back

Шлях до успішної країни починається з нашого порогу

16-04-2014 14:28

„Ти знаєш, ми все-таки вирішили стати батьками!” – так розпочинається відеоролик, який жителі Чернігова та області згодом побачать на своїх телеекранах в рамках проекту, що був презентований 16 квітня в облдержадміністрації.

Проект під назвою „Здорова родина – здорова країна” покликаний змінити на краще ситуацію з плануванням сім’ї у нашій області. Реалізовуватиме його Чернігівська молодіжна громадська організація „ММЦ „Жменя” у партнерстві з Департаментом сім’ї, молоді та спорту ОДА, Чернігівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Клінікою, дружньою до молоді, та медичними установами із широким залученням місцевих ЗМІ. Фінансування проекту здійснюватиметься Агентством з міжнародного розвитку США, а його географія на Чернігівщині не обмежиться самим лише обласним центром, а й охопить міста Ніжин і Прилуки та селища Ріпки і Гончарівське.

Координатор всеукраїнського проекту „Здоров’я жінок України” Юлія Завгородня розповіла, що головна мета заходів, які будуть реалізовані протягом наступних п’яти місяців, - шляхом широкої інформаційної кампанії поліпшити репродуктивне здоров’я населення та надати допомогу у плануванні сім’ї, зменшивши таким чином кількість випадків штучного переривання вагітності.

Перш ніж розпочинати роботу в області, фахівцями програми був проведений ретельний попередній аналіз з цих питань. Як зазначила координатор проекту, специфікою Чернігівської області є демографічний дисбаланс, в результаті якого переважають люди „пізнього репродуктивного віку”, що в свою чергу впливає на відтворення населення та робить питання збереження репродуктивного здоров’я надзвичайно актуальним. Але все ж до участі у різноманітних заходах, як то „Живий мікрофон” чи „Крок до сімейного життя”, залучатиметься якомога більше молодих людей. З цільовою аудиторією працюватиме команда спеціально підготовлених тренерів.

Як сказав присутнім заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін, дуже важливо максимально залучити до проекту сільське населення. На його думку, в ідеалі кожен фельдшерсько-акушерський пункт повинен би мати фахівця з планування сім’ї для надання консультативної допомоги. Адже за словами заступника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Наталії Кожушко, шлях до успішної країни починається з нашого порогу.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода