back

Володимир Івашко: Боротьба з корупціонерами і хабарниками має бути тотальною і безкомпромісною

16-07-2014 | 13:14

Таку позицію голова обласної державної адміністрації висловив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів, яку провів прокурор області Володимир Стеценко.

На нараді розглянуто питання ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері профілактики та протидії злочинності, передусім тяжким та особливо тяжким злочинам і корупції.

Як відзначив очільник області, Президент України Петро Порошенко у своїй інавгураційній промові назвав одним з найголовніших завдань в Україні на сьогоднішній день – знищення корупції, яка поглинула всю країну.

– Існуючий сьогодні в нашій країні рівень корупції гальмує розпочаті владою реформи в економічній та соціальних сферах, стає на заваді реформуванню Збройних Сил України. У переважній більшості випадків є підґрунтям для здійснення тяжких та особливо тяжких злочинів, в першу чергу на пріоритетних напрямках економіки. Саме тому боротьба з корупцією – першочергове завдання державної та регіональної політики, - підкреслив Володимир Івашко.

З огляду на негативний вплив корупційних проявів на вітчизняну економіку, Президент поставив вимогу, у першу чергу перед органами прокуратури та іншими правоохоронними органами, посилити боротьбу з корупцією та мінімізувати її тиск на бізнес.

За словами голови облдержадміністрації, за розмірами завданої шкоди державі корупцію можна порівняти з тероризмом; їх відмінність полягає лише у тому, що корупція знищує країну зсередини, а тероризм – ззовні.

Небезпечним наслідком корупції є втрата довіри людей до органів влади. Володимир Івашко наголосив: державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, які скоїли корупційні діяння, повинні обов’язково нести відповідальність незалежно від посад, звань та партійної приналежності.

– Боротьба з корупціонерами і хабарниками має бути тотальною і безкомпромісною. Потребує активізації нагляд за додержанням законодавства у бюджетній, банківській сферах, зовнішньоекономічній діяльності, паливно-енергетичному комплексі та при закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти. В питаннях забезпечення об’єктивного розгляду справи та прийняття судового рішення за всією суворістю закону, ми покладаємось на принциповість і об’єктивність суддівського корпусу, - зауважив керівник області.

В умовах сьогодення особливої ваги набувають заходи правоохоронних органів, спрямовані на попередження зловживань при здійсненні оборонної роботи. Володимир Івашко підкреслив: жодна гривня, яка надійшла на потреби нашої армії не повинна бути розкрадена.

Зі свого боку, обласна державна адміністрація здійснює системну профілактично-попереджувальну роботу серед державних службовців апарату, управлінь та відділів облдержадміністрації, інших категорій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямовану на запобігання випадкам корупції в органах виконавчої влади області.

– Ще один важливий пріоритет - необхідно звернути особливу увагу на стан захищеності громадян нашої області від протиправних зазіхань на їх честь, життя, здоров’я та майно. Головним пріоритетом в роботі правоохоронних органів повинен бути захист політичних, економічних та особистих інтересів громадян. Невирішених питань ще багато, але, спільними зусиллями ми забезпечимо виконання завдань, поставлених перед нами Главою держави. Хочу зауважити, що правоохоронні та владні структури несуть спільну відповідальність за стан законності і правопорядку на території області. Обласна державна адміністрація, в свою чергу, надаватиме всебічне сприяння здійсненню правоохоронної діяльності на території області, - наголосив голова облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації