресу й вигорання останнім часом приділяють дедалі більше уваги. Звичайно, обсяг допомоги залежить від особливостей кожної конкретної людини й умов, в яких вона живе й працює.

Праця державного службовця часто пов’язана з роботою у системі «людина-людина», тривалим спілкуванням, розглядом звернень від громадян, наданням консультацій та допомоги.

З метою покращення емоційного стану та психічного здоров’я працівників апарату Чернігівської  ОДА вчора, 6 листопада, відбулася зустріч працівників апарату обласної державної адміністрації з психологом вищої категорії; психологом-методистом, викладачем вищої школи, тренером програм ПРОООН-ЮНЕСКО; автором більш ніж 20 наукових статей,
5 методичних рекомендацій для практикуючих психологів – Інною ЧИСТЕНКО, на тему: «Професійне вигорання державних службовців».

На зустрічі було розглянуто основні симптоми, причини та стадії синдрому професійного вигорання, наслідки емоційного та професійного вигорання, а також надано рекомендації щодо подолання цього стану.

Підсумовуючи, керівник апарату обласної державної адміністрації Ірина СОЛОМАХА подякувала Інні Чистенко та порадила державним службовцям прислухатися до її рекомендацій.

 

ГО Активне Суспільство України