back

85 років на варті здоров’я і миру

01-02-2018 | 17:20

Рівно 85 років тому — 1 лютого 1933 року розпочалася історія Чернігівського військового госпіталю. Розпорядження про його формування було підписане начальником штабу Київського військового округу.

Госпіталь налічував близько ста ліжок, проте вже у червні – вересні 1941-го прийняв понад дві тисячі поранених. Загалом же за час Другої світової війни медичну допомогу в госпіталі отримали більше 90 тисяч солдат і офіцерів. У післявоєнні часи тут лікувалися ветерани війни, військовослужбовці, учасники бойових дій на територіях інших держав, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З утвердженням незалежності України заклад було переформовано на 407-й Центральний військовий госпіталь Північного ОК, а у квітні минулого року підпорядковано Національному військово-медичному клінічному центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

Як зазначив на урочистостях з нагоди ювілею госпіталю його начальник — Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, полковник медичної служби Олександр Слєсаренко, нині це сучасний багатопрофільний лікувальний заклад на 200 ліжок, у якому працює висококваліфікований, відданий своїй справі персонал.

З цією думкою цілком погодився і заступник начальника Національного військово-медичного клінічного центру „ГВКГ”, начальник оперативно-медичного відділу, полковник медичної служби Михайло Карнаух. Він привітав колектив госпіталю з ювілеєм та вручив почесні відзнаки.

За роки свого існування Чернігівський військовий госпіталь здобув славу одного з найавторитетніших лікувально-діагностичних закладів Міністерства оборони України, — наголосив у своєму вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.Як не прикро це констатувати, та робота військових сьогодні надзвичайно актуальна й потрібна. Адже ви лікуєте не лише тіла, а душі військових, які повертаються із зони АТО, надаєте їм не лише медичну, а й моральну підтримку та допомогу.

Від початку воєнних дій на сході України в Чернігівському військовому госпіталі пройшли курс лікування майже шість тисяч їх учасників. Сімнадцять офіцерів та службовців госпіталю надавали свою допомогу захисникам України безпосередньо у зоні проведення АТО. Сергій Сергієнко вручив почесні відзнаки облдержадміністрації працівникам цього медичного закладу та побажав усім присутнім миру та міцного здоров’я.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у підтримання територіальної цілісності i недоторканності держави та з нагоди 85-річчя Чернігівського військового госпіталю Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Олександра Слєсаренка — начальника 407 військового госпіталю Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», полковника медичної служби.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено:

Миколі Вовку — завідувачу методичного кабінету — лікарю-методисту військової частини А 3120;

Сергію Дуброву — завідувачу неврологічного відділення військової частини А 3120;

Григорію Мусієнку — начальнику адміністративного відділення військової частини А 3120.

З теплими словами привітань до працівників госпіталю звертались цього дня також голова обласної ради Ігор Вдовенко, військовослужбовці, ветерани медичної служби, колеги, пацієнти. У кожному виступі звучали слова вдячності й поваги до благородної, самовідданої праці військових медиків.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації