back

22-01-2013 15:27


2012


21.12.2012

Звіт про періодичне відстеження
результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2007 року № 445 «Про ціноутворення на продовольчі товари», зареєстроване в Головному управлінню юстиції у Чернігівській області 20 грудня 2007 року за № 38/661.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки Чернігівської облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Розпорядження прийняте відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» зі змінами і доповненнями, з метою приведення розпоряджень голови облдержадміністрації у відповідність до вимог чинного законодавства, які полягають у розширенні повноважень облдержадміністрації в частині встановлення граничних рівнів рентабельності на основні продовольчі товари.

4. Строк виконання заходів з відстеження

10 грудня 2012 року – 20 грудня 2012 року.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта були використані статистичний метод одержання результатів відстеження, дані моніторингу середніх роздрібних цін, який проводиться органами статистики, статистичні спостереження зміни цін тощо, існуюча законодавча та нормативно-правова бази у сфері ціноутворення, порівняльний аналіз.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалося шляхом порівняльного аналізу таких даних: статистична звітність; моніторинг цін на товари та послуги; моніторинг середніх роздрібних цін, інформації про рівень інфляції та індексів цін за даними органів статистики; інші дані органів виконавчої влади з питань діяльності суб’єктів господарювання та положень чинних нормативно-правових актів.

За час проведення заходів з відстеження результативності регуляторного акта, у період з 20 грудня 2009 року по 10 грудня 2012 року, на адресу головного управління економіки облдержадміністрації зауважень та пропозицій не надходило.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Державна цінова політика є складовою частиною загальної економічної і соціальної політики України, вона ґрунтується на принципах сучасного розвитку ринкових відносин та проводиться Кабінетом Міністрів України певною мірою через їх регулювання. Кабінет Міністрів України визначає перелік товарів, робіт і послуг, на які запроваджується державне регулювання цін (тарифів) та повноваження органів виконавчої влади щодо регулювання, встановлення цін (тарифів).

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (зі змінами та доповненнями) проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2007 року № 445 «Про ціноутворення на продовольчі товари», яким встановлено, що результатом впровадження даного розпорядження голови обласної державної адміністрації є:

- захист населення від необґрунтованого зростання цін на основні види продуктів харчування;

- забезпечення конкуренції у сфері виробництва та реалізації продовольчої продукції.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання, на яких він поширюється, додаткових витрат, не передбачених законодавством України. Нагляд за дотриманням вимог розпорядження також не потребує створення додаткових систем контролю. Відстеження його дії здійснюється за результатами постійного моніторингу цін, який проводиться органами виконавчої влади, органами держстатистики та Держцінінспекції України.

На виконання змін та доповнень, внесених до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» за умови розширення повноважень щодо регулювання цін, врегулювання проблемних питань до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2007 року № 445 «Про ціноутворення на продовольчі товари» вносились зміни і доповнення розпорядженням голови облдержадміністрації від 20 січня 2009 року № 10, зареєстрованим у Головному управлінні юстиції 05 лютого 2009 року за № 3/732, якими затверджені граничні рівні рентабельності виробництва:

- борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків у розмірі 5 %;

- хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів – 10 %.

За період дії розпорядження (при дослідженні цінових процесів на хлібопекарських та борошномельних підприємствах у Чернігівській області), у зв’язку із забезпеченням стабільної цінової ситуації на ринку хліба, жодне з базових хлібопекарських підприємств не застосовувало граничного рівня рентабельності виробництва хліба масових сортів. Максимальний розмір рентабельності, який був застосований у період з ІІІ кв. 2009 року по ІІІ кв. 2012 року, це 5,43 % (ІІІ кв. 2009). Більшість з видів хліба масового вжитку впродовж зазначеного періоду залишаються збитковими.

Аналогічна ситуація і з хлібами для діабетиків. Граничний рівень рентабельності жодне підприємство не застосовує. Максимальний розмір – навіть не досягає 1 %.

Борошномельні підприємства у зв’язку з недопущенням підвищення цін на борошно, і як наслідок на хліба масового вжитку, не застосовують граничного рівня рентабельності виробництва борошна. Максимальний розмір був зафіксований у ІІІ кв. 2012 року 4,1 % на борошно житнє обдирне.


Порівняльний аналіз середніх рівнів рентабельності
виробництва окремих видів продуктів харчування

№ з/п

Назва продукту

Середній рівень рентабельності виробництва, %

ІІІ кв. 2009

ІІІ кв. 2010

ІІІ кв. 2011

ІІІ кв. 2012

ДП «Валес-М» ТОВ «Валес»

1

Борошно пшеничне вищого ґатунку

2,0

0,5

2,0

0,9

2

Борошно пшеничне першого ґатунку

1,5

1,0

0,5

0,1

3

Борошно пшеничне другого ґатунку

2,1

0,8

0,0

-

4

Борошно житнє обдирне

1,1

3,3

3,9

4,1

ТОВ ВКФ «АГІД»

1

Борошно пшеничне вищого ґатунку

2,3

-

1,5

-

2

Борошно пшеничне першого ґатунку

2,3

-

1,5

-

Динаміка зміни рівнів рентабельності в області, за вказаний період, практично відтворює загальнодержавну картину.

Головними показникам результативності даного регуляторного акта є стабільність і прозорість оптових та роздрібних цін на продукти харчування, досягнення збалансованості системи цін. Його реалізація не потребувала додаткових витрат із бюджету. Дія акту поширюється на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на продовольчому ринку області, незалежно від організаційно-правової форми і форм власності.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Запровадження даного регуляторного акта є доцільним і сприяє недопущенню надмірного і необґрунтованого зростання цін, тарифів на товари, роботи та послуги, стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку області і водночас не створює перешкоди для здійснення господарської діяльності.

Запропонований механізм державного регулювання дозволяє підприємствам-виробникам визначати ціни, виходячи із економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням граничних рівнів рентабельності.

Від впровадження даного розпорядження маємо позитивний вплив на цінову ситуацію на споживчому ринку, зменшення соціальної напруги, захист малозабезпечених верств населення від необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування першої необхідності.

Запровадження регулювання цін сприяє оперативному реагуванню держави на пом’якшення дестабілізуючих споживчий ринок факторів.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

19.12.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 грудня 2010 року № 454 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Чернігівської обласної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 грудня 2010 року за №32/826.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної від 22 грудня 2010 року № 454 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Чернігівської обласної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 грудня 2010 року за №32/826 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 19 листопада 2012 року по 18 грудня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 грудня 2010 року № 454 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Чернігівської обласної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 грудня 2010 року за №32/826, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з січня 2011 року по листопад 2012 року (включно) було надано платних послуг з проведення наркологічних профілактичних оглядів, передрейсових та післярейсових оглядів водіїв, лабораторних, діагностичних та консультативних послуг за зверненням громадян, що надаються без направлення лікарів, анонімного лікування хворих на алкоголізм, анонімного лікування хворих на наркоманію на загальну суму 1367,3 тис. грн., отримали зазначені послуги 61 180 осіб (базове значення 10000 за рік).

Діючі тарифи були встановлені на підставі фактичних показників діяльності закладу за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями), з урахуванням діючого розміру І тарифного розряду та мінімальної заробітної плати за 2010 рік.

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів медичних працівників на 44,3%;

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: водопостачання та водовідведення на 4,5%, електроенергії на 16,3%, теплопостачання на 80,9% тощо.

Проведені розрахунки свідчать що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому в 2,3 рази.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 грудня 2010 року № 454 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Чернігівської обласної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 грудня 2010 року за №32/826, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Чернігівської обласної ради підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення відповідних змін.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

14.12.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 10 грудня 2007 року № 455 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ «Прилуцький ринок 1», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 13 грудня 2007 року за № 37/660.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих облдержадміністрації повноважень щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, а саме на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями), розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення» (зі змінами і доповненнями) і спрямоване на упорядкування та приведення плати за послуги ринка у відповідність до витрат з їх надання та недопущення надмірного та необґрунтованого підвищення плати за ці послуги.

Головна ціль даного регуляторного акта – встановлення оптимальних тарифів за торгові місця за видами продукції і товарів, а також затвердження плати за послуги ТОВ «Прилуцький ринок 1» на рівні, який забезпечить повне відшкодування витрат, беззбиткове функціонування, допоможе розв’язати проблему надання якісних послуг та буде прийнятним для суб’єктів, що здійснюють свою діяльність на території ринку.

Слід зазначити, що в умовах ринкової економіки, кожне підприємство прагне встановити оптимальний рівень плати за послуги. Так, суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність на території ринку, здебільшого мають свою торговельну мережу, розміщену на інших ринках міста, що дозволяє їм обирати кращі умови для своєї діяльності, а також дає змогу покупцям обирати більш якісні та зручні послуги.

При завищених рівнях плати послуги не будуть користуватись попитом, продавці будуть шукати інші місця реалізації продукції на стихійних ринках або у конкурентів.

Прийняття запропонованих тарифів дає можливість забезпечити збереження робочих місць як складової соціального захисту населення, допомагає розв’язати проблему надання якісних послуг та збільшити відрахування до бюджетів різних рівнів.

4. Строк виконання заходів з відстеження

10 грудня 2012 року – 13 грудня 2012 року

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані про результати діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року ТОВ «Прилуцький ринок 1».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показником результативності є державне регулювання шляхом запровадження граничного розміру плати за послуги, які надає ТОВ «Прилуцький ринок 1» і цим самим не дає можливості безпідставного зростання вартості цих послуг, що, як наслідок, призупиняє зростання цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Встановлені оптимальні тарифи за торгові місця за видами продукції і товарів забезпечують надання якісних послуг, покращення матеріально-технічного стану підприємства, своєчасність розрахунків з бюджетами різних рівнів та сторонніми організаціями за надані послуги.

Вищевказаним розпорядженням передбачено, що пропозиції по затвердженню інших рівнів плати можуть надаватися обласній державній адміністрації, згідно з чинним законодавством, за попереднім їх погодженням з органами місцевого самоврядування, у випадку, коли встановлені граничні розміри плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, не відшкодовують витрати з їх надання. За період дії розпорядження пропозицій щодо затвердження інших розмірів плати від підприємства не надходило.


Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг доходу від наданих
послуг, тис. грн (без ПДВ)

808,2

876,0

654,6

Собівартість наданих послуг, тис. грн (без ПДВ)

904,0

858,7

698,1

Надходження до
бюджету, тис. грн

536,9

293,9

298,4

Прибуток, тис. грн

-95,8

+17,3

-43,5


Загальна площа ринку становить 21500 м2.

За час дії регуляторного акта були проведені значні роботи щодо поліпшення благоустрою території, забезпечення належного санітарного-гігієнічного стану, підвищення якості обслуговування суб’єктів господарювання та відвідувачів ринку:

- проведено капітальний ремонт м’ясного павільйону із заміною вікон, дверей, оздобленням стін, ремонтом даху та заміною столів для продажу;

- територія близько 2000 м2 облаштована торговельними кіосками;

- проведено капітальний ремонт молочного павільйону;

- проведено поточний ремонт асфальтного покриття території ринку.

Діюча плата за послуги ТОВ «Прилуцький ринок 1» з продажу продовольчих та непродовольчих товарів відповідає граничним рівням, встановленим даним розпорядженням.

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 10 грудня 2007 року № 455 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ «Прилуцький ринок 1», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 13 грудня 2007 року за № 37/660 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

10.12.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2012 року № 449 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради».

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради» підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами і доповненнями, наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 21 листопада 2003 року № 198 «Про затвердження Збірника норм часу на роботи та послуги, що виконуються бюро технічної інвентаризації України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 лютого 2004 року за № 188/8787, зі змінами і доповненнями.

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого розміру плати за послуги, які надаються комунальним підприємством «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства.

Метою даного розпорядження є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації по регулюванню цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованого стовідсоткового тарифу на послуги комунального підприємства «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради та надання якісних послуг на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав.

Строк виконання заходів з відстеження

10.12.2012 по 10.12.2012

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по технічній інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав споживачами;

- збільшення кількості виконаних замовлень;

- надходження до місцевого та обласного бюджету;

- надходження до Державного бюджету.

Даним регуляторним актом запроваджено тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав за одну норму часу для населення – 43,40 грн (з урахуванням ПДВ), для інших споживачів – 45,12 грн (з урахуванням ПДВ), що здійснюються комунальним підприємством «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради.

Встановлення нових тарифів на послуги технічної інвентаризації та реєстрації прав власності дозволить стабілізувати фінансово-господарську діяльність підприємства, що в свою чергу надасть можливість підприємству одержати прибутки, за рахунок яких буде можливо здійснювати вкладання в розвиток підприємства, поліпшити якість та кількість послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради, зростання обсягів послуг, що надаються, збільшення надходжень до бюджету, надання якісних послуг та отримання прибутку.

Надання послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - основний вид діяльності комунального підприємства «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради.

Фактична середня основна заробітна плата за 2011 рік становила 2478,41 грн. В проектних тарифах закладено середню основну заробітну плату 2937,05 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» та згідно Галузевої угоди між Міністерством з питань житлового-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2010-2012 роки, зі змінами та доповненнями.

При проведенні відстеження результативності регуляторного акта зазначений рівень заробітної плати вважатиметься базовим з урахуванням змін рівня мінімальної заробітної плати та міжрозрядних коефіцієнтів, передбачених Галузевою угодою.

В даний час, підприємство працює на загальній системі обліку і звітності і є платником податку на прибуток на загальних підставах – 21%. Підприємство є платником ПДВ.

Прогнозне значення показників результативності регуляторного акта.

Заплановано надходжень до Державного, місцевого
бюджетів в розрахунку на 2012 рік

Отримання прибутку, тис. грн

Податок на прибуток тис.грн

ПДВ
тис.грн

6,7

1,4

86,0


Показник

Надходження до місцевого та обласного бюджету

Надходження до Державного бюджету

Кількість зайнятих

одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

43,3

86,0

6

Повторне значення (при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

45,5

90,3

6

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності один раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження)

47,8

94,8

6

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на комунальне підприємство «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради та суб'єктів господарювання (2011 рік – 278 особи, на 2012 рік прогнозується 285 осіб) і населення Носівського району (2011 рік – 1573 чол. на 2012 рік прогнозується - 1615 чол.), які є споживачами послуг цього підприємства.

Середній розмір послуг які надає комунальне підприємство «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради.

Середній розмір послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав комунального підприємства «Носівське бюро технічної інвентаризації» Носівської районної ради становив за 2011 рік - 227,42 грн (з ПДВ), на 2012 рік з урахуванням підвищення прогнозується – 275,89 грн ( з ПДВ).

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Носівську районну раду.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua).

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІV квартал 2014 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІV квартал 2017 року) та кожні наступні 3 роки.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

28.11.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 02 листопада 2010 року № 383 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 листопада 2010 року за №31/825.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної від 02 листопада 2010 року № 383 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 листопада 2010 року за №31/825 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 23 листопада 2012 року по 28 листопада 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 02 листопада 2010 року № 383 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 листопада 2010 року за №31/825, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2010 року по жовтень 2012 року (включно) було надано платних послуг з проведення медичних оглядів на загальну суму 623,8 тис. грн та отримали ці послуги 35 300 осіб (базове значення 10000 за рік).

Діючі тарифи були встановлені на підставі фактичних показників діяльності закладу за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями), з урахуванням діючого розміру І тарифного розряду та мінімальної заробітної плати за 2010 рік.

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів медичних працівників на 47,2%;

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: водопостачання та водовідведення на 4,9%, електроенергії на 20,7%, теплопостачання на 310,2%, газопостачання на 215,1% тощо.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 137,7%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 02 листопада 2010 року № 383 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 листопада 2010 року за №31/825, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Чернігівської центральної районної лікарні підвищення у 2009-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

23.11.2012

Звіт про відстеження результативності
регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 листопада 2010 року № 381 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються Сосницьким районним комунальним підприємством «Зодчий» бюро технічної інвентаризації», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 листопада 2010 року за № 30/824.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

05 листопада 2012 року – 23 листопада 2012 року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року Сосницького районного комунального підприємства «Зодчий» бюро технічної інвентаризації.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності Сосницького районного комунального підприємства «Зодчий» бюро технічної інвентаризації:

Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн (без ПДВ)

215,7

274,5

218,5

Кількість замовлень

851

1082

898

Надходження до
бюджету, тис. грн

7,2

3,6

14,9

Фактична рентабельність, %

4,9

-

5,3

Чистий прибуток, тис. грн

10,1

-3,7

11,0

Средня вартість 1 замовлення, грн (без ПДВ)

253,47

253,70

243,32

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 листопада 2010 року №381 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються Сосницьким районним комунальним підприємством «Зодчий» бюро технічної інвентаризації», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 листопада 2010 року за № 30/824 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність Сосницького районного комунального підприємства «Зодчий» бюро технічної інвентаризації за 2010 рік та 9 місяців 2012 року.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

23.11.2012

Звіт
про базове відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01.11.2012 № 405 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №1 Чернігівської міської ради».

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації 01.11.2012 № 405 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №1 Чернігівської міської ради» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями), від 17.09.1996 № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (із змінами і доповненнями), наказу Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.07.2007 за № 846/14113 (із змінами і доповненнями), розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30.05.2006 за № 14/599 (із змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також

- використання повноважень облдержадміністрації щодо недопущення необгрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

Для виживання на ринку послуг при конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально-профілактичні заклади повинні використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Це необхідно для своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якості допомоги населенню м.Чернігова та усім бажаючим отримати послуги. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 21.11.2012 по 23.11.2012.

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті. В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послу;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить лікарні залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування лікарні для забезпечення населення якісними медичними послугами за економічно обґрунтованими тарифами. Дія регуляторного акта поширюється на Чернігівську міську лікарню №1 Чернігівської міської ради, фізичних осіб, суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, які є користувачами зазначених медичних послуг.

Кількісні показники результативності акта також є:

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 1:

Таблиця 1

Показник

Надходження до місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на яких поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарю-вання

Одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

одиниць

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

12,7

30,8

4547

83

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

23,1

55,8

4850

90

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

24,3

58,7

5100

93


Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську міську раду.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua).

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформації державними органами, на які покладено контролюючи функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІV квартал 2014 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІV квартал 2017 року та кожні наступні 3 роки).

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

02.11.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року № 357 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ «Коопринок», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 10 листопада 2010 року за № 28/822.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих облдержадміністрації повноважень щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, а саме на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення» зі змінами і доповненнями і спрямоване на упорядкування та приведення плати за послуги ринка у відповідність до витрат з їх надання та недопущення надмірного та необґрунтованого підвищення плати за ці послуги.

Головна ціль даного регуляторного акта – встановлення оптимальних тарифів за торгові місця за видами продукції і товарів, а також затвердження плати за послуги ТОВ «Коопринок» на рівні, який забезпечить повне відшкодування витрат, беззбиткове функціонування, допоможе розв’язати проблему надання якісних послуг та буде прийнятним для суб’єктів, що здійснюють свою діяльність на території ринку.

Слід зазначити, що в умовах ринкової економіки, кожне підприємство прагне встановити оптимальний рівень плати за послуги. Так, суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність на території ринку, здебільшого мають свою торговельну мережу, розміщену на інших ринках міста, що дозволяє їм обирати кращі умови для своєї діяльності, а також дає змогу покупцям обирати більш якісні та зручні послуги.

При завищених рівнях плати послуги не будуть користуватись попитом, продавці будуть шукати інші місця реалізації продукції на стихійних ринках або у конкурентів.

Прийняття запропонованих тарифів дає можливість забезпечити збереження робочих місць як складової соціального захисту населення, допомагає розв’язати проблему надання якісних послуг та збільшити відрахування до бюджетів різних рівнів.

4. Строк виконання заходів з відстеження

29 жовтня 2012 року – 02 листопада 2012 року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року ТОВ «Коопринок».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показником результативності є державне регулювання шляхом запровадження граничного розміру плати за послуги, які надає ТОВ «Коопринок» і цим самим не дає можливості безпідставного зростання вартості цих послуг, що, як наслідок, призупиняє зростання цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Встановлені оптимальні тарифи за торгові місця за видами продукції і товарів забезпечують надання якісних послуг, покращення матеріально-технічного стану підприємства, своєчасність розрахунків з бюджетами різних рівнів та сторонніми організаціями за надані послуги. Загальна площа ринку становить 1,127га.

Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг доходу від наданих
послуг, тис. грн (без ПДВ)

100,2

337,8

416,6

Собівартість наданих послуг (без ПДВ)

466,6

501,0

442,3

Надходження до
бюджету, тис. грн

72,0

111,5

177,3

Прибуток, тис. грн

-366,4

-163,2

-25,7

Чистий прибуток, тис. грн

-366,4

-163,2

-25,7

За час дії регуляторного акта були проведені значні роботи щодо поліпшення благоустрою території, забезпечення належного санітарного-гігієнічного стану, підвищення якості обслуговування суб’єктів господарювання та відвідувачів ринку:

- відремонтовані приміщення та споруди: кімнати охорони, вхідні сходинки, арка при вході до ринку та санітарно-гігієнічне приміщення у молочному павільйоні;

- дообладнано тентовим накриттям споруди площею 436,0 м2;

- встановлено електрообладнання для якісного освітлення території ринка;

- обладнано системою сповіщення територію ринка;

- дообладнано додатковими торговими кіосками ділянки «Ворота» та «Зелень», а також відкритими торговими столами ділянки «Молочний павільйон», «Зелень»;

- змінена концепція охорони території ринку (підприємство відмовилось від штатних сторожів та уклало договір з підприємством, що надає послуги професійних охоронців);

- встановлено на території ринка систему відеонагляду;

- встановлено додатково 10 контейнерів для сміття на території ринка.

Діюча плата за послуги ТОВ «Коопринок» з продажу продовольчих та непродовольчих товарів відповідає граничним рівням, встановленим даним розпорядженням.

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року №357 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ «Коопринок», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 10 листопада 2010 року за № 28/822 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, зменшення збитка отриманого підприємством.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

31.10.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року № 359 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Коропське районне бюро технічної інвентаризації» Коропської районної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 10 листопада 2010 року за № 29/823.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

26 жовтня 2012 року – 31 жовтня 2012 року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року комунального підприємства «Коропське районне бюро технічної інвентаризації» Коропської районної ради.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Коропське районне бюро технічної інвентаризації» Коропської районної ради:


Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн (без ПДВ)

279,9

339,6

239,7

Кількість замовлень

785

899

674

Надходження до
бюджету, тис. грн

51,9

54,5

50,5

Фактична рентабельність, %

3,0

3,0

-

Чистий прибуток, тис. грн

2,3

2,0

-17,7

Средня вартість 1 замовлення, грн (без ПДВ)

356,56

377,75

355,64

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року №359 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Коропське районне бюро технічної інвентаризації» Коропської районної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 10 листопада 2010 року за № 29/823 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність комунального підприємства «Коропське районне бюро технічної інвентаризації» Коропської районної ради за 2010, 2011 роки.

Підвищення у 2012 році рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями та Галузевою угодою щодо рівня мінімальної заробітної плати із збереженням міжрозрядних коефіцієнтів), підвищення тарифів на комунальні послуги призвело до зменшення рівня рентабельності та чистого прибутку підприємства за 9 місяців 2012 року, але за рахунок збільшення замовлень на 1V квартал підприємство планує завершити рік беззбитково.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

24.10.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 жовтня 2010 року №341 «Про тарифи на платні ортопедичні та ортодонтичні стоматологічні послуги, що надаються міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 жовтня 2010 року за № 26/820.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 жовтня 2010 року №341 «Про тарифи на платні ортопедичні та ортодонтичні стоматологічні послуги, що надаються міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 жовтня 2010 року за № 26/820, підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, зі змінами та доповненнями.

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 01 жовтня 2012 року по 24 жовтня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 01 жовтня 2010 року №341 «Про тарифи на платні ортопедичні та ортодонтичні стоматологічні послуги, що надаються міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 жовтня 2010 року за № 26/820, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з жовтня 2010 року по вересень 2012 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 7797,8 тис. грн. В середньому за рік отримали ортопедичних та ортодонтичних стоматологічних послуг 7000 осіб (базове 4566 осіб), за період дії розпорядження – 14730 осіб. Завдяки запровадженню в області державного регулювання тарифів на ортопедичні стоматологічні послуги, населення м.Чернігова має можливість отримувати якісні стоматологічні послуги за економічно обґрунтованими цінами.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат закладу за 2009 рік та середня заробітна плата за 2010 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 41,6%, середнього медичного персоналу на 40,6%, молодшого медичного персоналу на 66 %.

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ на 90%, електроенергія на 39%. Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 25%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 жовтня 2010 року №341 «Про тарифи на платні ортопедичні та ортодонтичні стоматологічні послуги, що надаються міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 жовтня 2010 року за № 26/820 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними міської стоматологічної поліклініки Чернігівської міської ради підвищення у 2010-2011 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру у 2012 році.

В.о. заступника голови обласної
державної адміністрації
Л.П. Подоляк

23.10.2012

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 29 вересня 2010 року № 330 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Бюро технічної інвентаризації» Ічнянської районної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 19 жовтня 2010 року за № 25/819.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

19 жовтня 2012 року – 22 жовтня 2012року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Ічнянської районної ради.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Ічнянської районної ради:


Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн (без ПДВ)

424,0

517,0

377,0

Кількість замовлень

1457

1606

1292

Надходження до
бюджету, тис. грн

243,2

245,0

186,0

Фактична рентабельність, %

2,5

6,1

3,8

Чистий прибуток, тис. грн

5,8

11,0

11,0

Средня вартість 1 замовлення, грн (без ПДВ)

291,00

321,91

291,79

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 29 вересня 2010 року №330 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Бюро технічної інвентаризації» Ічнянської районної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 19 жовтня 2010 року за № 25/819 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Ічнянської районної ради за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

23.10.2012

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року № 358 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 26 жовтня 2010 року за № 27/821.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

19 жовтня 2012 року – 22 жовтня 2012 року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради:


Найменування

2010 рік

2011 рік

9 місяців
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн. (без ПДВ)

1186,8

1680,4

1216,7

Кількість замовлень

5174

5743

4012

Надходження до
бюджету, тис. грн

648,5

810,9

663,6

Фактична рентабельність, %

0,5

0,5

0,5

Чистий прибуток, тис. грн

5,6

6,9

5,8

Средня вартість 1 замовлення, грн. (без ПДВ)

229,37

292,59

303,27

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2010 року №358 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 26 жовтня 2010 року за № 27/821 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради за 2010, 2011 роки та 9 місяців 2012 року.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

09.10.2012

Звіт
про базове відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12.09.2012 № 336 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради».

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації 12.09.2012 № 336 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями), від 17.09.1996 № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (із змінами і доповненнями), від 23.05.2001 №559 «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок» (із змінами і доповненнями), наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 05.06.2000 № 124/345 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.07.2000 за №.435/4656, Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.07.2007 за № 846/14113, Міністерства охорони здоров’я України від 20.10.1999 №252 «Про затвердження Порядку видачі медичної довідки для отримання дозволу (ліцензії) на об’єкт дозвільної системи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.11.1999 за № 768/4061 (із змінами і доповненнями), Міністерства охорони здоров’я України від 17.01.2002 №12 «Про затвердження Інструкції про проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10.02.2002 за № 94/6382, Міністерства охорони здоров’я України від 28.11.1997 №339 «Про вдосконалення системи профілактичних протиалкогольних та протинаркотичних заходів та обов’язкових профілактичних наркологічних оглядів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.12.1997 за №586/2390 (із змінами і доповненнями), Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 №280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.08.2002 за №639/6927, розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30.05.2006 за № 14/599 (із змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також

- використання повноважень облдержадміністрації щодо недопущення необгрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

Для виживання на ринку послуг при конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально-профілактичні заклади повинні використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Це необхідно для своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якості допомоги населенню Менського району та усім бажаючим отримати послуги. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 04.10.2012 по 09.10.2012.

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті. В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послу;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить лікарні залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування лікарні для забезпечення населення якісними медичними послугами за економічно обґрунтованими тарифами. Дія регуляторного акта поширюється на комунальний заклад охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради, фізичних осіб, суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, які є користувачами зазначених медичних послуг.

Кількісні показники результативності акта також є:

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 1:

Таблиця 1

Показник

Надходження до     місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на які поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарю-вання

Одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

одиниць

Базове   значення  
(визначається   при базовому відстеженні результативності)

-

340

8000

55

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

-

550

9100

60

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

-

805

11000

70

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Менську райдержадміністрацію.

Крім того з змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua).

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформації державними органами, на які покладено контролюючи функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта ( ІІІ квартал 2014 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІІ квартал 2017 року та кожні наступні 3 роки).

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

27.09.2012

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта «Про удосконалення організації роботи по забезпеченню виконання вимог чинного законодавства у сфері металобрухту»

1. Вид та назва регуляторного акта: розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 27 серпня 2007 року № 324 «Про удосконалення організації роботи по забезпеченню виконання вимог чинного законодавства у сфері металобрухту», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 11 вересня 2007 року за № 23/646.

2. Виконавець заходів з відстеження: управління регіонального розвитку головного управління економіки обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття акта: метою прийняття регуляторного акту є забезпечення провадження на території області державної політики у сфері господарської діяльності з брухтом кольорових і чорних металів через державне регулювання операцій з металобрухтом шляхом складання актів обстеження спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств (їх приймальних пунктів) на відповідність вимогам Закону України «Про металобрухт» (зі змінами та доповненнями), «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та вимог «Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту кольорових і чорних металів», затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 31.10.2011 № 183, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18.11.2011 за № 1321/20059, для отримання ліцензій (копії ліцензії) на зазначений вид діяльності і контролю за додержанням ними встановлених умов та правил здійснення операцій з металобрухтом.

4. Строк виконання відстеження: з 28 серпня 2012 року по 27 вересня 2012 року.

5. Тип відстеження: періодичне.

6. Методи одержання результатів відстеження. Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних. При проведенні періодичного відстеження використовувалась статистична звітність суб'єктів господарювання та необхідні документи для складання актів перевірок щодо дотримання ними чинного законодавства та нормативно-правових актів, які діють у сфері металобрухту і актів обстеження спеціалізованих, спеціалізованих металургійних переробних підприємств (їх приймальних пунктів) для отримання ліцензій (копії ліцензії) для певного виду діяльності.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта. Показником результативності є удосконалення та упорядкування державного регулювання і контролю за діяльністю суб'єктів господарської діяльності, що здійснюють операції з металобрухтом, досягнення прозорості прийняття рішень за результатами розгляду звернень та проведених перевірок. Визначення процедури проведення перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними чинного законодавства та нормативно-правових актів, які діють у сфері металобрухту, складання актів обстеження спеціалізованих, спеціалізованих металургійних переробних підприємств (їх приймальних пунктів) для отримання відповідної ліцензій (копії ліцензії).

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Даний регуляторний акт забезпечує дотримання вимог чинного законодавства стосовно повноважень обласної комісії з питань контролю за здійсненням операцій з металобрухтом, досягнення балансу інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави. Проводяться комплексні заходи, спрямовані на викриття і припинення схем нелегальної діяльності в сфері поводження з металобрухтом, дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері поводження з небезпечними відходами, безпеки праці та охорони навколишнього середовища.

З огляду на вищевказане, можна зробити висновок про доцільність подовження дії зазначеного розпорядження.


В.о. заступника голови
облдержадміністрації,
начальник головного управління
економіки облдержадміністрації
Л.П. Подоляк

26.09.2012.

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 27 серпня 2010 року № 271 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 вересня 2010 року за № 23/817.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

22 вересня 2012 року – 25 вересня 2012року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року комунального підприємства «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради»:

Найменування

2010 рік

2011 рік

1 півріччя
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн

3034,0

4260,0

1962,0

Кількість замовлень

20293

22269

10377

Надходження до
бюджету, тис. грн

722,0

1029,3

533,0

Фактична рентабельність, %

3,7

7,9

4,8

Чистий прибуток, тис. грн

64,0

140,0

55,0

Средня вартість 1 замовлення, грн

187,40

160,58

158,52

Скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 27 серпня 2010 року № 271 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 вересня 2010 року за № 23/817 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткову діяльність комунального підприємства «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради» за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року.

В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

19.09.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 вересня 2010 року № 281 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Городнянське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 вересня 2010 року за № 24/818.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

17 вересня 2012 року – 19 вересня 2012 року

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року комунального підприємства «Городнянське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Городнянське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації»:


Найменування

2010 рік

2011 рік

1 півріччя
2012 року

Обсяг наданих
послуг, тис. грн

350,6

450,4

188,4

Кількість замовлень

2339

2371

1153

Надходження до
бюджету, тис. грн

81,7

137,6

52,5

Фактична рентабельність, %

0,6

5,0

1,0

Чистий прибуток, тис. грн

2,2

21,0

2,0


9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 вересня 2010 року №281 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Городнянське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 вересня 2010 року за № 23/818 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність комунального підприємства «Городнянське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації» за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року.


В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

06.09.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 серпня 2012 року № 315 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради».

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради» підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами і доповненнями, наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 21 листопада 2003 року № 198 «Про затвердження Збірника норм часу на роботи та послуги, що виконуються бюро технічної інвентаризації України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 лютого 2004 року за № 188/8787, зі змінами і доповненнями.

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого розміру плати за послуги, які надаються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства.

Метою даного розпорядження є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації по регулюванню цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованого стовідсоткового тарифу на послуги комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради та надання якісних послуг на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав.

Строк виконання заходів з відстеження

05.09.2012 по 06.09.2012

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по технічній інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав споживачами;

- збільшення кількості виконаних замовлень;

- надходження до місцевого та обласного бюджету;

- надходження до Державного бюджету.

Даним регуляторним актом запроваджено тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав за одну норму часу для населення – 37,86 грн. (з урахуванням ПДВ), для інших споживачів – 42,36 грн. (з урахуванням ПДВ), що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Встановлення нових тарифів на послуги технічної інвентаризації та реєстрації прав власності дозволить стабілізувати фінансово-господарську діяльність підприємства, що в свою чергу надасть можливість підприємству одержати прибутки, за рахунок яких буде можливо здійснювати вкладання в розвиток підприємства, поліпшити якість та кількість послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради, зростання обсягів послуг, що надаються, збільшення надходжень до бюджету, надання якісних послуг та отримання прибутку.

Надання послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності нерухомого майна та реєстрацію таких прав - основний вид діяльності комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Фактична середня основна заробітна плата за 2011 рік становила 2865,00 грн. В проектних тарифах закладено середню основну заробітну плату 2581,00 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» та згідно Галузевої угоди між Міністерством з питань житлового-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2010-2012 роки, зі змінами та доповненнями.

При проведенні відстеження результативності регуляторного акта зазначений рівень заробітної плати вважатиметься базовим з урахуванням змін рівня мінімальної заробітної плати та міжрозрядних коефіцієнтів, передбачених Галузевою угодою.

В даний час, підприємство працює на загальній системі обліку і звітності і є платником податку на прибуток на загальних підставах – 21%. Підприємство є платником ПДВ.

Прогнозне значення показників результативності регуляторного акта.

Заплановано надходжень до Державного, місцевого    
                 бюджетів в розрахунку на 2012 рік

Отримання прибутку, тис. грн

Податок на прибуток тис.грн

ПДВ
тис.грн

 

86,5

23

1200


Показник

Надходження до місцевого та обласного бюджету

Надходження до Державного бюджету

Кількість зайнятих

одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

490-

        1200

    66,2

Повторне значення (при повторному відстеженні результативності  через 1-2 роки з дня набрання чинності)

510

        1260

    66,2

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності  один раз на кожні  три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження)

530

       1320

   66,2

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на комунальне підприємство «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради та суб'єктів господарювання (2011 рік – 2659 особи, на 2012 рік прогнозується 2680 осіб) і населення м. Чернігова, Менського, Ріпкинського, Щорського та Куликівського районів (2011 рік – 34595 чол. на 2012 рік прогнозується - 35000 чол.), які є споживачами послуг цього підприємства.

Середній розмір послуг які надає комунальне підприємство «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Середній розмір послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради становив за 2011 рік -185,03 грн (з ПДВ), на 2012 рік з урахуванням підвищення прогнозується - 240,50грн ( з ПДВ).

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську обласну раду.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua).

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІІ квартал 2014 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІІ квартал 2017 року) та кожні наступні 3 роки.


В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П. Подоляк

23.08.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 05 серпня 2010 року № 241 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 20 серпня 2010 року за № 21/815.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Метою цього акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Строк виконання заходів з відстеження

20 серпня 2012 року – 22 серпня 2012року

Тип відстеження

Повторне.

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року комунального підприємства «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота бюро технічної інвентаризації.

Результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради:

Найменування

2010 р.

2011 р.

1 півріччя
2012 р.

Обсяг наданих
послуг, тис. грн

641

837

408

Кількість замовлень

2640

3087

1204

Надходження до
бюджету, тис. грн

119

154,3

83

Фактична рентабельність, %

3,3

2,5

4

Чистий прибуток, тис. грн

5

10

9

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 05 серпня 2010 року №241 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 20 серпня 2010 року за № 21/815 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються БТІ, беззбиткова діяльність комунального підприємства «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради за 2010, 2011 роки та 1 півріччя 2012 року.


В.о. заступника голови
обласної державної адміністрації
Л.П.Подоляк

13.07.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 02 липня 2012 року № 249 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав, що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради» підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами і доповненнями, наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 21 листопада 2003 року № 198 «Про затвердження Збірника норм часу на роботи та послуги, що виконуються бюро технічної інвентаризації України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 лютого 2004 року за № 188/8787, зі змінами і доповненнями.

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого розміру плати за послуги, які надаються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства.

Метою даного розпорядження є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 в частині реалізації повноважень облдержадміністрації по регулюванню цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації прав власності на нерухоме майно;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованого стовідсоткового тарифу на послуги комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради та надання якісних послуг на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав.

Строк виконання заходів з відстеження

12.07.2012 по 13.07.2012

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по технічній інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав споживачами;

- збільшення кількості виконаних замовлень;

- надходження до місцевого та обласного бюджету;

- надходження до Державного бюджету.

Даним регуляторним актом запроваджено тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав за одну норму часу для населення – 37,86 грн. (з урахуванням ПДВ), для інших споживачів – 42,36 грн. (з урахуванням ПДВ), що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

Встановлення нових тарифів на послуги технічної інвентаризації та реєстрації прав власності дозволить стабілізувати фінансово-господарську діяльність підприємства, що в свою чергу надасть можливість підприємству одержати прибутки, за рахунок яких буде можливо здійснювати вкладання в розвиток підприємства, поліпшити якість та кількість послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради, збільшення обсягів послуг, що надаються, збільшення надходжень до бюджету, надання якісних послуг та отримання прибутку.

Показник

Надходження до місцевого та обласного бюджету

Надходження до Державного бюджету

Кількість зайнятих

одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

490

1200

66,2

Повторне значення (при повторному відстеженні результативності  через 1-2 роки з дня набрання чинності)

510

1260

66,2

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності один раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження)

530

1320

66,2

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІ квартал 2014 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІ квартал 2017 року) та кожні наступні 3 роки.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

15.06.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 червня 2010 року № 176 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Чернігівська міська лікарня №3” (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 червня 2010 року за №18/812.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 червня 2010 року № 176 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Чернігівська міська лікарня №3” (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 червня 2010 року за №18/812 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 18 травня 2012 року по 14 червня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 червня 2010 року № 176 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Чернігівська міська лікарня №3” (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 червня 2010 року за №18/812, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з липня 2010 року по травень 2012 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій на загальну суму 15,8 тис. грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 35,6%, середнього медичного персоналу на 45,8%, молодшого медичного персоналу на 49,1%.

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: електроенергії в 1,5 рази, водопостачання в 1,1 рази, теплопостачання в 2,0 рази.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 50,0%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 червня 2010 року № 176 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Чернігівська міська лікарня №3” (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 29 червня 2010 року за №18/812, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Чернігівської міської лікарні №3 (на базі ВАТ «ЧеЗаРа») підвищення у 2009-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

15.06.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 червня 2010 року № 151 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Борзнянською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 червня 2010 року за №16/810

.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної від 03 червня 2010 року № 151 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Борзнянською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 червня 2010 року за №16/810 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 18 травня 2012 року по 14 червня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 червня 2010 року № 151 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Борзнянською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 червня 2010 року за №16/810, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з червня 2010 року по травень 2012 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій; профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних огляди для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних профілактичних оглядів; профілактичних наркологічних та психіатричних медичних оглядів; профілактичних медичних оглядів окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 241,0 тис. грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 38,4%, середнього медичного персоналу на 42,2%, молодшого медичного персоналу на 39,9%.

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: електроенергії в 1,5 рази, водопостачання в 1,4 рази, теплопостачання в 1,4 рази.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 46,6%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 червня 2010 року № 151 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Борзнянською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22 червня 2010 року за №16/810, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Борзнянської центральної районної лікарні підвищення у 2009-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

15.06.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2007 року № 263 «Про тарифи на платні послуги, які надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Пологовий будинок Чернігівської міської ради”», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 червня 2007 року за №18/641.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2007 року № 263 «Про тарифи на платні послуги, які надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Пологовий будинок Чернігівської міської ради”», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 червня 2007 року за №18/641 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг тарифів на: лікування безпліддя, включаючи хірургічні методи, штучне запліднення та імплантацію ембріона (діагностика); лікування безпліддя, включаючи хірургічні методи, штучне запліднення та імплантацію ембріона (операція); операції штучного переривання вагітності у стаціонарі (до 12 тижнів вагітності), крім абортів за медичними і соціальними показаннями;

- забезпечення доступності послуг для жіночого населення, в залежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 17 травня 2012 року по 14 червня 2012 року.

Тип відстеження

Періодичне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів, дані про рівень діючих тарифів на комунальні послуги.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2007 року № 263 «Про тарифи на платні послуги, які надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Пологовий будинок Чернігівської міської ради”», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 червня 2007 року за №18/641, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з червня 2007 року по травень 2012 року було надано відповідних платних послуг на загальну суму 339,8 тис. грн. Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 січня 2007 року. За період дії тарифів з січня 2008 року по квітень 2012 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг, а саме вартість комунальних послуг та енергоносіїв: теплопостачання - в 4,1 рази, електроенергії – в 2,9 рази, водопостачання – в 2 рази.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2007 року № 263 «Про тарифи на платні послуги, які надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом “Пологовий будинок Чернігівської міської ради”», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 червня 2007 року за №18/641, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Пологового будинку Чернігівської міської ради підвищення у 2007-2012 роках тарифів на комунальні послуги, зростання цін на наркотичні засоби та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

31.05.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 квітня 2010 року № 105 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Сосницькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №15/809.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 квітня 2010 року № 105 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Сосницькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №15/809 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 14 травня 2012 року по 31 травня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 29 квітня 2010 року № 105 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Сосницькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №15/809, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з червня 2010 року по травень 2012 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичні огляди для отримання посвідчення водія транспортних засобів, профілактичних наркологічних та психіатричних медичних оглядів, профілактичних медичних оглядів окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 171,065 тис. грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 45,7%, середнього медичного персоналу на 45,7%, молодшого медичного персоналу на 49%.

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: газопостачання на 78%, електроенергії на 59%, водопостачання на 26%, водовідведення на 40%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 50%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 29 квітня 2010 року № 105 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Сосницькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №15/809, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Сосницької центральної районної лікарні підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.

Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

31.05.2012

Звіт
про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 квітня 2010 року № 104 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Бахмацькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №14/808.

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 квітня 2010 року № 104 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Бахмацькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №14/808 підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, (зі змінами та доповненнями).

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 14 травня 2012 року по 31 травня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 29 квітня 2010 року № 104 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Бахмацькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 травня 2010 року за №14/808, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з червня 2010 року по травень 2012 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичні огляди для отримання посвідчення водія транспортних засобів, профілактичних психіатричних медичних оглядів, профілактичних медичних оглядів окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 315,3 тис.грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 38,4%, середнього медичного персоналу на 42,2%, молодшого медичного персоналу на 39,9%.

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: теплопостачання в 1,7 рази, електроенергії в 1,5 рази, водопостачання в 1,1 рази, природний газ в 1,8 рази.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 50%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 29 квітня 2010 року № 104 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Бахмацькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції 31 травня 2010 року за №14/808, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними Бахмацької центральної районної лікарні підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує подальшого перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.

Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

30.05.2012

Звіт про базове відстеження
результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 травня 2012 року № 149 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею».

Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 травня 2012 року № 149 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (із змінами і доповненнями), наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 05 червня 2000 року №124/345 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів» та наказів Міністерства охорони здоров’я України від 20 жовтня 1999 року № 252 «Про затвердження Порядку видачі медичної довідки для отримання дозволу (ліцензії) на об’єкт дозвільної системи», від 23 липня 2002 року №280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 08 серпня 2002 року за №639/6927 та від 21 травня 2007 року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 липня 2007 року за №846/14113 (із змінами і доповненнями), розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599 (із змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить майже 60%.

Соціологічні опитування свідчать, що більша частина споживачів медичних послуг практично не орієнтується у вартості послуг, що надаються.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження громадян за економічно обґрунтованими тарифами.

Для виживання на ринку послуг при конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально - профілактичні заклади повинні використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Це необхідно для своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально - технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якісної допомоги населенню Ніжинського району та усім бажаючим отримати послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 28 травня 2012 року по 30 травня 2012 року.

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті облдержадміністрації в Інтернеті. В ході обговорення Міністерством економічного розвитку і торгівлі України були надані зауваження до аналізу регуляторного впливу проекту розпорядження, які були враховані та уточнений аналіз регуляторного впливу до проекту регуляторного акта було розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації. Після чого пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Прийняття цього регуляторного акта дозволить лікарні залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Реалізація регуляторного акта не потребує додаткових витрат із бюджету. Впровадження нових тарифів на платні медичні послуги дозволить поповнити надходження бюджетів всіх рівнів.

Показник

Надходження до місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на які поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарю-вання

Одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

одиниць

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

-

360,4

8420

21

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

-

540,6

9100

25

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

-

810,9

10400

28

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформації державними органами, на які покладено контролюючи функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, ніж через 2 роки з моменту набуття чинності цим актом у разі, якщо в цей термін не відбудеться прийняття іншого регуляторного акта щодо перегляду тарифів на платні медичні послуги.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта.

Після виконання відповідних заходів готуються звіти про результативність регуляторного акта.

При подальшому перегляді тарифів будуть враховані результати порівняння показників результативності, що закладені в тарифах з фактичними показниками діяльності закладу, від’ємні показники результативності та зміни в законодавстві України.

Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

04.05.2012

Звіт
про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва документа

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 31.05.2007 № 229 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ “Бахмацький ринок “Колос”», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 14.06.2007 за № 16/639.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих облдержадміністрації повноважень щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, а саме на виконання, постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення» (зі змінами і доповненнями) і спрямоване на упорядкування та приведення плати за послуги ринка у відповідність до витрат з їх надання та недопущення надмірного та необґрунтованого підвищення плати за ці послуги.

4. Строк виконання заходів з відстеження

02.04.2012 – 03.05.2012

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2009 - 2011 роки ТОВ “Бахмацький ринок “Колос”.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показником результативності є державне регулювання шляхом запровадження граничних розмірів плати за послуги, які надаються ринками (разом з цим не забороняє адміністраціям ринків їх зменшувати, або взагалі надавати пільги по їх сплаті окремим категоріям населення) і цим самим не дає можливості безпідставного зростання вартості цих послуг, що, як наслідок, призупиняє зростання цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Плата за торгове місце за своїм економічним змістом є одним з видів тарифів за надання у тимчасове користування відповідним чином обладнаного місця для здійснення купівлі-продажу різноманітних товарів. Розмір тарифу за торгове місце повинен відшкодовувати витрати на створення і утримання ринку (торгових місць), сплату податку на додану вартість і інші податки, що сплачуються з доходу, а не з прибутку та забезпечувати цільову суму прибутку (рентабельність).

Контроль за встановленими граничними розмірами тарифів на послуги ринків застосовується як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

ТОВ “Бахмацький ринок “Колос” отримало прибутку від надання платних послуг: в 2009 році 31,8 тис. грн, 2010 році – 1,5 тис. грн та у 2011 році – 118,8 тис. грн.

До місцевих бюджетів перераховано податків на суму: у 2009 році – 669,0 тис. грн, у 2010 році – 762,8 тис. грн, у 2011 році – 266,0 тис. грн. До державного бюджету перераховано податків на суму у 2009 році – 140,8 тис. грн, у 2011 році – 225,6 тис. грн.

Фактична рентабельність становила у 2009 році 4,8%, 2010 році – 0,2% та 2011 році – 12,5%.

Діюча плата за послуги ТОВ “Бахмацький ринок “Колос” з продажу продовольчих та непродовольчих товарів відповідає граничним рівням, затвердженим даним розпорядженням.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2012 №229 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ “Бахмацький ринок “Колос”» маємо позитивний вплив - забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, якість надання послуг.

Даний регуляторний акт забезпечує дотримання вимог чинного законодавства стосовно повноважень облдержадміністрації, досягнення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

27.04.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 квітня 2010 року №101 «Про тарифи на платні послуги з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідні періодичні огляди, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Чернігівська міська лікарня №3» (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30 квітня 2010 року за № 13/807.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 23 квітня 2012 року по 26 квітня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 22 квітня 2010 року №101 «Про тарифи на платні послуги з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідні періодичні огляди, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Чернігівська міська лікарня №3» (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30 квітня 2010 року за № 13/807, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з травня 2010 року по березень 2012 року комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівська міська лікарня №3» (на базі ВАТ «ЧеЗаРа») було надано платних послуг на загальну суму 12,1 тис. грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 35,6%, середнього медичного персоналу на 45,8%, молодшого медичного персоналу на 49,1%.

- з 01 січня 2010 року встановлена надбавка за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» медичним працівникам виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: теплопостачання в 2,0 рази, електроенергії в 1,5 рази, водопостачання в 1,1 рази.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 50%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 22 квітня 2010 року №101 «Про тарифи на платні послуги з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідні періодичні огляди, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Чернігівська міська лікарня №3» (на базі ВАТ «ЧеЗаРа»)», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30 квітня 2010 року за № 13/807 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська міська лікарня №3» (на базі ВАТ «ЧеЗаРа») підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення розміру тарифів у ІV кварталі 2012 році.


Перший заступник голови
обласної державної адміністрації
С.М. Прокопенко

28.03.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2010 року №61 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Новгород-Сіверською центральною районною лікарнею ім.І.В.Буяльського», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 11/805.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2010 року №61 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Новгород-Сіверською центральною районною лікарнею ім.І.В.Буяльського», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 11/805, підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, зі змінами та доповненнями.

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 29 лютого 2012 року по 28 березня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 17 березня 2010 року №61 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Новгород-Сіверською центральною районною лікарнею ім.І.В.Буяльського», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 11/805, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з квітня 2010 року по вересень 2010 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 13,1 тис. грн. Кількість осіб на яких поширюється дія регуляторного акта складає 29 осіб (базове значення – 100 осіб). Зменшення кількості осіб пояснюється тим, що з жовтня 2010 року надання платних послуг з ортопедичної стоматологічної допомоги призупинено у зв’язку зі звільненням спеціалістів (лікаря-стоматолога ортопеда, зубних техніків) згідно наказів по лікарні від 20.09.2010 №158 та від 20.09.2010 №242.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат зубопротезної лабораторії Ніжинської центральної районної лікарні за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2010 року №61 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Новгород-Сіверською центральною районною лікарнею ім.І.В.Буяльського», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 11/805 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Новгород – Сіверської центральної районної лікарні у зв’язку з призупиненням надання платних послуг з ортопедичної стоматологічної допомоги на сьогодні немає необхідності поновлювати тарифи на даний вид послуг.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус

28.03.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2010 року №60 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 10/804.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2010 року №60 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 10/804, підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, зі змінами та доповненнями.

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 29 лютого 2012 року по 28 березня 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 17 березня 2010 року №60 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 10/804, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з квітня 2010 року по лютий 2012 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 398,5 тис. грн. Кількість осіб на яких поширюється даний вид регуляторного акта складає 390 осіб (базове значення – 380 осіб). Завдяки запровадженню в області державного регулювання тарифів на ортопедичні стоматологічні послуги, населення Ніжинського району має можливість отримувати якісні стоматологічні послуги за економічно обґрунтованими цінами.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат зубопротезної лабораторії Ніжинської центральної районної лікарні за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 39,3%, середнього медичного персоналу на 36,9%, молодшого медичного персоналу на 25,2 %.

- відбулося встановлення з 01 січня 2010 року надбавки за вислугу років медичним працівникам в розмірі від 10% до 30%, в залежності від стажу роботи;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: теплопостачання в 1,5 рази, електроенергія в 1,4 рази.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 43,8%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від17 березня 2010 року №60 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 25 березня 2010 року за № 10/804 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Ніжинської центральної районної лікарні підвищення у 2009-2011 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус

28.02.2012

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 21.02.2007 № 56 «Про норматив рентабельності на торф паливний кусковий», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 03.03.2007 за №4/627.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих облдержадміністрації повноважень щодо встановлення нормативу рентабельності на торф паливний кусковий, а саме на виконання, постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення» (зі змінами та доповненнями) і спрямоване на реалізацію держаної політики ціноутворення на паливно-енергетичному ринку, сприяння безперебійному забезпеченню населення соціально важливими видами палива, недопущення дестабілізації на паливно-енерготичному ринку області.

4. Строк виконання заходів з відстеження

24.02.2012 – 27.02.2012

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2009, 2010, 2011 роки майстерних дільниць «Немигівкаторф», «Городняторф». Здійснення аналізу ефективності встановленого нормативу рентабельності на торф паливний кусковий виробництва виробничої дільниці «Ракита» унеможливлено через відсутність відведення на землю.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Регуляторним актом встановлено норматив рентабельності на торф паливний кусковий, що відпускається населенню для побутових потреб виробничими і майстерними дільницями державного підприємства «Чернігівторф» (МД «Немигівкаторф» та МД «Городняторф») – 7%.

Обсяги реалізації торфу паливного по МД «Немигівкаторф» знизились, фактична собівартість виробництва – зросла, що певною мірою призвело до зменшення отриманих доходів (виручки) від реалізації продукції майстерною дільницею у 2010 р. в порівнянні з 2009 р. Надходження до державного та місцевого бюджетів зменшились у 2010 році та збільшились у 2011 році.

Обсяги реалізації торфу паливного по МД «Городняторф» збільшились, фактична собівартість виробництва – зменшилась, що певною мірою призвело до збільшення отриманих доходів (виручки) від реалізації продукції майстерною дільницею у 2010 р. в порівнянні з 2009 р. Надходження до державного бюджету збільшились у 2010 р. в порівнянні з 2009 р.

МД «Немигівкаторф»

Показники

Одиниця виміру

2009 р.

2010 р.

2011 р.

Планова рентабельність

 

%

 

5,4

 

2,5

      
6,5

Обсяги реалізації

т

500,0

320,0

350,0

Фактична собівартість 1 т

 

грн.

 

134,19

 

181,26

 

265,29

Чистий дохід (виручка)

 

тис. грн.

 

57,2

 

54,0

 

71,0

Надходження до бюджетів
в т.ч.

 

-’’-

 

8,47

 

4,62

 

12,58

державного

-’’-

0,06

0,05

0,05

місцевого

-’’-

8,41

4,57

12,53

МД «Городняторф»

Показники

Одиниця виміру

2009 р.

2010 р.

2011 р.

Планова рентабельність

 

%

6,6

6,6

        6,6

Обсяги реалізації

т

200,0

300,0

-

Фактична собівартість 1 т

 

грн.

 

352,81

 

282,03

 

-

Чистий дохід (виручка)

 

тис. грн.

 

26,2

 

33,6

 

-

Надходження до бюджетів
в т.ч.

 

-’’-

 

5,6

 

3,4

 

2,4

державного

-’’-

0,02

0,05

           -

місцевого

-’’-

5,58

3,35

2,4

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Дія даного регуляторного акта сприяє стабільності і безперебійності забезпечення населення області таким соціально-важливим видом палива, як торф паливний кусковий; недопущенню інтеграції торфопродукції з-за межі області з негативними наслідками для ДП «Чернігівторф», в умовах коливань цін на енергоносії та інших витрат при низькій платоспроможності населення для забезпечення його попиту на торф’яне паливо.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


28.02.2012

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №20 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 03 березня 2010 року за № 9/803.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 20 лютого 2012 року по 27 лютого 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 08 лютого 2010 року №20 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 03 березня 2010 року за № 9/803.

За період дії розпорядження з березня 2010 року по січень 2012 року комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» було надано платних послуг на загальну суму 842,3 тис. грн, а саме:

- проведення судово-психіатричної експертизи у цивільних справах – 74,7 тис. грн;

- проведення судово-психіатричної експертизи за межами територіального розподілу – 11,2 тис. грн;

- обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних медичних оглядів –756,4 тис. грн.

Діючі тарифи були затверджені на підставі наданих матеріалів щодо собівартості даних послуг станом на 01 грудня 2009 року, виходячи з фактичних видатків закладу за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників на 41,8%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв (опалення та підігрів води на 64,4% , водопостачання та водовідведення на 4,9%, електроенергії на 43,6%, обслуговування ліфтів на 22,2%) тощо.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 60%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 08 лютого 2010 року №20 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 03 березня 2010 року за № 9/803 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення розміру тарифів у 2012 році.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


28.02.2012

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №19 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Носівською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 8/802.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 31 січня 2012 року по 27 лютого 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 08 лютого 2010 року №19 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Носівською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 8/802, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з квітня 2010 року по січень 2012 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 254,0 тис.грн. Завдяки запровадженню в області державного регулювання тарифів на ортопедичні стоматологічні послуги, населення Носівського району має можливість отримувати якісні стоматологічні послуги за економічно обґрунтованими цінами.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат зубопротезної лабораторії Носівської центральної районної лікарні за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 49,2%, середнього медичного персоналу на 47,5%, молодшого медичного персоналу на 25,8 %.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ в 1,6 рази, електроенергія на 73 %.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 47,2%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №19 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Носівською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 8/802, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Носівської центральної районної лікарні підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


28.02.2012

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №18 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Ічнянська центральна районна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 7/801.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття регуляторного акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 31 січня 2012 року по 27 лютого 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 08 лютого 2010 року №18 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Ічнянська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 7/801, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з квітня 2010 року по січень 2012 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 257,0 тис.грн. Завдяки запровадженню в області державного регулювання тарифів на ортопедичні стоматологічні послуги, населення Ічнянського району має можливість отримувати якісні стоматологічні послуги за економічно обґрунтованими цінами.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат зубопротезної лабораторії комунального лікувально-профілактичного закладу «Ічнянська центральна районна лікарня» за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 41,9%, середнього медичного персоналу на 41,9%, молодшого медичного персоналу на 46,2 %.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ в 1,8 рази, електроенергія в 1,5 рази, вода і водовідведення в 1,8 рази.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 51%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №18 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Ічнянська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 01 березня 2010 року № 7/801, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Ічнянська центральна районна лікарня» підвищення у 2010-2012 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


28.02.2012

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №17 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Коропською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 лютого 2010 року за № 6/800.

Назва виконавця заходів з відстеження

Головне управління економіки, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №17 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Коропською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 лютого 2010 року за № 6/800, підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», зі змінами та доповненнями, від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти», зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за №14/599, зі змінами та доповненнями.

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації ортопедичних стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 31 січня 2012 року по 27 лютого 2012 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 08 лютого 2010 року №17 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Коропською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 лютого 2010 року за № 6/800, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з березня 2010 року по січень 2012 року було надано платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 112,3 тис.грн. Завдяки запровадженню в області державного регулювання тарифів на ортопедичні стоматологічні послуги, населення Коропського району має можливість отримувати якісні стоматологічні послуги за економічно обґрунтованими цінами.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат зубопротезного кабінету Коропської центральної районної лікарні за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 48,5%, середнього медичного персоналу на 46,9%, молодшого медичного персоналу на 25,2 %.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ в 1,8 рази, електроенергія в 1,4 рази.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 45,6%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 лютого 2010 року №17 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Коропською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 лютого 2010 року за № 6/800 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Коропської центральної районної лікарні підвищення у 2009-2011 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призводить до необхідності перегляду даних тарифів та внесення змін щодо підвищення їх розміру.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


24.01.2012

Звіт
про повторне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 24.12.2009 №452 «Про торговельну надбавку на вугілля, що реалізується ПП «ІнтерТопСервіс», м. Бахмач», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 21.01.2010 за № 2/796.

2. Виконавець заходів з відстеження

Головне управління економіки облдержадміністрації.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих облдержадміністрації повноважень щодо встановлення торговельної надбавки на вугілля, а саме на виконання, постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення» (зі змінами та доповненнями) і спрямоване на реалізацію держаної політики ціноутворення на паливно-енергетичному ринку, сприяння безперебійному забезпеченню населення соціально важливими видами палива, недопущення дестабілізації на паливно-енергетичному ринку області.

4. Строк виконання заходів з відстеження

18.01.2012 – 23.01.2012

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2010, 2011 роки ПП «ІнтерТопСервіс», м. Бахмач .

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

За даними звітності ПП «ІнтерТопСервіс», м. Бахмач на протязі 2010-2011 років вугілля для побутових потреб населенню не реалізовувалось.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 24.12.2009 №452 «Про торговельну надбавку на вугілля, що реалізується ПП «ІнтерТопСервіс», м. Бахмач», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 21.11.2010 за № 2/796 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, позитивний вплив на цінову ситуацію на паливному ринку. Встановлення торговельної надбавки на вугілля, в разі його реалізації населенню сприятиме захисту малозабезпечених верств населення від необґрунтованого підвищення цін на нього, а також забезпечить прибуткову діяльність підприємства.


Заступник голови
облдержадміністрації
Н.В. Білоус


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода