back

Чернігів. «Чернігівський рубіж 1941-1943»

28-10-2013 14:49

28 жовтня з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у кінотеатрі ім. Щорса відбувся прем’єрний показ документального фільму «Чернігівський рубіж 1941-1943».

Звертаючись до ветеранів та жителів міста, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван привітав всіх зі святом, зазначивши, що на виконання доручень Президента України в області вживаються заходи щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Він також підкреслив, що завдання влади — виконати все, щоб ветерани війни почувались захищеними. А приємним подарунком до свята став прем’єрний показ фільму «Чернігівський рубіж 1941-1943».

За словами автора і режисера фільму Ігоря Левенка, до числа творців цього проекту увійшла майже вся творча група телеканалу «Дитинець», а також науковий консультант Сергій Лепявко, доктор історичних наук, професор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, провідний науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті.

Однією з головних особливостей цього документального фільму є те, що його створили представники молодого покоління кінодокументалістики, жителі і патріоти Чернігова.

У фільмі своїми спогадами про війну поділилися ветерани, яких сьогодні залишилося дуже мало. Про героїчну оборону Чернігова згадує фронтовик офіцер – танкіст Володимир Бабушкін.

Про драматичні епізоди окупації міста розповідає учасник партизанського руху Герард Кузнєцов. Цілісну картину визволення обласного центру від загарбників відтворює безпосередній учасник боїв за місто кулеметник 77- ї гвардійської дивізії Микола Ірха.

Вагому допомогу у створенні фільму надали співробітники Державного архіву Чернігівської області, військово-історичного відділу Чернігівського обласного історичного музею ім. Василя Тарновського.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода