back

У службі зайнятості видають ваучери на навчання

17-01-2020 | 12:49

Для тих, кому більш ніж 45 років, у службі зайнятості пропонують отримати ваучер на навчання для здобуття затребуваної професії чи підвищення кваліфікації. Це дозволить їм бути більш конкурентоспроможними на ринку праці.

Нещодавно цією можливість скористалися 10 чоловіків з Ніжина, отримавши ваучери для проходження перепідготовки за професією електрогазозварника. Навчатимуться рік на вечірній формі, оскільки всі вони працюють.

До речі, згадана професія користується сталим попитом на ринку праці. Протягом 2019 року до служби зайнятості від роботодавців надійшло майже двісті вакансій електрогазозварників, з них укомплектовано — лише 111.

Як повідомляють у Чернігівському обласному центрі зайнятості, ваучер на навчання не можуть отримати зареєстровані безробітні.

Ця послуга надається громадянам старше 45 років, які не досягли пенсійного віку, мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО/ООС та внутрішньо переміщеним особам. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це 21 тисяча гривень.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості