back

Тобі – 28. З Днем незалежності, Україно!

24-08-2019 | 11:00

Ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України увінчало тривалий шлях українського народу до самостійності: 28 років тому ми відновили свою державу, шлях якої розпочався ще за часів Київської Русі.

Прагнення до свободи — визначальна цінність українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. Найвищий вияв свободи поневоленого народу — здобуття незалежності для творення власного майбутнього.

Урочистості з нагоди 28-ї річниці незалежності України сьогодні розпочалися у Чернігові біля Катерининської церкви загальноукраїнською хвилиною мовчання в пам'ять про всіх синів України, які віддали своє життя за її цілісність та незалежність. По всій країні пролунали сто ударів дзвону як символ ударів сердець Героїв Небесної Сотні.

Опісля представники органів влади, громадськості, підприємств, установ і закладів, військовослужбовці, члени родин загиблих учасників АТО/ООС і Героїв Небесної Сотні взяли участь у молебні за Україну.

Вшановуючи подвиг тих, хто у різні часи відстоював незалежність та свободу України, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» та рушили до скверу імені М. Попудренка.

 

Україна вже відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати власну свободу, стримуючи агресію на своїх кордонах. У сквері імені М. Попудренка спільнота Чернігівщини низько вклонилась героям-сучасникам, які ціною власного життя не дали поневолити рідну землю. Відбулося покладання квітів до меморіальних стел загиблим бійцям АТО/ООС та Героям Небесної Сотні.

Пам’ятаймо їх подвиг і пишаймось, що ми — українці!

Урочистості тривають. Для жителів Чернігова та його гостей підготовлена святкова концертна програма на Алеї Героїв. Тут, зокрема, відбудеться Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло». Упродовж дня працюватимуть виставки майстрів та інші творчі локації.

Зі святом тебе, Україно!

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації