back

09-01-2014 11:56


2014




29.12.2014

Лижні перегони

27 грудня в Сянках пройшов Чемпіонат України з біатлону, де чернігівські спортсмени у спринторській гонці вибороли наступні призові місця:

Чоловіки

- Артем Тищенко – золота нагорода.

Жінки

- Кристина Литвиненко - бронзова нагорода.

Наступного дня в естафетній гонці друге місце посіла жіноча команда, до складу якої увійшли наші біатлоністки Ірина Варвинець та Юлія Бригинець.

Друге місце в чоловічій естафеті посіла команда, до складу якої увійшов Андрій Дериземля, бронзову нагороду отримала команда, за яку виступили наші земляки Антон Мигда, Василій Потапенко та Максим Івко.

В цей день у німецькому місті Гензелкірхені пройшла Різдвяна гонка, яку виграли Валентина Семеренко і відомий чернігівський біатлоніст Сергій Семенов.

Також 27 грудня в місті Сколе пройшов Чемпіонат України з лижних гонок серед юніорок, де наші спортсменки показали такі результати:

- Олена Зубок – І місце на дистанції 5 км класичним стилем;

І місце у спринті на дистанції 1200 м;

ІІІ місце в спринтерській естафеті;

- Ірина Соловей – ІІІ місце на дистанції 5 км класичним стилем.

- Юлія Мойсеєнко - ІІІ місце в спринтерській естафеті.

Керівництво Департаменту сім'ї, молоді та спорту вітає переможців та їх тренерів, бажає міцного здоров'я та успіхів у спорті!


19.12.2014

Золотий Обертіллах

19 грудня австрійське місто Обертіллах було вщент заповнено вболівальниками та прихильниками видовищного зимового виду спорту, відбувся черговий етап Кубку Європи з біатлону.

Чернігівська спортсменка Ірина Варвинець була першою на фініші спринторської гонки на дистанції 7,5 км, за що на вищій сходинці п'єдисталу була нагороджена золотою медаллю.

Керівництво Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації вітає переможницю та її тренерів Миколу Зоца і Віталія Паршукова із визначним досягненням в спортивному житті Чернігівщини.

Пишаємось яскравою перемогою нашої землячки!



18.12.2014

Друга поспіль золота нагорода

17 грудня, в останній день змагань Кубку світу з лижних гонок та біатлону, що проходив у фінському місті Вуокатті та об'єднав з 10 по 17 грудня 2014 року більше 100 спортсменів з 12 країн світу, національна паралімпійська збірна команда України поклала у свою скарбничку 2 золотих та 1 срібну нагороди. Виступ українських спортсменів можна оцінити як досить успішний, адже в цілому, наша команда у складі 24 спортсменів (17 спортсменів з інвалідністю та 7 спортсменів-лідерів (гайдів)) виборола 23 медалі, серед яких 9 золотих, 6 срібних та 8 бронзових нагород та завоювала друге місце у світі після традиційно найчисельнішої команди Росії.

Чернігівський спортсмен Ігор Рептюх отримав золоту нагороду в змаганні з біатлону у експериментальній спринторській гонці на дистанції 7,5 км.

Так, за підсумками змагань кубку світу, Україна зайняла другу позицію після команди Росії у біатлоні та лижних гонках і загальнокомандному заліку.

Керівництво Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації вітає нашого чемпіона та його тренерів Андрія Литвинця та Володимира Сторожка.

Чернігівщина пишається спортивними досягненнями нашого атлета і зичить йому яскравих перемог!


18.12.2014

Срібний трофей з Італії

В період з 10 по 16 грудня в італійському місті Ля-Петії відбувся чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів з вадами зору. До складу української збірної увійшов чернігівський футболіст Роберт Тремба, який тренується під керівництвом тренера регіонального центру з фізичної культури і спорту "Інваспорт" Анатолія Бегояна. Команда продемонструвала чудову гру та непереборне прагнення до перемоги та стала срібним призером чемпіонату.

Дякуємо за перемогу, бажаємо здоров'я та спортивної вдачі!


17.12.2014

Австрійське срібло

16 грудня в австрійському місті Обертіллах пройшов етап Кубку світу з біатлону, в якоиу взяли участь найкращі спортсмени, що представили українську збірну. Чернігівська спортсменка Ірина Варвинець зайняла друге місце в індивідуальній гонці на дистанції 15 км і стала срібною призеркою змагань міжнародног рівня, випередивши найсильніших лижниць світу.

Керівництво Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації вітає переможницю та її тренерів Миколу Зоца і Віталія Паршукова.

Щиро вдячні вам за результати професійної діяльності! Велика вам шана й повага!



12.12.2014

VI тур чемпіонату України з волейболу

12 і 13 грудня в Чернігові відбувся шостий тур чемпіонату України з волейболу. Місцева команда "Буревісник" приймала спортивний колектив з Сум "Хімпром – СумДУ". Перша гра закінчилась з рахунком 1:3 на користь гостей, в другій зустрічі наша команда також поступилась з рахунком 0:3.

Чекаємо яскравих перемог в наступному турі чемпіонату!


12.12.2014

Зимові перегони в Вуокаті

У четвертий день Кубка світу з лижних гонок та біатлону, який 3 10 по 17 грудня проходить в фінському місті Вуокаті, національна параолімпійська збірна команда України виборола у спринті 5 високих нагород, серед яких 1 золота, 3 срібні та 1 бронзова медалі. Таким чином, у доробку нашої команди 17 нагород - 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей.

Чернігівський спортсмен Ігор Рептюх отримав золоту нагороду в лижній гонці на дистанції 10 км, а у змаганні з біатлону на дистанції 7,5 км наш земляк посів почесне третє місце

Чернігівщина пишається спортивними досягненнями нашого атлета і зичить йому яскравих перемог!



11.12.2014

Кубок України з кікбоксингу за версією ВАКО

В період з 4 по 7 грудня у місті Бровари відбувся Кубок України з кікбоксингу, де взяли участь вихованці фізкультурно-спортивного товариства "Спартак", які займаються під керівництвом Сергія Козира і Володимира Сватуся. Наші бійці продемонстрували відточену техніку, блискавичну швидкість рухів та нездоланну жагу до перемоги, про що свідчать наступні результати змагань:

- серед чоловіків

Єрмоленко Олександр – 2 місце у ваговій категорії 79 кг у розділі поінт-контакт

Хотінь Євгеній – 3 місце у в. к. 71 кг у розділі поінт-контакт

- серед жінок

Бойко Тетяна – 2 місце у в. к. 55 кг у розділі фул-контакт

- серед юніорів

Шкляренко Віктор – 3 місце у в. к. 67 кг у розділі поінт-контакт

Березан Дмитро – 1 місце у в. к. 71 кг у розділі фул-контакт

Березан Дмитро – 3 місце у в. к. 71 кг у розділі поінт-контакт

- серед юнаків

Анісов Артем – 3 місце у в. к. 65 кг у розділі поінт-контакт

Анісов Артем – 2 місце у в. к. 65 кг у розділі лайт-контакт

Бова Володимир – 1 місце у в. к. 65 кг у розділі поінт-контакт

Петренко Денис – 3 місце у в. к. 65 кг у розділі лайт-контакт

Пода Володимир – 3 місце у в. к. 60 кг у розділі поінт-контакт

- серед дівчат

Нечипоренко Олександра – 2 місце у в. к. 25 кг у розділі лайт-контакт

Пишаємось досягненнями наших атлетів, бажаємо успіхів у майбутніх виступах!


11.12.2014

Боксерський турнір у Львові

В період з 2 по 7 грудня у Львові пройшов чемпіонат України з боксу серед юніорів. Чернігівську область представляли п’ять спортсменів.

- V місце зайняв Вадим Костючок

- III місце зайняв Богдан Ільющенко

- II місце посів Владислав В'язовик

Підготували чернігівського боксера талановиті педагоги дитячо-юнацької спортивної школи "Атлет" Михайло Костючок і Максим Метла. Бронзу та срібло вибороли представники Н. Сіверського спортивного клубу "Лідер", яких тренує Віктор Балабко.

Бажаємо успіху та мужності в наступних змаганнях, чекаємо ваших нових перемог!


11.12.2014

Кубок України з вільної боротьби

З 2 по 5 грудня у Броварах проведено змагання з вільної боротьби серед чоловіків, в якому наш земляк Олексій Щербак виборов бронзову нагороду у ваговій категорії 76 кг. Підготували нашого атлета до вдалого виступу досвідчені тренери фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" Анатолій Настоящий і Мірік Єзєєв.

Вітаємо з перемогою, пишаємось нашим призером!


04.12.2014

Сергій Семенов – срібний призер етапу Кубку світу з біатлону

Блискучий старт у новому біатлонному сезоні задає український спортсмен Сергій Семенов, який вже в першій особистій гонці приносить українській збірній медаль.

На першому етапі Кубка світу, що наразі триває в Остерсунді, в індивідуальній гонці серед чоловіків наш земляк посідає друге місце. Також відомий спортсмен - представник Чернігівщини Артем Тищенко посів 37 місце серед 102 учасників двадцятикілометрової гонки змагань.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав спортсмена, тренерський склад збірної та національну Федерацію на чолі з її президентом Володимиром Бринзаком з прекрасним виступом, побажавши вдалого продовження сезону, спортивної вдачі та нових досягнень.

Приєднуємось до привітань, бажаємо нашій збірній вдалих виступів!



03.12.2014

Біатлон

30 листопада в шведському місті Остерсунді пройшов І етап Кубку світу з біатлону, де взяла участь збірна команда України, до складу якої увійшли представники Чернігівщини: Наталія Бурдига та Сергій Семенов.

В змішаній естафеті наша команда посіла четверте місце з 23 команд, що є вагомим досягненням на початку сезону.

Також в цей день у норвезькому місті Бейстостолені проведено І етап Кубку Європи (IBU) з біатлону. В індивідуальному спринті наш земляк Артем Прима приїхав на фініш п’ятим, випередивши фаворитів змагань з Німеччини та Швеції.

Попереду багато цікавих стартів, бажаємо влучних пострілів та швидкої лижні!



03.12.2014

Чемпіонат України з плавання

З 19 по 22 листопада в Миколаєві відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

В змаганні взяв участь чернігівський спортсмен Даніїл Гірчук, який посів І місце на дистанції 50 метрів батерфляєм та виконав норматив «Майстра спорту України», встановивши рекорд України у своїй нозології. Підготував спортсмена до вдалого виступу тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Микола Певня.

Вдячні нашому атлету за проявлену мужність, пишаємось його досягненням та бажаємо перемог та спортивної вдачі!


02.12.2014

Суперліга - п'ятий тур чемпіонату

28 і 29 листопада чернігівська волейбольна команда "Буревісник" провела в Харкові дві зустрічі з місцевою командою "Локомотив". Наші спортсмени в обох іграх поступились господарям майданчику з рахунком 0:3.

Тими ж днями в місті Чернігові жіноча команда "Педуніверситет" приймала гостей з міста Южного – команду "Хімік", з якою провела дві гри. Протидіяти сильному супернику завжди цікаво і нелегко, але для наших волейболісток ці ігри - досвід та необхідна ігрова практика дебютантів суперліги. Спортсменки зробили все можливе, показали видовищну гру та жагу до перемоги, але поступились в обох іграх з рахунком 0:3.

З нетерпінням чекаємо на яскраві перемоги в шостому турі, бажаємо успіху!


01.12.2014

Дмитро Митрофанов впевнено долає черговий рубіж у APB

21 листопада, у Стамбулі (Туреччина), другу перемогу у змаганнях AIBA Pro Boxing здобув один з лідерів українського боксу, боксер вагової категорії до 75 кг - Дмитро Митрофанов. Ця перемога дозволила нашому боксеру вийти до наступного раунду змагань, в якому Мирофанов посперечається за вихід до першого в історії APB титульного (чемпіонського) поєдинку проекту.

Поєдинок другого раунду змагань, в якому суперником Митрофанова був досвідчений єгиптянин Хосам Абдін, видався доволі непростим для українця… Точніше, правильно буде сказати, непростими були перші два раунди, в яких Дмитро одноголосним рішенням суддів поступався опоненту. Проте, починаючи з третього раунду, Митрофанов перехопив ініціативу та почав диктувати свої правила у ринзі. Раунд за раундом Дмитро методично надолужував згаяне, а починаючи з п’ятої трихвилинки переломив загальний рахунок поєдинку на свою користь. У підсумку усі судді були одностайні у своєму вердикті зафіксувавши перемогу нашого боксера з рахунком 3:0 (58:56; 58:56; 58:56).

Наступний бій Дмитро Митрофанов проведе 12 грудня і саме у цьому двобої вирішуватиметься доля першого офіційного претенденту на чемпіонський бій APB. Суперником нашого боксера буде представник Росії Артем Чеботарьов.

В офіційних зустрічах за останні роки Митрофанов та Чеботарьов боксували двічі. Востаннє боксери зустрічалися в рамках чвертьфінального поєдинку Всесвітньої серії боксу між «Українськими Отаманами» та «Командою Росії». Тоді, у поєдинку в Москві, судді визнали переможцем російського боксера. Проте, у 2013 році Дмитро Митрофанов перемагав росіянина у чвертьфінальному поєдинку на Всесвітній Універсіаді у Казані, яку наш боксер в підсумку й виграв. Таким чином на усіх нас очікує надзвичайно цікаве та інтригуюче протистояння, на кону якого стане вихід до ключового протистояння у першому етапі розіграшу проекту APB.



28.11.2014

Турнір мужності

27 листопада на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" відбувся відкритий обласний турнір з міні-футболу серед спортсменів інвалідів з вадами слуху і зору та серед спортсменів з наслідками ДЦП, присвячений Міжнародному дню інвалідів.

У змаганнях взяли участь шість колективів.

Команди спортсменів з наслідками ДЦП зайняли наступні місця:

- "Інваспорт - 1" – І місце

- "Чайка" – ІІ місце

- "Інваспорт – 2" – ІІІ місце

Серед команд спортсменів з вадами слуху та зору призові місця розподілились таким чином:

- "Вікторія" – І місце

- "УТОГ" - ІІ місце

- "Спеціальна школа для дітей з вадами слуху" – ІІІ місце.

Честь та шана учасникам турніру, бажаємо міцного здоров'я та спортивного везіння!


28.11.2014

Кубок України з "Муей – Тай"

Упродовж трьох днів з 21 по 23 листопада в Одесі проходила фінальна частина кубку України з тайландського боксу (Муей – Тай) серед дорослих. Цей вид двобою вважається одним з найвидовищніших серед поєдинків ударної техніки.

У змаганні брали участь представники Чернігівщини, підготовлені досвідченим тренером Віктором Трохимцем.

Третє місце у ваговій категорії (67 кг) зайняв Володимир Шликов.

Денис Близнюк зміг нокаутувати суперника з Одеси у півфінальному поєдинку, але поступившись місцевому атлету у фінальному поєдинку, здобув срібну нагороду змагань у ваговій категорії (51 кг).

Бажаємо успіхів та мужності чернігівським атлетам!


28.11.2014

Чемпіонат світу з боротьби самбо

У період з 19 по 24 листопада 2014 року в японському місті Наріта пройшов чемпіонат світу з боротьби самбо.

Чернігівські спортсменки блискуче виступили на змаганні світового рівня, де вихованки досвідчених тренерів Анатолія та Олександра Маркіних вже вкотре прославили фізкультурно-спортивне товариство "Україна".

Чемпіонкою світу у ваговій категорії (68 кг) стала Луіза Гайнутдінова.

Бронзовою нагородою за перемогу у ваговій категорії (80 кг) нагороджена Наталія Смаль.

Пишаємось майстерністю та наполегливістю спортсменів Чернігівщини, вдячні їм за перемоги!


24.11.2014

Чемпіонат України з боротьби дзюдо

З 18 по 21 листопада в Луцьку відбувся чемпіонат України з боротьби дзюдо.

У ваговій категорії (81 кг) Чернігівську область представляв Олексій Ніженко, нагороджений бронзовою медаллю за перемогу у півфіналі змагань.

Третьою серед жінок у ваговій категорії (52 кг) була Марія Буйок.

До вдалого виступу на чемпіонаті наших атлетів підготували досвідчені тренери спортивного товариства "Спартак" Юрій Бурнавцев і Сергій Ткаченко.

Перше місце у командному чемпіонаті (стінка на стінку) зайняла п'ятірка тренера обласної школи вищої спортивної майстерності Олександра Маркіна, яка перемогла команди із Запоріжжя, Дніпропетровщини та Донецької області:

- Марія Буйок

- Анна Сподаренко

- Юлія Гребеножко

- Аліна Бойкова

- Яна Шимко

Вітаємо з перемогою!


19.11.2014

Асамблея обласного осередку Національного олімпійського комітету

19 листопада в залі засідань ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка під головуванням голови обласного осередку НОК України Миколи Носка відбулося перше засідання новообраного складу Виконкому обласного осередку.

В роботі виконкому взяла участь виконавчий директор НОК України Наталія Коваленко, в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, міських осередків НОК України, засобів масової інформації.

На розгляд виконкому були винесені питання: про розподіл повноважень та функціональних обов’язків членів виконкому обласного осередку, про план засідань виконкому обласного осередку на 2015 рік, про виконання плану організаційно-практичних заходів у 2014 році та про план заходів на 2015 рік.

З вітальним словом до присутніх звернулася виконавчий директор НОК України Наталія Коваленко, яка відзначила, що значно збільшилася кількість заходів, проведених обласним осередком під олімпійськими гаслами, постійно підвищується рівень проведення традиційних заходів, спрямованих на розбудову олімпійського руху, під постійним контролем і увагою керівництва обласного осередку знаходяться питання щодо зміцнення матеріально-спортивної бази області, та внесла конструктивні пропозиції в роботу виконкому.



24.11.2014

Турнір мужності

27 листопада на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" відбудеться відкритий обласний турнір з міні-футболу серед спортсменів інвалідів з вадами слуху і зору та серед спортсменів з наслідками ДЦП, присвячений Міжнародному дню інвалідів.

Запрошуємо усіх бажаючих підтримати наших атлетів!



24.11.2014

IV тур чемпіонату України з волейболу

21 та 22 листопада на волейбольному майданчику Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка команда "Педуніверситет-ШВСМ" провела дві зустрічі четвертого туру чемпіонату України з волейболу. Нашим спортсменам протистояла харківська "Юридична академія" - одна з найсильніших команд суперліги.

Чернігівські волейболісти перемогли в першій грі з рахунком 3:1, але наступного дня суперник був сильнішим, в кінці матчу на табло з'явилось дзеркальне відображення рахунку попередньої зустрічі.

Бажаємо успіхів та яскравих перемог в наступному п'ятому турі!



17.11.2014

Волейбол – суперліга

15 і 16 листопада у Вінниці відбулись ігри третього туру Чемпіонату України з волейболу. Місцевий клуб "Вінниця" приймав чернігівську команду "Буревісник". Було зіграно дві гри, в яких наші чоловіки поступились супернику з рахунком 3:1 та 3:0.

Також цими днями жіноча команда "Педуніверситет – ШВСМ" провела дві зустрічі в місті Рівному з командою господарів "Регіна". Суперник був "в ударі" і наші волейболістки поступились в обох іграх з рахунком 3:0.

Підтримаєм наших спортсменів, впевнені в майбутніх перемогах!


17.11.2014

Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ

В період з 14 по 16 листопада в Харкові пройшов чемпіонат України з тхеквондо (версії ВТХ) серед дорослих. В змаганні взяли участь три чернігівських атлети, вихованці Ігоря Лебєдєва, тренера спортивного товариства "Спартак".

Карина Разумна була кращою у ваговій категорії (57 кг), за що була нагороджена золотою медаллю.

Богдан Чигогідзе, за оцінками суддів, був п'ятим у ваговій категорії (48 кг).

Пишаємось чернігівськими бійцями, зичимо успіху і мужності в наступних двобоях!


17.11.2014

Чернігівська "Десна" зіграла в Сумах

15 листопада футбольний клуб "Десна" зіграв з командою "Суми". Гра була дуже напруженою. Пропустивши м'яч, наші футболісти намагалися відігратись впродовж всієї гри. Лише дев'яностій хвилині матчу "Десна" таки зрівняла рахунок, реалізувавши пенальті, та посіла п' яте місце турнірної таблиці Чемпіонату І ліги.

Наступні ігри відбудуться в березні 2015 року.

Бажаємо успіхів в наступному сезоні!


11.11.2014

Відзнака на вищому рівні

1 листопада, за дорученням Президента України, Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов вручив державні нагороди видатним українським спортсменам та тренерам – за досягнення високих спортивних результатів на ХХІІ зимових Олімпійських Іграх та XXVII Всесвітній літній Універсіаді, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Орденом "За заслуги" II ступеня нагороджений Василь Карленко, провідний тренер штатної збірної команди України з біатлону.

Орденом Княгині Ольги І ступеню нагороджено чернігівську спортсменку Олену Костевич, чемпіонку XXVII Всесвітньої літньої Універсіади з кульової стрільби, олімпійську чемпіонку, багаторазову призерку міжнародних змагань.

Орденом Княгині Ольги ІІ ступеню нагороджено Олену Підгрушну, чемпіонку ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону.

Орденом Данила Галицького нагороджено Ігоря Чередінова, особистого тренера Олени Костевич.

Медаллю "За працю і звитягу нагороджено Єлизавету Каланіну, бронзову призерку XXVII Всесвітньої літньої Універсіади з дзюдо.



06.11.2014

Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ

В період з 31 по 2 жовтня у м. Вінниця проходив чемпіонат України з тхеквондо "ВТФ", який є олімпійською версією стародавнього Корейського бойового мистецтва. У змаганні взяли участь вісім спортсменів із Чернігівської області. Вони продемонстрували глядачеві високу майстерність, блискавичну реакцію і відточену техніку рухів у протистоянні кращим атлетам України і вибороли п’ять бронзових медалей та одну срібну нагороду.

Бажаємо нашим спортсменам вдалих майбутніх виступів!



06.11.2014

"Краще спортивне село"

2 листопада об 11 годині на стадіоні фізкультурно – спортивного товариства "Колос" смт Куликівка відбулася фінальна частина змагань серед представників сільських та селищних рад Чернігівщини під назвою "Краще спортивне село", присвячених Дню працівників сільського господарства.

У змаганнях брали участь дванадцять команд та кращими з них суддівська колегія визнала наступних учасників:

- І місце – Тупичівська сільська рада (Городнянський район);

- ІІ місце - Вербичівська сільська рада (Ріпкинський район);

- ІІІ місце – Горбівська сільська рада (Куликівський район).

Переможці змагань нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками. Вітаємо переможців і учасників з днем працівника сільського господарства.

Бажаємо міцного здоров'я та вдалого врожаю!


06.11.2014

Фізкультурно – спортивному товариству "Динамо" виповнилось 90 років

31 жовтня в приміщенні Департаменту сім'ї, молоді та спорту проведено урочистий захід з нагоди святкування дев'яностої річниці створення фізкультурно – спортивного товариства "Динамо".

Урочисте зібрання святковою промовою відкрив заступник голови Чернігівської обласної організації ФСТ "Динамо" Вадим Романов, який розповів про досягнення та результати діяльності товариства.

Про спортивні звершення динамівців та іх вагомий внесок в розвиток спорту Чернігівської області розповіла директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Оксана Сердюк. Лунали вітальні промови й інших учасників урочистого зібрання.

Представників державних установ і організацій нашої області, які є почесними членами ФСТ "Динамо", урочисто нагороджено пам'ятними грамотами та цінними подарунками.

Вітаємо членів товариства "Динамо", бажаємо успіхів в роботі!



06.11.2014

Чемпіонат України з велокросу

З 31 жовтня по 2 листопада в Кіровограді проходив чемпіонат України з велокросу. У змаганні взяли участь 240 спортсменів із сімнадцяти команд.

Першим на фініші групової гонки серед юнаків був чернігівський гонщик Андрій Пономар, а в естафетній гонці (4*1 колу) чотири велосипедисти спортивного товариства "Спартак" вибороли бронзову нагороду. Підготували до виступу наших спортсменів професіонали своєї справи, досвідчені тренери Тамара Гальченко і Микола Аксюта.

Вдячні вам за перемоги, бажаємо успіхів та спортивного везіння!


06.11.2014

Відкритий чемпіонат з важкої атлетики

30 і 31 жовтня на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" за підтримки Чернігівського обласного осередку Національного Олімпійського Комітету України проведено відкритий чемпіонат фізкультурно - спортивного товариства "Спартак" з важкої атлетики серед юнаків та дівчат (1999 – 2000 р. н.) Головним суддею змагань був суддя національної категорії Олександр Мощенко.

Урочисту частину змагань відкрив заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Ігор Григор'єв, який привітав учасників змагань та гостей свята та розпочав парад – відкриття. Під звуки Державного Гімну спортсмени Чернігівщини підняли Прапор України.

У складі колегії досвідчених суддів змагань була присутня відома спортсменка, призер Олімпійських Ігор в Пекіні, заслужений майстер спорту України Ольга Коробка.

Для комфортної підготовки і зручного виступу учасникам було надано дві спеціально облаштовані теплі зали.

Змагання відбувались двома потоками, першими виступили дівчата, за ними змагались хлопці. Призери були нагороджені медалями, грамотами та кубками з пам'ятною символікою ФСТ "Спартак".

Срібну нагороду змагань у ваговій категорії (50 кг) отримав спортсмен з Чернігова Микола Рубановський, який за сумою двоборства підняв 70 кг.



06.11.2014

ІІІ тур чемпіонату України з волейболу

Протягом двох днів, 31 жовтня та 1 листопада, чернігівська команда "Буревісник" провела дві зустрічі з львівською командою "Барком". Ігри проходили в спортивній залі Чернігівського національного педагогічного університет імені Т. Г. Шевченка. В обох матчах наша команда перемогла з рахунком 3:2.

Цими ж днями, жіноча команда "Педуніверситет" зіграла з луцькою командою "Континіум-Волинь", поступившись в обох зустрічах з рахунком 0:3.

Попереду четвертий тур чемпіонату, бажаїмо яскравих перемог!



28.10.2014

Відбувся І тур чемпіонату України з волейболу

24 та 25 жовтня в місті Лубни Полтавської області пройшов чемпіонат України з волейболу. Чернігівська команда "Буревісник" провела з командою "Фаворит" дві зустрічі, в яких наші спортсмени перемогли господарів з рахунком 3:1 і 3:2.

Попереду другий тур змагань, бажаємо яскравих перемог!

Також в ці дні в Тернополі відбувся перший тур чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд. Чернігівські спортсменки з команди "Педуніверситет" провели в гостях дві гри з командою "Галичанка".

Наші волейболістки продемонстрували майстерну гру, але у важкому протистоянні поступились дівчатам із Тернополя в обох зустрічах з рахунком 0:3.

Бажаємо нашій команді перемог в наступних турах чемпіонату!


28.10.2014

Сумо в Сумах

25 жовтня в Сумах відбувся кубок України з боротьби сумо.

Чернігівські спортсменки вибороли ІІІ командне місце, а в особистому заліку призерами стали вихованки заслуженого тренера України Анатолія Маркіна:

- Марія Буйок (в/к 55 кг) – золота медаль;

- Наталія Смаль (в/к 80 кг) – срібло;

- Луіза Гайнутдінова (в/к 80 кг) – бронзова нагорода.

Вітаємо наших спортсменок, чекаємо з нетерпінням наступних блискучих виступів!


27.10.2014

Охтирка приймала Чернігівську «Десну»

25 жовтня в місті Охтирці Чернігівська "Десна" зіграла чотирнадцятий тур чемпіонату України з командою першої ліги "Нафтовик-Укнафта".

Наприкінці другого тайму точилась напружена боротьба - наші футболісти чинили гідний опір супернику, але поступились господарям з рахунком 0:1.

Попереду гра з командою "Геліос" – чекаємо перемоги, бажаємо успіху!


22.10.2014

В Чернігові вдруге відбувся відкритий чемпіонат області зі стрільби з лука

17 жовтня в Чернігівській області пройшли змагання зі стрільби з луку. Захід відбувся за підтримки обласного осередку НОК України на базі колегіуму № 11 м.Чернігова.

Щиро вітаємо переможців відкритого чемпіонату Чернігівської області:

Чоловіки:

1. Трегуб Володимир

2. Мандрикін Сергій

3. Сопов Сергій

Жінки:

1. Морозова Олександра

2. Михайлова Ірина

3. Шкляр Ксенія

Кадети:

1. Андрусішен Денис

2. Колесник Богдан

3. Сєдих Дмитро

Кадетки:

1. Пархоменко Анна

2. Христочевська Анна

3. Віротченко Анастасія

Молоді кадети:

1. Мойсієнко Микола

2. Лантух Гордєй

3. Брітченко Сергій

Молоді кадетки:

1. Дягілева Христина

2. Пархоменко Анна

3. Корякова Поліна

Блочний лук:

1. Заіка Олександр

2. Ткачук Павло

3. Сидоренко Артем

Вітаємо наших спортсменів, сподіваємось: майбутні перемоги за вами!



22.10.2014

Чемпіонат України з рукопашного бою

Впрподовж трьох днів з 9 по 11 жовтня в місті Києві проведено чемпіонат України з рукопашного бою серед юнаків і юніорів.

Вихованці старшого тренера Сергія Козиря брали участь у цих змаганнях та показали наступні результати:

- Дмитро Березан – третє місце (в/к 70 кг);

- Артем Анісов – два третіх місця (дозований контакт/фул – в/к 60 кг);

- Володимир Бова – перше місце (в/к 65 кг);

- Максим Вдовін – третє місце (в/к 35 кг);

- Тетяна Морщак – друге місце (в/к + 50 кг);

- Данило Магула – друге місце (в/к 45 кг).

Чернігівські бійці вкотре показали глядачам свою майстерну техніку та жагу до перемоги. Призові місця наших спортсменів на змаганнях такого рівня стали вже приємною традицією!


21.10.2014

VII традиційний міжнародний турнір з єдиноборств "Король рингу"

18 жовтня в приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу Чернігівського державного університету економіки та управління відбувся VII традиційний міжнародний турнір з єдиноборств "Король рингу", на якому кожного року виступають імениті спортсмени Чернігівщини.

В турнірі брали участь боксери з Білорусі та України (міст Ніжина, Новгород-Сіверського, Ічні та Києва).

Преможцями змагань стали:

— Данило Жасан (в/к-69 кг) — вихованець Чернігівського ФСТ (фізкультурно-спортивного товариства) "Спартак";
— Андрій Тимошенко (в/к 75 кг) — вихованець Новгород-Сіверського ФСТ "Спартак";
— Валерія Ярошенко (в/к 60 кг) — вихованка Новгород-Сіверського ФСТ "Спартак";
— Кароліна Махно (в/к 75 кг) — вихованка Ічнянського ФСТ "Колос";
— Дмитро Куліда (в/к 56 кг) — вихованець Чернігівської школи вищої спортивної майстерності;
— Максим Воронін (в/к 64 кг) — вихованець Чернігівської спеціальної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву "Атлет";
— Ігор Ковбаса (в/к 68 кг) — вихованець Ічнянського ФСТ "Колос";
— Владислав Мовчан (в/к81 кг) - вихованець Новгород-Сіверського ФСТ "Спартак".

Наші спортсмени вкотре продемонстрували глядачам та прихильникам боксу свою майстерну техніку, блискавичну реакцію та жагу до перемоги! З нетерпінням чекатимемо наступного свята спорту!



21.10.2014

Чемпіонат області з легкоатлетичного кросу

16 жовтня в Чернігівському міському парку культури і відпочинку проведено обласний чемпіонат з легкоатлетичного кросу. В змаганні взяли участь спортсмени із майже всіх районів області, дорослі та юнаки. Легкоатлети долали наступні дистанції: 1000 м; 2000 м; 3000 м; 5000 м. З результатами змагань знайомтесь, обираючи наступне джерело інформації: Легка атлетика Чернігівської області.



21.10.2014

"Перлина Полісся"

17-18 травня 2014 року в Чернігові відбувся І Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Перлина Полісся», який зібрав гімнасток різного віку з різних куточків України.

Свято краси та грації проходило протягом 2-х днів на базі ЗОШ №19. Гімнастки змагались в різних категоріях і переважна більшість з них виконували 2 види програми. Нажаль, не всі з заявлених команд змогли приїхати та взяти участь у турнірі, проте бажаними гостями стали команди з міста Києва (Школа Дерюгіних, ДЮСШ «Олімп», ДЮСШ 3), з міст Луцька та Славутича. Загалом у турнірі взяли участь 82 гімнастки віком від 4 до 16 років. Обличчям турніру цього року стала – Марина Петроченко, гордість свого тренера Юлії Бориско та всієї Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності, яка на даний момент тренується в місті Києві і є кандидатом у Збірну України з художньої гімнастики.

Перший день турніру вразив глядачів та учасниць своєю насиченою та яскравою програмою. Окрім змагань, які тривали з самого ранку, ввечері на всіх чекав парад-відкриття (а для найменших гімнасток, які змагались лише в одному виді програми, він став ще й парадом-нагородженням), а також яскравий гала – концерт за участю, як самих гімнасток, так і дитячих творчих колективів міста Чернігова. Після завершення офіційної частин змагань, на учасниць чекав ще один приємний сюрприз від спонсорів – солодкий стіл, де вони могли ближче познайомитись, взяти участь в різноманітних конкурсах, потанцювати на дитячій дискотеці, а також обмінятись пам’ятними сувенірами.

Другий день змагань закінчився парадом-нагородженням, на якому і визначились переможці за сумою балів, які вони отримали за свої виступи протягом двох днів.

Отже, переможцями в своїх категоріях стали: • серед МС: Мері Мкртчян (ЧО ШВСМ) та Діана Спешилова (ЧО ШВСМ);
• серед КМС: Марина Петроченко (ДЮСШ «Чернігів») та Ольга Пушкар (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед гімнасток 2002 р.н.: Анастасія Ревун (ДЮСШ «Чернігів») та Дарина Куліч (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед гімнасток 2003 р.н.: Діана Юріна (ДЮСШ «Олімп» м. Київ) та Катерина Іванова (ДЮСШ «Олімп» м. Київ);
• серед гімнасток 2004 р.н.: Ліза Кузьмінська (м.Луцьк), Тетяна Бур’ян (Школа Дерюгіних м. Київ) таВікторія Шарак (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед гімнасток 2005 р.н.: Ліза Єфіменко (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед гімнаток 2006 р.н.: Альона Бондарева (ДЮСШ «Чернігів»), Маріанна Сапон (ДЮСШ «Чернігів») та Софія Босюк (м. Луцьк);
• серед гімнасток 2007 р.н.: Анна Долеско (ДЮСШ «Чернігів») та Карина Лукаш (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед гімнасток 2008 р.н.: Валерія Калиш (м. Луцьк) та Софія Часник (ДЮСШ «Чернігів»);
• серед найменших учасниць 2009 р.н.: Маргарита Глухова (ДЮСШ «Чернігів»).

Всі переможці й учасниці турніру були нагороджені медалями та пам’ятними подарунками!


21.10.2014

Чемпіонат області з художньої гімнастики

11-12 жовтня 2014 року в приміщені ЗОШ № 19 відбувся чемпіонат Чернігівської області з художньої гімнастики. В змаганнях взяли участь команди Чернігівської обласної ШВСМ (школа вищої спортивної майстерності), ОКДЮСШ, ДЮСШ «Чернігів» та ОПДтаЮ. Гімнастки змагалися у 8 вікових категоріях, де визначались найсильніші спортсменки Чернігівської області.

Найкращою гімнасткою за програмою майстрів спорту стала вихованка ЧО ШВСМ Спешилова Діана; за програмою кандидатів у майстри спорту – вихованка ДЮСШ «Чернігів» Петроченко Марина; за програмою І дорослого розряду –вихованка ДЮСШ «Чернігів» Ревун Анастасія. Всі переможці вихованки старшого тренера Чернігівської області – Юлії Бориско, були нагороджені пам'ятними кубками федерації гімнастики Чернігівської області, які були вручені гімнасткам президентом федерації Валерієм Кулічом

Також були яскраві виступи юних вихованок – Деревенської Діани, Єфіменко Єлізавети, Куліч Дарини, Бондаревої Альони ( ДЮСШ «Чернігів»)

Закінчилися змагання цікавими показовими виступами гімнасток та урочистим парадом – нагородженням, на якому також були вручені почесні звання Майстрів Спорту України з художньої гімнастики – Король Аліні та Мкртчян Мері вихованкам ЧО ШВСМ, які є студентками ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка.



08.10.2014

Нарешті досягли суперліги і в жіночому волейболі

Два дні поспіль, 7 та 8 жовтня, на спортивній арені Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка вперше наші волейболістки команди "Педуніверситет" провели дві зустрічі І туру чемпіонату України з жіночого волейболу з командою суперліги "Сєвєродончанка", яка минулого року стала срібною призеркою цих змагань.

На урочистому відкритті заходу учасників та гостей привітала директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк.

Наші дівчата проявили наполегливу і майстерну гру, впродовж якої утримували мінімальну різницю очок, але в обох іграх поступилися команді з міста Сєвєродонецька з рахунком 0:3. Насамперед, це вкрай необхідний спортивний досвід і практика гри з сильним суперником.

Наступні зустрічі заплановані на 10-11 жовтня із Запорізькою командою "Орбіта ЗТМК".

Бажаємо нашим спортсменкам майбутніх успіхів та яскравих перемог!


06.10.2014

Всесвітній день ходьби

4 жовтня в Чернігівському Центральному парку культури і відпочинку пройшов урочистий захід присвячений відзначенню всесвітнього дня ходьби, який вже є традиційним спортивним святом в 130 країнах Світу.

В урочистій церемонії відкриття заходу з привітальним словом виступив начальник відділу спортивної і фізкультурно-масової роботи Департаменту сім'ї, молоді і спорту Петро Команда і директор Чернігівського обласного центру фізичного здоров`я населення "Спорт для всіх" Ігор Ліфар.

У супроводі відповідального секретаря Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету Ніни Лемеш-заслуженого майстра спорту України з біатлону гостей та учасників заходу розважали фізичною вправою під назвою "Олімпійська руханка", яку проводили на урочистій сцені імениті художні гімнастки Чернігівщини.

Школярі та студенти влаштували організовану ходу до р. Десна, отримавши заряд бадьорості і позитиву, що є невід'ємною складовою здорового способу життя.


30.09.2014

Влучні постріли у Львові

Майже тиждень з 24 по 30 вересня в місті Львові на Чемпіонаті України з кульової стрільби серед юнаків віком до 18 років спортсмени нашої області змагалися у влучності.

І командне місце зі стрільби з пневматичної гвинтівки, виконуючи 11 вправу, зайняла наша трійця: Смалюга Д., Копоть А., Євтушенко В.

Також вони посіли ІІ командне місце, виконуючи 3 вправу зі стрільби з пневматичного пістолета.

І також серед спортсменів, які змагалися у влучності пострілу з малокаліберного пістолету, за виконання 11 вправи, наш земляк Смалюга Д., виборов бронзову нагороду.

Два перших місця за влучні постріли в особистому заліку з пневматичної гвинтівки у вправах №11 і №11-а отримав Тимошко Ю., бронза в цій вправі дісталась спортсменці Рожнятовській Д.

Вітаємо наших переможців та бажаємо їм натхнення та омріяних перемог.


29.09.2014

Традиційний турнір з боротьби "Ілля Муромець"

Упродовж трьох днів 26-28 вересня в м. Чернігові було проведено XVI відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед Юніорів, присвячений 71 річниці звільнення міста від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні.

Наші борці змагалися в різних вагових категоріях, і більшість з них вибороли призові місця.

Золотим призером змагань у ваговій категорії (в\к-74 кг) став Щербак Олексій. Срібні нагороди отримали: Примушко Сергій (в\к-96 кг), Бідний Володимир (в\к-66 кг), Черноус Владислав (в\к-55 кг), Прокопович Віктор (в\к-50 кг). За третє місце змагались: Василько Олександр (в\к-84 кг). Акуленко Роман (в\к-66 кг), Малюк Олександр (в\к-96 кг), Сердюк Анатолій (в\к-60 кг), Лайко Денис (в\к-55 кг).

Атлети Чернігівської області в переважній частині своїх виступів на змаганнях високого рівня здобувають призові місця і підтверджують свою майстерність гідну звання кращих.


29.09.2014

"Легенда" - вкотре наші футболістки кращі

27 вересня в місті Чернігові на стадіоні "Текстильник" відбувся 12 тур чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги "Легенда-ШВСМ" (м. Чернігів) – "Іллічівка" (м. Маріуполь).

З рахунком 2:0 наші футболістки здобули переконливу перемогу і вкотре показали шанувальникам свою майстерність та гру високого класу, гідну звання кращих.


29.09.2014

Жадана перемога ФК "Десна"

27 вересня в м. Чернігові на стадіоні імені Ю. Гагаріна зіграно матч Чемпіонату України з футболу серед чоловічих команд І ліги "Десна" (м. Чернігів)-"Динамо-Київ-2" (м. Київ).

В безкомпромісній боротьбі гравці Чернігівської "Десни" вибороли блискучу перемогу. Двічі м`яч опинявся в воротах суперника, які теж записали на свій рахунок один гол.

Завжди приємно, коли улюблена команда перемагає гідного суперника. З нетерпінням будемо чекати наступного переможного виступу наших футболістів.


24.09.2014

Вдалий виступ наших борців на всеукраїнському турнірі з вільної боротьби

E період з 23 по 24 вересня в м. Києві відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед молоді, в якому взяли участь вихованці Заслуженого тренера України Анатолія Маркіна.

Борці виступали в різних вагових категоріях, й троє з них отримали бронзові нагороди: Сподаренко А.,(в\к-52 кг), Гребеножко Ю.,(в\к-63 кг), Ноткін К.,(в\к-60 кг). Бажаємо нашим спортсменам подальших професійних успіхів.


23.09.2014

У змаганні з лижеролерів спортсмени Чернігівщини традиційно в призерах

Протягом трьох днів з 20 по 23 вересня на території СДЮШОР з лижного спорту по вул., Маліновського, 59 проводився Чемпіонат України з лижеролерів серед дорослих, юніорів та юнаків, етап кубка України присвяченого пам'яті Заслуженого тренера України Гусєва В.В.

Урочисте відкриття змагань очолив перший віце президент федерації лижного спорту України Володимир Малежик.

Наші спортсмени змагались на різних дистанціях класичним і вільним стилем.

Кращими в гонці класичним стилем на п'ятикілометровій дистанції стали Мойсеєнко Юлія, зайнявши третє місце і Зубок Олена, яка на фіниiі була другою.

У гонці класичним стилем на дистанції три кілометри третє місце дісталось Соловей Ірині.

Трьохкілометровий крос серед жінок першою подолала Коваленко Ганна, а другим серед чоловіків в цьому виді змагань був Романчич Владислав.

У спринті наші жінки отримали золото та бронзу: вільним стилем дистанцію в три з половиною кілометри першою подолала Зубок Олена, третьою на цій дистанції була Мойсеєнко Юлія.

В гонці вільним стилем відстань в один кілометр і шістсот метрів першою проїхала Соловей Ірина.

В такому мужньому виді спорту жіночі досягнення завжди надихають спортсменів Чернігівщини на нові переможні виступи.


11.08.2014

Хто ти, майбутній олімпієць?

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України в м. Чернігові на базі СДЮШОР з лижного спорту був проведений відкритий чемпіонат Чернігівської області з біатлону серед юнаків та дівчат «Хто ти, майбутній олімпієць?». Змагання проводилися з метою подальшого розвитку біатлону в Чернігівській області, залучення учнівської молоді до постійних занять фізичною культурою та спортом, а також для формування збірної команди області до участі у чемпіонаті України.

Визначити переможців у трьох вікових категоріях серед дівчат та хлопців прибуло шістдесят вісім юних біатлоністів. Позмагатися із чернігівськими спортсменами на старт вийшли спортсмени і з Сумської, Київської областей та міста Києва. Програма змагань складалася із двох конкурсних днів і включала: спринт (крос зі стрільбою), індивідуальну гонку на лижероллерах та гонку переслідування (крос зі стрільбою).

На урочистий парад відкриття чемпіонату області прибули: Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак, Виконавчий директор ФБУ Роман Бондарук, Відповідальний секретар обласного осередку НОК України Ніна Лемеш, голова обласної федерації біатлону Микола Лазаренко, директор СДЮШОР з л/с Віталій Паршуков та директор Державного центру олімпійської підготовки з біатлону Вячеслав Деркач.

Переможцями в своїх вікових категоріях стали: Антон Мигда, Ганна Болотненко, Владислав Кошовець, Анна Кривонос, Владислав Романчич, Христина Дмитренко, Денис Насико, Настя Ничипоренко та Оксана Сігеті. Вони були нагороджені медалями, грамотами та сувенірною атрибутикою НОК України.


2014


25.07.2014

Кубок Школьникова поїде до Білорусі

На центральному стадіоні міста Чернігова відбувся перший турнір із футболу серед ветеранів пам’яті видатного чернігівського футболіста та тренера Юхима Школьникова. На змагання, крім двох чернігівських команд, приїхали ще й спортсмени з Сум та Гомеля, що надало турніру міжнародного характеру.

Турнір розпочався під акомпанемент дощу матчем між господарями, ветеранами «Десни» та гостями з Білорусії. Перевага була на боці гостей, які перемогли з рахунком 8:3. В наступній зустрічі ветерани Чернігівського району з рахунком 5:2 обіграли команду Сум.

Наступного дня в поєдинку за третє місце сумчани обіграли ветеранів «Десни» з рахунком 4:3. В напруженій боротьбі проходив фінальний матч між командами Гомеля та Чернігівського району. Два тайми по 20 хв. закінчилися з рахунком 3:3, а за регламентом змагань додаткового часу не передбачалося, тому команди пробивали пенальті. У футбольний лотереї з рахунком 4:2 перемогли ветерани з Гомеля. Вони повезуть додому Кубок та золоті медалі.

Усі призери були нагородженні медалями,подарунками від обласного осередку Національного олімпійського комітету України. Організатори запевнили, що турнір стане традиційним і буде відбуватися щорічно.



09.07.2014

Олімпійський день у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що знаходиться у селі Хмільниці Чернігівського району є закладом соціального захисту для дітей віком від 3-х до 18-ти років, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги. Саме в цей заклад завітали представники Чернігівського обласного осередку НОК України із спортивно – видовищним заходом Всеукраїнський олімпійський день.

Почесних гостей радо вітали директор центру Ірина Коливошко, вихователі, колектив закладу та 33 дитини, які перебувають на даний час у закладі. Відповідальний секретар обласного осередку НОК України, Заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш привітала учасників Олімпійського дня, вручила спортивний інвентар і книги на олімпійську тематику та відзначила дітей, які активно займаються спортом. Сімдесятитрьохрічний член збірної команди України з легкої атлетики серед ветеранів, переможець міжнародних змагань, багаторазовий чемпіон України з бігу на довгі дистанції Микола Левадський розповів дітям про свій спортивний шлях, про сьогоденні тренування та виступи на міжнародних змаганнях. Кандидат у майстри спорту України з біатлону, призерка чемпіонатів України, стипендіат Національного олімпійського комітету України Анастасія Бізюк ознайомила дітей з олімпійськими символами та провела вікторину «Знавець олімпійського спорту». Цікаво, весело та змістовно пройшло спілкування дітей з гостями. А потім були символічні олімпійські забіги, в яких взяли участь усі учасники заходу: від трирічних діток до директора закладу. Головна мета учасників забігу була виграти у багаторазового чемпіона України з бігу серед ветеранів Миколи Левадського, який відкривав кожний забіг.

А нагороди від Національного олімпійського комітету отримав кожний учасник. Фотографування на згадку, автограф сесії від дорогих гостей – всі були задоволені від спільно проведеного часу.



16.01.2014

«Олімпійське лелеченя» у Прилуцькому районі

Кращі сім команд Прилуцького району – переможці внутрішкільних етапів Всеукраїнсько спортивно – масового заходу для дітей «Олімпійське лелеченя» взяли участь у районному етапі заходу, який був організований та проведений в приміщенні спортивного залу Линовицької ЗОШ. Захід був організований та проведений сектором у справах сім’ї, молоді та спорту, відділом освіти Прилуцької РДА за підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України.

На урочистому відкритті заходу учасників привітав голова Прилуцької райдержадміністрації Власенко Олег та завідувач сектором у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Шевченко Людмила. Команди юних олімпійців Линовицької, Дідовської, Богданівської, Ладанської, Сухополовської, Івківської загально-освітніх шкіл та ЗОШ Дубового Гаю змагалися в трьох видах програми: вікторина на олімпійську тематику, гра «Артбол» та спортивні змагання (пять окремих естафет).

Переможцем районного туру Всеукраїнського заходу стала команда, яка вперше в цьому році приймала участь у ІІ турі змагань. Це команда Івківської ЗОШ, яка і буде захищати честь Прилуцького району на обласному турі Заходу.

Команди-переможець, призери та учасники заходу отримали в нагороду від організаторів заходу кубок, медалі, дипломи, сувенірну атрибутику та спортивний інвентар від НОК України.


16.01.2014

Представники міліції підтримали молодь за здоровий спосіб життя

За підтримки Ріпкинського районного осередку НОК України, Ріпкинського РВ УМВС у Чернігівській області, сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА, районної організації ФСТ «Колос», районної ДЮСШ «Колос» 11 січня 2014 року на майданчику із синтетичним покриттям стадіону «Колос» смт. Ріпки були організовані та проведені змагання з міні-футболу під гаслом «Молодь за здоровий спосіб життя».

8 юнацьких команд з селищ Ріпки, Замглай, Добрянка прийняли участь у визначенні переможця. Змагання проходили в двох вікових групах з півфіналами.

Ось які результати були зафіксовані: Серед юнаків 1997-98р.н. у фіналі змагалися Ріпки – Замглай, перемогу по пенальті здобула команда Ріпок. Серед юнаків 1999р.н. і молодше у фіналі зійшлися знову команди Ріпок і Замглаю. І знову тільки пенальті визначили переможця. 4:3 - на користь Ріпок.

Юнаки 1997-98р.н.

смт. Добрянка - 97 - смт. Ріпки - 1:6

смт. Замглай - Добрянка - 98 - 7:0

матч за ІІІ місце

Добрянка - 97 - Добрянка - 98 - 8:6

матч за І місце

Ріпки - Замглай - 1:1

Пенальті – 3:2 на користь Ріпки

Юнаки 1999р.н. і молодше

смт. Добрянка - смт. Ріпки - 1:5

смт. Замглай - смт. Ріпки - 2001 - 1:0

матч за ІІІ місце

смт. Добрянка - смт. Ріпки -2001 - 0:1

матч за І місце

Ріпки - Замглай - 1:1

Пенальті – 4:3 на користь Ріпки

Нагородження проводили начальник відділу кадрового забезпечення Ріпкинського РВ УМВС Василь Терещенко, заступник голови районного осередку НОК України, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді і спорту РДА Петро Транківський, голова районної організації ФСТ «Колос» Микола Голік, та директор Ріпкинської ДЮСШ Юрій Гладкий. Команди-переможці та команди-призери були нагороджені кубками, дипломами, медалями, пам’ятними вимпелами. У кожній віковій групі грамотами та цінними призами були відзначені кращі гравці – Богдан Шпеко та Олександр Мохнач.



09.01.2014

"На килимі юні дзюдоїсти"

28 грудня на учбово-спортивній базі м. Чернігова відбувся відкритий Новорічний турнір КПНЗ «ДЮСШ «Чемпіон» Чернігівської міської ради з боротьби дзюдо серед груп початкової підготовки 1 року навчання 2001-2002, 2003-2005 та 2006-2007р.н.

Наш район представляли учні Ріпкинської ДЮСШ «Колос» /тренер Тетяна Олейніченко/ і виступили успішно.

Вагова категорія 27кг – І місце виборов Валерій Коліниченко ЗОШ №2.

Вагова категорія 30кг – 5 місце посів Євгеній Боярчук ЗОШ №2.

Вагова категорія 34кг – ІІ місце Андрій Гордієнко ЗОШ №2

ІІІ місце Анна Бурдук Гімназія

Вагова категорія 42кг – 5 місце Еліна Гоголь Гімназія

Вагова категорія 60кг – ІІ місце Андрій Токар ЗОШ №2

Бажаємо юним спортсменам подальших великих перемог.


09.01.2014

"Міні-футбол"

4 січня 2014 року на майданчику із синтетичним покриттям стадіону «Колос» смт. Ріпки за підтримки сектору у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації та районної організації ФСТ «Колос» відбувся вже другий рік поспіль Новорічно-Різдвяний турнір з міні-футболу серед аматорських команд.

Участь прийняло 6 сильніших команд. Змагання проходили в двох підгрупах по коловій системі. Потім відбулися стикові матчі за підсумкові місця.

Ось які результати були зафіксовані:

Група А

«Юність» / Добрянка/ - «Колос» / Ріпки/ - 1:3

ФСК « Замглай» - «Юність» - 4:3

«Колос» - ФСК «Замглай» - 2:2

Група Б

«ДЮСШ» /Замглай/ - «Штурм» /Ріпки/ - 1:6

«Піль» / Ріпки/ - «ДЮСШ» - 2:0

«Штурм» - «Піль» - 4:2

В матчі за ІІІ місце зустрілися переможець минулорічного турніру «Піль» та срібний призер турніру ФСК «Замглай», з рахунком 5:3 перемогу вибороли ріпкинські спортсмени.

У фіналі змагалися дві ріпкинські команди. Напруженої боротьби не вийшло. Більш досвідчені футболісти «Штурма» перемогли молодь «Колоса» з рахунком 7:2.

Команда-переможець була нагороджена Кубком, дипломом. Команди – призери – дипломами. У цих командах були визначені кращі гравці – Роман Мороз /»Піль»/, Євгеній Заровний /»Колос»/, Максим Каюк /»Штурм»/ - який до речі забив найбільше м’ячів на турнірі – 8. Всі вони були нагороджені грамотами.

Нагородження проводили голова районної організації ФСТ «Колос» Микола Голік та завідувач сектору у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації Петро Транківський.


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода