back

Засідання колегії Мінсоцполітики України: про підсумки 2015 року та пріоритети на 2016-й

21-03-2016 | 09:35

Про підсумки роботи Міністерства соціальної політики України у 2015 році та пріоритетні напрями на 2016-й йшлося 17 березня на засіданні Колегії Мінсоцполітики, яка проходила під головуванням Міністра Павла Розенка.

Участі у заході брали представники всіх областей України. Чернігівщину представляла делегація, серед якої були заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін.

Виступаючи перед присутніми, Павло Розенко наголосив, що 2016 рік є роком продовження реформ, започаткованих ще у 2015 році, підсумком яких повинно стати підвищення рівня та якості життя людей. За його словами, «кожен українець має відчути агресивне зростання своїх доходів: пенсій, зарплат, усіх видів соціальної допомоги».

І це незважаючи на те, що останні два роки були надзвичайно важкими. Підвищення мінімальних соціальних стандартів хоч і відбулося достроково – з 1 вересня 2015 року, але цього, на думку Міністра, недостатньо.

За його повідомленням, у 2016 році у Державному бюджеті України заплановане підвищення соціальних стандартів у два етапи: з 1 травня та з 1 грудня. І вся влада: і Президент України, і Уряд, і Парламент – буде працювати над тим, щоб знайти додатковий ресурс і зробити більш суттєве підвищення соціальних стандартів уже в цьому році.

Це наше спільне завдання, – підкреслив Павло Розенко.

В ефективність справи, як наслідок спільних зусиль влади та громадськості, покладаючись на свій багаторічний досвід, вірить і заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова, як переконана і в тому, що саме від роботи в регіонах залежить успіх країни.

У ході засідання Колегії серед інших питань обговорювалося й забезпечення учасників антитерористичної операції протезно-ортопедичними виробами підвищеної функціональності, виготовленими за новітніми технологіями. Взагалі соціальному захисту учасників АТО як у Мінсоцполітики, так і в підпорядкованих йому місцевих органах – особлива увага.


Для довідки: За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації Олега Русіна, у 2015 році в області продовжувалась робота з надання всебічної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей. Зокрема, з виявлення учасників антитерористичної операції, які потребують забезпечення протезуванням (ортезуванням), санаторно-курортним лікуванням, засобами пересування, житлом тощо.

Станом на 01.02.2016 статус інваліда війни встановлено 98 учасникам антитерористичної операції, учасника війни – 4, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни – 279. Усі вони користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

На обліку для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації у місцевих управліннях соціального захисту у 2015 році перебувало 17 осіб, які безпосередньо брали участь в АТО, із них 7 – повністю забезпечено необхідними засобами реабілітації.

Для забезпечення санаторно-курортними путівками за рахунок коштів державного бюджету взято на облік 389 учасників АТО, із них 164 – направлено до оздоровчих закладів, 13 – забезпечено путівками, придбаними за рахунок місцевих бюджетів.

Для отримання психологічної реабілітації 176 осіб направлені до реабілітаційних установ.

У 2015 році придбано житло 23 сім’ям, на що спрямовано 13,5 млн гривень. Станом на 10.03.2016 у черзі на отримання житла перебуває 20 осіб.

За рахунок коштів державного бюджету у минулому році 86 учасників антитерористичної операції пройшли підготовку за професією «водій автотранспортних засобів», 8 – навчання з питань організації службової діяльності.


Насамкінець Павло Розенко висловив подяку всім працівникам органів соціального захисту населення за роботу у складних умовах сьогодення та вручив відомчі відзнаки та заохочення.

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації