back

Безпека інформаційного простору в області

27-08-2014 | 16:22

Сьогодні через агресивні дії з боку Росії інформаційна безпека є в невід'ємною складовою системі безпеки національної. Відповідно до ситуації суттєвих змін зазнав і інформаційний простір Чернігівщини, а саме – він став більше насичений негативними подіями.

За словами голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, наразі треба зробити все можливе, аби активно протидіяти негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки.

У цьому напрямку ведеться системна робота: моніторинг та захист інформаційного поля, дотримання законодавства щодо випуску газет тощо. Згідно з дорученням очільника області опрацьовано проблему охоплення теле- та радіосигналом прикордонних населених пунктів. Пропозиції стосовно посилення потужностей передавачів, а значить і збільшення площі охоплення території сигналом національних мовників, направлено до Кабінету Міністрів України та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

На переконання голови облдержадміністрації, працювати на упередження розповсюдження недостовірних, підчас провокаційних відомостей треба як спростовуючи неправдиву інформацію, так і зупиняючи її поширення.

Інформаційна безпека не означає цензуру або заборону. Це, насамперед, збільшення особистої відповідальності за кожне слово. Ми маємо захищати простір від недержавних, терористичних або інших інформаційних викликів. Чим більше ми поширюватимемо дійсну, правдиву інформацію про нашу країну, про перебіг бойових дій, тим складніше ворогові буде здійснювати інформаційну агресію, — підкреслює Володимир Івашко.

Прес-служба облдержадміністрації