back

Корюківська школа розвивається за сучасними освітніми стандартами

24-01-2020 | 18:00

Учора, 23 січня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко під час робочої поїздки до Корюківської ОТГ разом із міським головою Ратаном Ахмедовим відвідав місцеву загальноосвітню школу № 1.

Це найбільший заклад Корюківської громади, він є опорним. Тут вчаться 750 дітей з Корюківки і ще 20 сіл громади.

Минулого року у школі модернізовано класи початкової школи, що працюють за системою Нової української школи. Загалом у закладі проводиться масштабна реконструкція.

– Будівля вже утеплена, замінені двері та вікна на енергоефективні. Використано 52 мільйони гривень, у тому числі 33 мільйони з ДФРР. Залишились внутрішні роботи. Загальна вартість реконструкції – 79 мільйонів, – коментує голова ОДА.

Також у закладі побудовані три нові спортивні майданчики, поступово по-сучасному облаштовуються клас робототехніки, спеціалізовані лабораторії та класи. У планах на 2020 рік – закупівля двох шкільних автобусів.

Довідково. У Корюківській загальноосвітній школі № 1 у 29 класах навчаються 750 учнів, у тому числі – 4 перші класи (99 учнів). У закладі функціонують 10 навчальних кабінетів з різних предметів. У кабінеті інформатики встановлено мультимедійне обладнання, у кабінеті хімії – інтерактивне. У 10-11 класах запроваджено профільне навчання: українська філологія, технологічний профіль, математичним профіль. З 2017 року організовано інклюзивне навчання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації