back

Як туризм робить країну економічно розвиненою та єднає громадян

18-04-2016 | 08:54

Про те, які перспективи розвитку туризму на Чернігівщині та в Україні в цілому, говорили у суботу під час засідання «круглого столу». Цей захід – одна із складових програми Міжнародного туристичного форуму «Чернігівщина туристична 2016», що проходив в області з 15 по 17 квітня.

Обговорювали проблеми та напрацювання у сфері туризму представники туристичної галузі Чернігівської, Львівської, Івано-Франківської, Кировоградської, Київської, Дніпропетровської, Миколаївської областей, а також гості з Білорусі та Тунісу. До розмови долучилася народний депутат України Анна Романова.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, відкриваючи захід, зауважила, що Чернігівщина володіє безцінною культурною спадщиною, має багаті природно-рекреаційні ресурси, славну історію, самобутні народні традиції. 14 населених пунктів області включено до Списку історичних населених місць країни. Чернігівщина займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам'яток культурної спадщини, їх налічується понад 9 тисяч, у тому числі майже 2 тисячі – національного значення. Щорічно в області відбувається понад 75 різноманітних культурно-мистецьких заходів, зокрема, й міжнародного рівня.

Проте, щоб наш край став центром туризму і був привабливим для гостей не лише з України, але й інших країн світу, необхідно зробити надзвичайно багато. При цьому треба використовувати сучасні креативні підходи, особливості нашого регіону, вкладати у туристичну сферу значні кошти.

- Туризм на Чернігівщині має стати як галуззю створення комфорту для людей, так і галуззю, що сприятиме розвитку всіх інших сфер життєдіяльності, – переконана Наталія Романова.

Презентуючи напрацювання у туристичній сфері, заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч зазначила, що в обласному центрі наразі розробляється Стратегія розвитку туристичної галузі. Активно працюють над розвитком туристичної інфраструктури, позиціонуванням Чернігова як міста з древньою історією. Прагнуть, щоб Чернігів дійсно став туристичний центром і гідно конкурував з іншими містами України.

Народний депутат Анна Романова висловила переконання, що для розвитку країни, навіть у найскладніші часи, необхідно, щоб туризм не сприймали як другорядну галузь. На її думку, туризм відіграє дві надзвичайно важливі функції: сприяє економічному розвитку країни, а також забезпечує єднання українців. Адже коли активно розвивається внутрішній туризм, мешканці різних областей країни мають змогу особисто пізнати культуру, традиції й особливості кожного регіону, тим самим краще сприймати один одного.

Учасники круглого столу від Чернігівщини зазначили перспективність розвитку в нашому регіоні екскурсійного, подієвого, водного та зеленого туризму. Говорили про важливість збереження унікальної культурно-історичної спадщини, використання брендових заходів, необхідність інвестування у туристичну галузь.

Цікаво, що представник Міністерства туризму Республіки Туніс, президент Міжнародної асоціації «Туніс-Україна» Дріді Халед, який також доєднався до розмови, висловив готовність його країни налагоджувати співпрацю в галузі туризму саме із Чернігівщиною.

Гості з Білорусі також традиційно зазначили, що й надалі готові посилювати обмін туристами, а також ділитися досвідом, як зробити галузь туризму пріоритетною і прибутковою.

Учасники «круглого столу» висловили спільну думку щодо важливості обміну напрацюваннями в туристичній галузі, закликали спільними зусиллями розвивати вітчизняний туризм. По закінченню заходу всі були запрошені на відкриття в Чернігові туристичного сезону.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації