back

Міністр Ігор Жданов: жодні позитивні зміни у державі не можливі без участі молоді

01-06-2017 | 18:22

 

Виїзне засідання колегії Міністерства молоді та спорту України відбулося сьогодні в Чернігові. Перед його початком учасники зустрічі відвідали кіно-культурний мистецький центр з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та ознайомилися з досвідом його діяльності.

Першим члени колегії розглянули питання реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації влади, яка більш чи менш інтенсивно проводиться в усіх регіонах України. На переконання Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, жодні позитивні зміни у державі не можливі без участі молоді. Тож для її успішної самореалізації необхідно створити якнайсприятливіші умови. По-перше, не заважати їй, по-друге, створити продуктивний простір для розвитку та підтримки молодіжних ініціатив.

Про це мають подбати й у новостворених об’єднаних територіальних громадах, де потрібно буде забезпечити роботу структурного підрозділу чи фахівця з питань молодіжної політики.

На Чернігівщині процес об’єднання громад триває доволі активно, поінформував голова облдержадміністрації Валерій Куліч. За ним — фактичне переформатування адміністративно-територіального устрою області. І ОТГ залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Тож голова ОДА звернувся до Міністерства з проханням розробити рекомендації та типові положення, які допоможуть новій місцевій владі зорієнтуватися у розподілі відповідних обов’язків та функцій.

До слова, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш під час засідання отримали почесні відзнаки Міністерства молоді та спорту України.

Якісний розвиток молодіжної політики, зазначалося у доповіді заступника Міністра Олександра Яреми, залежить (у тому числі й на рівні громад) від кількох факторів: кадрового забезпечення, розвитку молодіжної інфраструктури, належного фінансування молодіжної роботи та залучення молоді до процесу ухвалення рішень.

Щоб забезпечити наявність всіх вказаних складових, Мінмолодьспорт спільно з громадськими організаціями та міжнародними інституціями реалізує низку проектів.

Так, навчальна програма «Молодіжний працівник» спрямована на підвищення професійного рівня підготовки службовців та представників ГО, які працюють з молоддю. Понад сто тренерів з усієї держави вже пройшли таке навчання.

Проект «Розвиток молодіжних центрів України» підтримують створення й розвиток молодіжного простору на базі бібліотек, підліткових клубів, центрів юнацтва, краєзнавства і туризму тощо.

Банки молодіжних ідей та ініціатив, а також проект «Молодіжна столиця України» допомагають молодим людям долучитися до формування й реалізації державної молодіжної політики на місцевому рівні.

Колегія Міністерства підтримала всі ці проекти й зобов’язалася сприяти розбудові єдиного молодіжного простору на регіональному, субрегіональному, локальному рівнях.

Учасники засідання розглянули також практичні аспекти впровадження національно-патріотичного виховання на регіональному рівні, відзначивши його надзвичайну значимість для утвердження української ідентичності та консолідації суспільства навколо державотворчих процесів. Та заслухали інформацію про діяльність Мінмолодьспорту на напрямі європейської інтеграції та міжнародного співробітництва.

Керував роботою колегії Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Після завершення засідання члени колегії вшанували пам’ять захисників України, поклавши квіти до Стели Героїв Небесної Сотні та Меморіальної стели чернігівцям, загиблим у зоні АТО.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації