back

Змінити некоректну інформацію про себе в реєстрі застрахованих осіб можна самостійно

25-02-2020 | 10:10

ЄСВ звітність, яку подають роботодавці щодо своїх працівників, доволі складна. Тому не виключаються помилки. Але ціна неуважності — зменшення розміру пенсій та страхового стажу в майбутньому, правильність обчислення допомоги по безробіттю, лікарняному та іншим соціальним виплатам. Якщо платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування своєчасно та в повному обсязі нараховували та сплатили його, припустившись помилок у наданні персональних даних, людині стаж не зараховується.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області звертається до роботодавців не зволікати та перевірити достовірність поданої звітності ЄСВ у кабінеті страхувальника вебпорталу ПФУ. У разі виявлення помилок — усунути їх та подати виправлені звіти до органів податкової служби для своєчасного завантаження інформації про працівників до Реєстру застрахованих осіб.

Щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних, Пенсійний фонд надає можливість кожній особі перевіряти інформацію про власний страховий стаж та розмір заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, у персональній обліковій картці. Для цього потрібно зареєструватись на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Увага! Користувачі вебпорталу за допомогою електронного цифрового підпису можуть самостійно змінити некоректні відомості: прізвище, ім’я, по батькові; дату і місце народження, стать; громадянство; серію та номер паспорта; номер телефону; адресу місця проживання. Для цього необхідно лише заповнити в особистому кабінеті застрахованої особи «Анкету для зміни даних в реєстрі застрахованих осіб», прикріпивши відповідні скановані документи.

За інформацією Головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області