back

Визначитися з ідеєю та втілити її у життя: представники громад вчаться писати гранти

27-03-2024 | 13:33

Для представників органів місцевого самоврядування сьогодні в обласному центрі стартував тренінг з управління проєктами з акцентом на потребах молоді. Упродовж двох днів його учасники генеруватимуть ідеї відповідних проєктів, відпрацюють теоретичну та практичну складові розробки проєктної документації. А ще – вчитимуться розробляти бюджет, визначати джерела фінансування своїх ініціатив та розглянуть практичні аспекти роботи зі стейкхолдерами.

Таку активність за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Зміцнення громадської довіри” організувала Агенція регіонального розвитку Чернігівської області у співпраці з ОВА.

За словами керівниці Агенції регіонального розвитку Марії Руденко, на початку квітня після онлайн-презентації розроблених під час тренінгу ідей буде відібрано п’ять заявок. Експерти допоможуть громадам їх дописати і підібрати програми, куди можна подати ці проєкти на фінансування.

Серед близько 40 учасників – радниця начальника ОВА Тетяна Ясочко, яка вирішила вдосконалити свої навички з проєктного менеджменту і таким чином показати приклад учасникам вже наступних подібних заходів.

«На місцях повинні вміти користуватися тим ресурсом, що пропонують донори: від пошуку пропозицій до формування пакета документів. У мене вже є певний досвід написання грантів. Надалі ж планую супроводжувати громади у цьому процесі», – прокоментувала Тетяна Ясочко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації