back

Відбулось літературно-мистецьке свято “Седнівська осінь – 2012”

29-09-2012 16:18

29 вересня у смт Седнів Чернігівського району уже вдесяте відбулось Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь».

Передувала йому ще одна визначна подія – на території новозбудованого навчально-виховного комплексу відкрився пам’ятник Федору Лизогубу – представнику відомого в історії України старовинного козацького роду, відомому державному діячеві і меценату.

Виступаючи на відкритті погруддя, перший заступник голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко, за підтримки якого воно постало, зазначив: «Відкриваючи сьогодні пам’ятник Федору Лизогубу на його малій батьківщині, ми засвідчуємо нашу велику повагу та шану видатному громадському, державному діячеві, меценату, патріоту України, який зробив стільки добрих справ для відродження та збереження української культури».

Тут відбулось також вручення відзнак обласної державної адміністрації, обласної ради та Чернігівської райдержадміністрації будівельникам найкращої у сільській місцевості України школи.

Місцем проведення літературно-мистецького свята традиційно є садиба Лизогубів.

Після урочистої ходи до неї поважні гості та учасники свята від 46 територіальних громад району поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Леоніду Глібову.

Спільно з народними депутатами України Михайлом Чечетовим, Григорієм Маньковським, керівництвом Чернігівського району, обласних управлінь перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у відкритті свята і наголосив: «Впевнений, що проведення такої яскравої культурно-мистецької акції сприятиме популяризації культурно-мистецьких надбань нашого краю, туристичного потенціалу області, стане святом професійної виконавської майстерності, відкриє чудову нагоду всім присутнім насолодитися концертами класичної музики, виступами творчих колективів, оглянути виставки творів народних майстрів декоративно-прикладного мистецтва».

Свято продовжилось оглядом експозицій територіальних громад Чернігівського району та виставки майстрів народної творчості, концертною програмою творчих колективів та майстрів мистецтв обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і аматорів району.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода