back

Відбулася науково-практична конференція «Подвиг і трагедія народу»

22-06-2011 | 11:43

22 червня минає 70 років з дня початку Великої Вітчизняної війни. Саме цього дня в районах, містах, селищах області вшановують пам’ять за загиблими, покладають квіти до Братських могил, проводять церемонії Хвилини пам’яті і дякують за мирне сьогодення.

В рамках відзначення цієї дати у військово-історичному музеї – відділі Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського відбулася науково-практична конференція «Подвиг і трагедія народу» за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, активістів ветеранських організацій, військовослужбовців, представників влади та громадськості.

У конференції взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. Він оголосив звернення голови ОДА Володимира Хоменка до учасників конференції.

В ньому зазначалося, що день початку війни став в Україні історичною подією, сповненої глибокої жалоби. «Сьогодні, навіть, важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю наших співвітчизників. Ось чому у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх, хто геройські загинув на полі бою, кому судилося пройти жахіття концентраційних таборів, хто безневинно страждав на окупованих територіях, всіх тих, хто жертвував найдорожчим – своїм життям – заради свободи Вітчизни, мирного майбуття прийдешніх поколінь. Нині ми, ваші вдячні нащадки, свій святий обов'язок вбачаємо у збереженні спокою та злагоди в суспільстві задля кращого майбутнього українського народу, задля світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя здобув Велику Перемогу. А ще маємо передати наступним поколінням правду про ту війну, захистити горду славу наших переможців від усіляких спроб спотворити або принизити її» - наголошувалося у зверненні.

Від себе особисто Віктор Тканко подякував учасникам конференції, побажав їм здоров’я і довголіття та наголосив: «Завдання влади – зберегти і донести до майбутніх поколінь всю правду про Велику Вітчизняну війну, про героїчний вчинок народу заради миру».

На конференції розглядалися питання, які стосувалися історії підпільно-партизанського руху на Чернігівщині, місця жінок України в Великій Вітчизняній війні, періодизації ВВВ тощо. Звучали спогади фронтовиків, учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни. Говорили про роль армії України як надійного продовжувача героїчних традицій воїнів-фронтовиків у військово-патріотичному вихованні молод

і.

Наприкінці конференції відбулося вручення нагород ветеранам від імені Міністерства Оборони Словенії та Організації ветеранів України. А переможці учнівського конкурсу на кращу поезію, патріотичну пісню в честь 66-ї річниці Перемоги та 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни подарували всім присутнім концерт.

Учасники науково-практичної конференції мали змогу оглянути тематичні виставки, стенди і експозицію військово-історичного музею.











Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації