back

Науковці та практики поділились досвідом боротьби з АЧС

10-04-2017 | 16:34

Минулого тижня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області відбувся тренінг щодо запобігання поширенню африканської чуми свиней.

Наукові співробітники Інституту ветеринарної медицини Національної аграрної академії наук України надали слухачам актуальну інформацію про АЧС та акцентували увагу на практичних інструментах, що дозволять не допустити спалаху захворювання.

Один з інформаційних блоків стосувався першочергових кроків, що мають бути зроблені у випадку виникнення АЧС. Учасники тренінгу змогли дізнатись, яких оперативних та дієвих заходів необхідно вживати, щоб мінімізувати збитки та запобігти подальшому розповсюдженню вірусу. Зокрема, під час навчання відбулось активне обговорення проблематики між науковцями та практиками, які власними руками ліквідовували АЧС.

Начальник Уравління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби в області Віктор Кульбако зауважив, що проблема цього захворювання на Чернігівщині стоїть гостро, але його служба має потенціал і засоби для локалізації та подолання спалахів. 

За словами Юрія Павлішена, директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, такі практичні навчальні тренінги є надзвичайно важливими для тваринництва, оскільки профілактика АЧС є одним з найбільш дієвих заходів запобігання її розповсюдженню.

Читати також: Як попередити африканську чуму свиней – говорили в ОДА.

 

 

За інформацією Головного управління
Держпродспоживслужби в Чернігівській області